Dýňová kešu bábovka se skořicí
Dýňová kešu bábovka se skořicí
Dezerty, Na cesty, Snídaně, Video recepty Bez lepku, Bez masa, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské dýně, kešu, ořechy, smetana, vejce
2019-09-19
Ohodnotit receptUž jsem to psala v minulém receptu na dýňový salát a teď se budu opakovat - ale já dýni vážně miluju. Málokterá surovina je tak neuvěřitelně variabilní. Sluší jí to nejen ve slaných receptech, ale i v těch sladkých. Jako třeba v téhle kešu bábovce, vonící po skořici a hřebíčku. Recept sice vznikl na konci léta, ale úplně se s tímhle dezertem vidím zachumlaná do deky, po ruce s šálkem dobré kávy a v televizi puštěné staré klasické pohádky 🙂
- Příprava: 1 hodina
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
1 hodina
1 hodina
2 hodin
- Množství: 6 porcí
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
BÁBOVKA
180 g nepražených kešu ořechů
150 g dýně hokaido nebo máslové
3 žloutky
1-2 lžičky mleté skořice
špetka strouhaného muškátového oříšku
sladidlo (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)
3 bílky
3 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 2 g běžného
POSYPKA
40 g kešu
1 bílek
1/2 lžičky mleté skořice
POLEVA
40 g nepražených kešu
10 g másla nebo ghee
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 1 hodina
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
1 hodina
1 hodina
2 hodin
- Množství: 6 porcí
Postup
BÁBOVKA
Umelte najemno (viz poznámka dole pod receptem) kešu ořechy, včetně těch na polevu a potřebné množství si pak odsypte stranou. Pro hebkou strukturu bábovky je nutné, aby výsledná mouka byla opravdu jemná, bez větších kousků.
Rozmixujte dohladka syrovou dýni nakrájenou na kostičky (hokaido stačí omýt, máslovou oloupejte), žloutky, mletou skořici, hřebíček, muškátový oříšek a zvolené sladidlo dle chuti.
Do dýňové směsi přimíchejte rozemleté kešu ořechy a vypracujte do hladkého řidšího těsta.
Ze 3 bílků vyšlehejte pevný sníh. Až začne tuhnout, přisypte prášek do pečiva a pečlivě zapracujte.
Sníh po částech jemně vmíchejte do kešu těsta.
Nadýchané těsto nalijte do bábovkové formy. Pokud používáte jinou než silikonovou, doporučuji ji důkladně vymazat máslem a vysypat najemno umletými ořechy.
Počítejte s tím, že těsto ve formě nabude, takže by mělo sahat několik centimetrů pod okraj.
Pokud vám těsto zbude, nebo se obáváte vyklopení bábovky z formy, můžete ho rozlít do menších formiček anebo jednoduše použít dortovou formu nebo plech vyložený pečicím papírem.
Připravené těsto vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte podle velikosti formy. Těstu vylitému na plech stačí cca 20 minut, v muffinkách cca 30 minut, v širší dortové formě cca 45 minut a malá bábovka bude potřebovat cca 60 minut. Během pečení troubu neotvírejte, ať těsto zbytečně nespadne.
Na konci propečenost těsta vyzkoušejte zapíchnutím špejle. Pokud ji po pár vteřinách vyndáte zcela suchou, můžete troubu vypnout. V opačném případě ještě pár minut pečte.
U bábovky a vyššího dortového korpusu doporučuji nechat formu s těstem ještě 10 minut dojít ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky.
Při použití silikonové formy nechte těsto před vyklopením nejprve vychladnout. U ostatních forem naopak bábovku vyklopte ještě teplou, po pár minutách po vytažení z trouby.
POSYPKA
40 g kešu ořechů rozdrťte na kousky. Lze je zabalené v sáčku rozbít paličkou na maso anebo jednoduše rozlámat v prstech.
Smíchejte je s bílkem a skořicí a směs rozprostřete na pečicí papír.
Vložte je do trouby vyhřáté na 160 °C. Po pár minutách upečenou směs nalámejte na malé kousky a vraťte do trouby, dokud nebudou ořechy při doteku šustit a krásně se vypečou dokřupava. Trvá to celkem cca 20 minut.
POLEVA
40 g předem umletých kešu, které jste si dali stranou, rozmixujte spolu s máslem nebo ghee ještě více najemno, až do podoby hustého krému.
