🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou

Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou

  , ,   , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Krkovička v hořčici s blanšírovanou kapustou
5.0 6

Blanšírování je stará klasická kuchařská metoda, která pomocí rychlého přivedení k varu a následného prudkého zchlazení pomáhá v zelenině uchovat maximum vitamínů a zároveň nádherně zvýrazní přirozenou barvu zeleniny. Další uplatnění najde i v těch případech, kdy je potřeba šetrně odstranit slupku například rajčat nebo mandlí. Osobně jsem se téhle metodě v jakémkoliv receptu dlouhodobě vyhýbala. Přišlo mi to jako naprostá zbytečnost a ztráta času. Přiznávám, spletla jsem se. A to totálně. Tato metoda je malý zázrak, která s obyčejnou zeleninou dokáže naprosté divy. Jakmile vzhledově a chuťově porovnáte dušenou zeleninu s tou blanšírovanou, budete se k tomuto postupu určitě stejně jako já rádi vracet.

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 30 minut

    30 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

800 g krkovičky bez kosti (nakrájené na cca 2 cm plátky)

3 lžíce hořčice (bez éček a přidaného cukru, např. z DM drogerie)

3 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

1 hlávka kapusty

sádlo

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 30 minut

    30 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

Nejméně půl hodiny předem (nejlépe ale přes noc) si naložte naklepané plátky masa do marinády z oleje, rozdrcených stroužků česneku, hořčice, soli a pepře.

Rozeberte si na jednotlivé listy kapustu a vyřízněte z nich tvrdé košťály.

Ve velkém hrnci (min. 5 litrů) si přiveďte k prudkému varu osolenou vodu (cca 1 lžíce soli na 2 litry vody).

Do vroucí vody vložte připravené listy kapusty.

Vhazujte je v takovém množství, aby se voda nepřestala vařit (pokud budete připravovat celou kapustu, doporučuji ji blanšírovat ve 2-3 dávkách).

Kapustové listy vařte cca 1minutu.

Pak je pomocí síta rychle vyberte a okamžitě vhoďte do ledové vody, aby se v zelenině zastavil proces varu a došlo k jejímu prudkému zchlazení.

Ideální je na to další velký hrnec s ledovou vodou a několika kostkami ledu, přinejhorším poslouží i opravdu hodně ledová voda z kohoutku, kterou pečlivě propláchnete horkou zeleninu. Při tomto postupu kapusta příjemně zkřehne, ale přitom zůstane krásně křupavá, nádherně se zvýrazní její barva.

Listy kapusty vyjměte z vody a nechte okapat (ideálně použijte odstředivku na salát).

Blanšírovanou zeleninu můžete v tomto stavu uchovat v lednici až 2 dny.

Rozpalte si na vysokou teplotu pánev, nechte na ní rozpustit sádlo a pak na něm zprudka z obou stran osmahněte naloženou krkovičku.

Opečené maso dejte zakryté zatím stranou odpočinout.

Nakrájejte si blanšírovanou kapustu na proužky a ty rychle a krátce prohřejte na tuku a vypečené šťávě z masa.

Podle chuti dosolte a opepřete.

Podávejte spolu s opečenou krkovičkou.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

17 Recenzí / komentářů

Tereza

9 prosince, 2017

Moc dobré! Pochutnala jsem si 🙂

Lucie

10 prosince, 2017

To moc ráda čtu 🙂 Díky za zprávu, takové mě vždycky obzvlášť potěší.

Míša

7 ledna, 2018

Kdybych mohla, tak dam 10 hvezdicek. Vsechna zatom vyzkousena jidla byla skvela, ale tohle bylo chutove uplne famozni!!!
Jen tedy 2cm krkovicku bych zprudka mela uplne syrovou, tak sla na mensi platky.

Lucie

7 ledna, 2018

Mám radost, že chutnalo a moc mě těší hodnocení <3 Ony ty plátky masa jsou po naklepání mnohem nižší, takže je není nutné moc dlouho trápit na pánvi 🙂 Ale záleží samozřejmě, jak to vyjde.

Lucie

19 dubna, 2018

Ahoj Luci, tak dalsi od tebe vyzkouseny recept a uplne vyborny. I mne, milovnici vegetarianskych recepty tohle opravdu chutnalo 🙂

Lucie

20 dubna, 2018

Ahoj, Luci, to mám radost, že chutnalo 🙂 Tenhle recept je můj oblíbený, tak moc ráda čtu, že nejsem sama, komu chutná.

Petra

16 července, 2018

Neměla jsem tuk z masa, protože kapusta byla jako příloha k cuketovým plackám, ale za to jsem si nasekala škvarky minutku osmahla na pánvičce s kapičkou ghee a na to hodila nakrájenou kapustu. TOP!! Člověk nakonec zjistí, že nepotřebuje vůbec škroby typu brambory a rýže, když někdo vymyslí tak skvělé recepty. Díky moc!

Lucie

18 července, 2018

To já děkuju! Za váš čas věnovaný komentáři i za vyzkoušení receptu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo <3

Jan Michalica

8 ledna, 2019

Dobrý den, v DM jsem našel bohužel jen hořčici s přidaným cukrem, je sice bio a třtinový, ale je tam. Jinou jsem v Dmku nenašel. Pro W30 tedy asi nepoužitelná. Díky za odpověď popř. jakou značku mám hledat. Díky.

Lucie

9 ledna, 2019

Dobrý den, bohužel DM drogerie ukončila spolupráci s firmou Alnatura, která vhodnou hořčici nabízí a je chuťově i složením skvělá. Dá se koupit v Globusu.

PETRA

30 ledna, 2019

MOHU POPROSIT, DÁ SE KAPUSTA NAHRADIT KLASICKÝM BÍLÝM ZELÍM?

Lucie

30 ledna, 2019

Asi by to také šlo, ale osobně bych to zrovna u tohoto receptu nedělala. Na rozdíl od kapusty mi hořčice k zelí moc nesedí. Ale to je o osobní chuti 🙂

Verča

24 července, 2021

Výborný recept, maso na hořčici máme rádi a tohle bude naše další oblíbené jídlo. Ten olej a česnek… Mňam! I manžel se olizoval a toho je těžké něčím překvapit. Díky moc

Lucka

26 července, 2021

To já děkuju 🙂 Mám velkou radost, že jste si doma pochutnali.

Eny

28 července, 2021

kapusta = kel (slovensky) 🙂
hladala som nieco nove k obedu a toto ma zaujalo, este ze som si pozrela komentare, inak by som to skusala z klasickej kapusty 🙂

Lucka

28 července, 2021

Pravda, zrovna v této surovině se čeština a slovenština dost míjí 😀
Pokud hledáte nějakou inspiraci na použití českého zelí (slovenskej kapusty), tak nakoukněte sem https://paleosnadno.cz/recepty/?category=&cuisine=&cooking_method=757&sort=&content-search= 🙂

Eny

29 července, 2021

vdaka, urcite nieco najdem na tu moju kapustu vo vasich receptoch 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0