📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečené karbanátky

Pečené karbanátky

  , , , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Pečené karbanátky
5.0 1

Karbanátky jsou česká klasika, mleté maso je navíc ideální surovina jak pro zkušené kuchaře, tak i pro úplné začátečníky. Jedinou podmínkou úspěchu je koupit kvalitní maso a ideálně si ho namlít doma, nebo si vybraný kousek nechat zpracovat u řezníka. Při koupi předem namletých mas v supermarketech buďte opatrní. Stejně jako u jiných balených výrobků, i zde platí: „Čtěte etikety a složení“. Často se totiž jedná o tzv. „masné výrobky“ s přídavkem různých aditiv, nikoliv čisté maso. Takže, důvěřujte, ale prověřujte 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

600 g mletého vepřového masa (např. plecka)

2 vejce

sůl

pepř

1 lžíce sezamových semínek

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Rozmíchejte pečlivě vajíčka, osolte je a opepřete.

Smíchejte je s mletým masem a opravdu pečlivě propracujte, aby se směs dostatečně propojila.

Pomocí navlhčených rukou vytvořte placičky (nebo válečky či kuličky) a ty pokládejte na pečícím papírem vyložený plech.

Nakonec karbanátky posypte sezamovým semínkem a dejte péct na cca 15-20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

Karbanátky podávejte podle vašich zvyklostí – s květákovou kaší, celerovým salátem či pyré, se zeleninovým salátem, domácí hořčicí či majonézou, nebo si je ráno zapečte do omelety.

Uvedený recept je jen základním návodem na přípravu karbanátků, osobně jej obměňuji podle aktuální potřeby a chuti. Někdy „po česku“ přimíchám trošku rozdrceného česneku a majoránku, jindy se inspiruji mexickou kuchyní (římský kmín a uzená paprika) nebo asijskou (zázvor a koriandr). Na obrázku je varianta s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a dochucená špetkou muškátového oříšku.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

6 Recenzí / komentářů

Věra

1 září, 2017

Lucie, mám kuchařsky začátečnickť dotaz – jaké maso je vhodné k mletí? Myslím který “kus” prasete a který z krávy :-). Vždycky jsem kupovala jen hotové mleté maso…

Lucie

1 září, 2017

Ale to vůbec není začátečnický dotaz 🙂 Mletá masa jsou naopak “vyšší dívčí” 😉 Dobře zvolené maso ovlivní výrazně výslednou chuť jídla. Osobně mám nejraději mix hovězího a vepřového v poměru 1:1. Z hovězího pak používám mix předního a zadního (čisté zadní je příliš suché). U vepřového sáhnu po plecku nebo masitých ocáscích či krkovici. Příliš libové maso je totiž po umletí a tepelné úpravě příliš suché. Vláčnost ale může dodat přidaná zelenina.

Kamila

12 října, 2018

Dobrý den Lucko,
mám takový dotaz, s low carb teprve začínám a tak se chci zeptat, zdali můžu veškeré koření, nebo je tam také nějaké omezení. Ráda bych si do karbanátku přidala koření jiné.
Děkuji 🙂

Lucie

12 října, 2018

Dobrý den, Kamilo,
u jednodruhových koření se nemusíte nijak omezovat. Jen u kupovaných směsí (typu grilovací koření, kari atd.) koukejte na složení. Občas se do nich přidává i to, co byste tam nečekala 🙂

Kris

9 května, 2019

Dobrý den, recept jsem dělala na oběd do práce a musím říct, že to bylo výborné.

Lucie

9 května, 2019

Dobrý den, díky za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0