U menšího množství ořechů je bohužel problém s tím, že většina mixérů je příliš velkých a takhle malé množství nezpracují. I když k tomu mlýnek není určený (!), osobně ho používám i na přípravu malého množství ořechového másla. Stačí ho pak zevnitř co nejrychleji po použití otřít vlhkým hadříkem.
Samozřejmě lze tento krok přeskočit a na polevu použít zakoupené kešu máslo, nebo polevu úplně vynechat.
Ořechové máslo smíchejte se smetanou (případně nějakým ořechovým mlékem) a vytvořte tak hustý, ale částečně tekutý krém. Udržujte ho v pokojové teplotě, v lednici by příliš ztuhl.
PODÁVÁNÍ
Vychladlou bábovku polijte polevou a jemně poprašte skořicí. Těsně před podáváním ji posypte i křupavými ořechy.
Často se mě ptáte, čím melu ořechy nebo i koření. Na videu používám a nemůžu si vynachválit kávomlýnek Bosch. Pokud o nějakém uvažujete, rozhodně doporučuji 🙂
* Výživové hodnoty jsou rozpočítané pro použití erythritolu nebo při úplném vynechání sladidla.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
48 Recenzí / komentářů
Lucka
26 září, 2019
Moc děkuji za komentář a vyzkoušení receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Šárka
27 září, 2019
Lucie, opět fantazie – všechny chutě se vzájemně doplňují, je lehoučká, až jsem překvapená. Jen ty ořechy s bílkem chce nalámat hned, trochu jsem to podcenila, zchladlé bylo gumové, nešlo lámat
Lucka
27 září, 2019
Šárko, to mám velkou radost, že se bábovka povedla a chutnala <3
Posypka by neměla být gumová ani po vychladnutí. Měla by to být vyloženě křupavá sypká směs. Ten ořechovo-bílkový plát by se měl rozlámat a rozdrobit po pár minutách pečení (až ztuhne) a ta směs pak hned zase vrátit do trouby. Tak jste postupovala? Mrzí mě, že se posypka úplně nepovedla 🙁
Dája
28 září, 2019
Užasná, vláčná! Mela jsem dost tuhou dyni tak jem pridala trochu tvarohu, aby byla lepsi konzistence.
Lucka
28 září, 2019
To mám velkou radost, že se bábovka povedla a chutnala<3 Moc děkuju za komentář a sdílení tipu na přidání tvarohu 🙂
Pavla
29 září, 2019
Dobrý den, zajímalo by mě, jaký význam má v receptu syrová dýně, může být i vařená, pečená, pyré?
Lucka
29 září, 2019
Dobrý den, jen je to jednodušší 🙂 Vařená nebo pečená dýně by měla také asi fungovat, ale nikdy jsem to nezkoušela, takže to neumím 100% povrdit 🙂
Lenka
5 října, 2019
Dnes jsem zkoušela a výsledek byl skvělý. Bábovka výborná, jen jsem měla asi větší formu, že byla bábovka nízká,ale to na chuti neubralo. Prosím v jak velké bábovkové formě pečete? Máte typ na nějakou osvědčenou značku formy na bábovku? Děkuji za odpověď.
Lucka
5 října, 2019
Mám velkou radost, že se bábovka povedla a chutnala. Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře 🙂
Přiznám se, že moc často bábovku nepeču a dezerty se u nás doma zas tak často nejí, takže mám úplně pidi formu. Bohužel vám nemůžu přeměřit její objem, protože ji aktuálně nemám u sebe. Ale je vážně malá (viz video recept). Podobně bohužel neporadím ani s osvědčenou značkou. Pořídila jsem si nějakou úplně obyčejnou silikonovou, myslím z Lidlu (ale tím už si nejsem úplně jistá). Omlouvám se, že nemám přesnější odpověď.
Zdenka
6 října, 2019
Dobrý deň, prosím, v akom prístroji ste mi oválna hokado a iné ingrediencie. Ďakujem.
Lucka
6 října, 2019
Dobrý den, dýni jsem mixovala v tomto sekáčku z Lidlu https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Univerzalni-drtic-SMZT-260-A1/p100252322
Je poměrně hodně malý, ale pro menší množství surovin dostačující
PEPINA
9 října, 2019
musím se smát, vy by jste se smál a také…Mam doma maslovku a strašnou chuť na nějakou dobrotu tak si říkám jdu na to. Daně se mi nerozmixovala úplně do hladka, místo kesu jsem přidala mandlovku a liskace. A výsledek? Je to hrozný ale přece to nechodím, když jsou tam same dobře veci. Jinak moc deku za velkou inspiraci ….
Lucka
9 října, 2019
To mě moc mrzí, že se bábovka nepodařila a nechutnala 🙁
Nahrazení kešu mandlovou moukou a lískovými ořechy by dle mého až tak vadit nemělo. Ale to rozmixování dohladka je důležité.
Snad se podaří příště a bude chutnat. Moc držím palce 🙂
Kateřina
16 října, 2019
Dobrý den,stravuji se SCD stravovanim a tam není dovolen prasek do peciva.Nezkousela jste nahradit sodou?Nevim,jake dat mnozstvi Jinak receptvypada lakave.
Lucka
16 října, 2019
Dobrý den, nezkoušela, nemám ji moc ráda. Ale fungovat by měla 🙂 Dala bych jí ale jen na špičku nože (je chuťově hodně výrazná) a přidala asi i trošku citrónové šťávy.
Moc děkuju za pochvalu receptu 🙂
Lenka
23 října, 2019
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jde třeba nahradit dýně třeba jablky
Lucka
23 října, 2019
Dobrý den, myslím, že by to mělo fungovat. Ale nezkoušela jsem, takže to nemůžu potvrdit.
Olga
22 července, 2020
Dobrý den,
Upeceno z pečené dýně a měla jsem i prazene oříšky, bez polévky a posypky a myslím si, ze chutná skvěle. Sice je do menší formy, ale nevadí, tak akorát, aby se dneska ještě čerstvá 🙂
Lucka
23 července, 2020
To moc ráda čtu, že se bábovka povedla a chutnala ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂
Gabriela
9 září, 2020
Dobrý den, chystám se bábovku zkusit – nicméně, když píšete váhu oříšků v receptu, máte na mysli předem namočené či nikoli? Měly by se přece namáčet pro odstranění antiživin.
Děkuji za odpověď, krásný den!
Lucka
9 září, 2020
Dobrý den, máte pravdu, že pro lepší stravitelnost by se měly ořechy namáčet. Nicméně aby se z nich pak dala udělat mouku, je potřeba je zase šetrně vysušit. Protože ze změklých ořechů by se vytvořila spíše pasta.
Takže buď ořechy namočit, za nižší teploty (třeba v sušičce potravin) opět zcela vysušit a pak používat podle potřeby. Nebo použít ořechy nenamáčené.
Gabriela
11 září, 2020
Nenamáčet mi připadá škoda. Pasta mi nevadí – nezkoušela jste tak někdy péct? Není pak třeba více vláčná?
Nicméně bábovka (nebo spíše koláč v dortové formě) mi vůbec nenabyla – nevíte proč? Dala jsem cca ty 3 g prášku s vinným kamenem.
Také jsem dala příliš muškátového květu (oříšek jsem neměla) – mimochodem je velký rozdíl mezi muškát. květem a muškát. oříškem?
Polevu jsem nechala venku, jak radíte – bohužel mi však smetana zkysla 🙁
Děkuji ještě předem za odpovědi.
Lucka
12 září, 2020
Přiznám se, že z čerstvě namočených ořechů jsem péct nezkoušela, takže bohužel přesně neporadím. Ale myslím, že další vláhu tohle těsto nepotřebuje (hodně jí přidává dýně), takže tady by to bylo možná už spíš na škodu.
Pokud těsto nenabylo, příčin může být hodně a na dálku se jen špatně odhadují. Napadá mě nedostatečně vyšlehaný pevný sníh, starší prášek do pečiva, jeho nedostatečné množství, otevírání trouby během pečení… Ono je pečení (a to bezlepkové ještě víc) taková alchymie, že občas stačí naprosto nepatrná změněná drobnost a recept nevyjde.
Muškátový květ a oříšek se trošku odlišují v chuti, zaměňovat se ale většinou dají. Nicméně obě koření mají natolik výraznou chuť, že je potřeba je dávkovat opravdu velmi opatrně.
Jak dlouho jste polevu měla mimo lednici? Samozřejmě hodně záleží na okolní teplotě, ale při klasické pokojové by během 1-2 hodin (než se připraví bábovka) ke zkysnutí dojít nemělo.
Mrzí mě, že recept nevyšel a bábovka se nepovedla 🙁
Snad lépe vyjde nějaký jiný recept a vy si pochutnáte ❤️
Gabriela
12 září, 2020
Sníh byl opravdu vyšlehaný dobře, prášek do pečiva nově zakoupený a troubu jsem vůbec neotevírala. Akorát na prášku s vinným kamenem je psáno, že může obsahovat stopy obilovin obsahujících lepek apod. Tak nevím, zda je to ten správný? Připadá mi, že pokud jen stopa, tak to nevadí (vyloženě celiak nejsem). Namočenými oříšky by to asi být nemohlo, že bábovka nenabyla?
Polevu jsem měla mimo lednici celkem dlouho – vy jste myslela jen na dobu než se připraví bábovka 😀 – mně to bylo hned nějaké divné.
Lucka
13 září, 2020
Tak pak bych to tipovala na ty namočené oříšky. Ale takhle na dálku vážně jen těžko říct 🙂
Gabriela
24 září, 2020
Tak představte si paní Lucko, že jsem zkoušela péct znova a opět s možná ještě horším výsledkem :D… Oříšky jsem sušila v troubě celou noc (kešu byly předtím namočené jen asi 3 hodiny) a ještě dopoledne na 40-50 stupňů – přesto v nich vlhkost zůstala, i když vážily pak stejně jako před namočením, na pohled šlo vidět, že jsou stále navlhlé. Poradíte, jak je to možné? Dala jsem na horní/spodní ohřev. Pak mě ještě napadlo, že nemám až tak přesnou váhu, takže neodměřila možná přesně množství kypřícího prášku – ale dala jsem toho s vinným kamenem spíše více než méně (pak by nepřesnost neměla vadit, ne?). A jako třetí možnost, která by mohla mít zásluhu za nenakynutí mě napadá, že v dortové silikonové formě mám na okraji trhlinu… Tak co myslíte? 🙂 Omlouvám se, že s tím ještě otravuji…
Lucka
25 září, 2020
To mě vážně moc mrzí, že se nedaří 🙁 Na dálku (ono často i na přímo) se jen těžko odhaluje, v čem je chyba.
S tím sušením a zbytkovou vlhkostí bohužel neporadím. Přiznám se, že ořechy příliš často nesuším a když už, tak v sušičce a delší dobu za nižší teploty.
U kypřícího prášku je problém, že pokud se ho dá málo, těsto nevyběhne. A při velkém množství sice vyběhne rychle a hodně, ale také pak rychle spadne.
Trhlinu ve formě bych osobně jako problém neviděla.
Opravdu mě moc mrzí, že bábovka nevychází.
Gabriela
26 září, 2020
Lucko, to Vás vůbec mrzet nemusí 🙂 Jsem Vám velmi vděčná za Vaše super recepty (jako spousta jiných lidí) a nevadí mi, když se mi něco nepovede 🙂 Ještě (snad) poslední dotaz – stačí kypřící prášek odměřit lžičkou např.? 1 zarovnaná lžička kypř. prášku by měly být tuším zhruba 4 g prášku.
Lucka
27 září, 2020
Možná nemusí, ale i tak… Mám velkou radost, když se recept povede a chutná. A když ne, tak mne to opravdu mrzí.
S tím měřením na lžičky je občas trošku problém, ne všechny lžičky odpovídají objemově 5 ml. Zarovnaná 5ml lžička mi u kypřicího prášku vychází na 3 g.
Opravdu moc doufám, že jsme si smůlu s recepty už vybraly a u žádného dalšího už žádný zádrhel nebude 🙂
Mějte se krásně a ať chutná ❤️
Gabriela
27 září, 2020
A musí to být, Luci, úplně přesné? Bohužel tak přesnou váhu nemám, aby mi odměřila kypřící prášek přesně na gram….
Lucka
28 září, 2020
Zrovna kypřící prášek je prevít – když je ho málo, těsto málo vyskočí, když je ho moc, těsto vyskočí hodně a zase rychle spadne.
Gabriela
28 září, 2020
No, já bohužel nemám tak přesnou váhu 🙁 Ale v některých receptech to měříte také na lžičky ten kypř. prášek jsem si všimla?
Lucka
29 září, 2020
Ano, měřím. Ale je to spíše alternativa, u pečení vždy doporučuji vážit na gramy 🙂
Nicméně nemůžu přesně říct, zda zrovna v tomto případě je problém právě ve vážení. Moc mě mrzí, že recept nevyšel jak měl 🙁
Oli
29 října, 2020
Moc Vás zdravím Lucko,
v prvé řadě Vám chci moc poděkovat! Začala jsem před pěti měsíci s keto dietou a díky Vašim receptům se mi podařilo naprosto přepnout z původních stravovacích návyků. Co jsem ještě radši, vařím takto celé rodině a všem moc chutná…!
A teď k bábovce.. pro velký úspěch jsem ji pekla během jednoho víkendu hned dvakrát. Poprvé podle Vašeho receptu.., podruhé jsem přidala jedno vejce navíc a použila mandlovou mouku. Bábovka byla trochu větší a pořád stejně skvělá.
Mějte se krásně a se jdu vrhnout na další recept
Lucka
31 října, 2020
Také moc zdravím, Oli 🙂
Děkuju za milý komentář, který mi udělal obrovskou radost. Číst, že jsou pro vás moje inspirací, pomáhají a chutná podle nich, je úplně ta nejhezčí odměna. Vážně moc moc díky ❤️
Jste zlatá, že jste dala vědět na obměnu receptu. Určitě bude inspirací pro někoho dalšího 🙂
Ještě jednou velký dík a mějte se krásně ❤️
Andrea
17 ledna, 2021
Zdravim Lucko, mám stejný problém jako paní Gabriela. Dělala jsem bábovku už podruhé, dodržela jsem všechno na gram a stejně z toho vyšla placka. Vůbec nevyběhla♀️. Tak nevím, v čem může být zakopán pes
Lucka
17 ledna, 2021
Zdravím, Andreo. To mě vážně moc mrzí, že se bábovka nedaří 🙁 Bohužel se takhle na dálku jen velmi těžko určuje, v čem by mohl být zádrhel.
Ona ta bábovka zas tak moc nevyběhne – už samotné těsto musí být nadýchané, protože nabyde opravdu jen trošku (viz video postup). Ale placka by z toho rozhodně být neměla 🙁
Koukněte prosím případně na video a zkuste se zaměřit na to, zda jste měla opravdu najemno umleté kešu (musí to být vážně moučka) a také pevný sníh.
Iveta
16 května, 2021
Bábovka je úžasná, děkuji za tip.Doplněna o mandlovou mouku. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné nahradit kešu třeba vlašský ořechem ? Kešu obsahuje velké množství carbohydratu oproti jiným ořiškům, jestli se nepletu. Je tedy vhodná pro low carb? Já jsem za něco tak skvělého samozřejmě ráda, protože se konečně normálně nasnídám 😀
Lucka
17 května, 2021
Moc ráda čtu, že se bábovka povedla a chutnala ❤️ Kešu můžete nahradit mandlemi, vlašáky, pekany či třeba lískovými. Budou fungovat obdobně, jen se malinko změní chuť.
Kešu jsem volila záměrně pro jejich příjemně nasládlou chuť a jemnost po namletí. Máte pravdu, že mají vyšší obsah sacharidů než jiné ořechy, ale v použitém množství a pokud nedržíte vyloženě keto (kde je znát každý gram), tak u low carb je to úplně v pohodě (viz výživové hodnoty pod receptem) 🙂
Eva
18 června, 2021
Bábovka je skvělá, povedla se hned napoprvé a sklidila jsem chválu, i když jsem ji servírovala jen tak bez polevy a posypky. Už nějakou dobu jím low carb, ale tak úžasný dezert jsem ještě neměla. Děkuji .
Lucka
19 června, 2021
To já děkuju ❤️ Mám velkou radost, že jste si pochutnala a že vaše bábovka sklidila chválu ❤️
Jana
24 září, 2021
Tak bábovku jsem udělala, ale byla jsem vůči tomu dost skeptická. Už jsem zkoušela bábovky z oriskovych mouk a nikdy se nepovedly. Ale toto?! Strašně jednoduchý a panebože tak dobrý?! Ježiš mňam!! Příště akorát musím udělat dvojnásobné množství na klasickou formu bábovky. Nedělala jsem teda posypku a polevu, ale polila jsem to normální 99 % čokoládou.
Skvělé!!! ❤️
Lucka
25 září, 2021
To moc ráda čtu, že se bábovka povedla a chutnala! ❤️ Podobné zprávy mi vždycky udělají obrovskou radost a nabíjí mě energií do tvorby dalších receptů. Takže moc moc děkuju za milý komentář 🙂
Ano máte pravdu, že recept je dělaný na malinkou formu. Já klasickou doma nemám, protože bych tak velkou bábovku doma “neudala” 🙂
Alena
10 října, 2021
Dělala jsem ve formě muffin bez posypky a polevy a i takto jednoduché jsou famózní.
Lucka
11 října, 2021
Mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Děkuju za komentář 🙂
Šárka
11 listopadu, 2021
Bábovka se moc povedla (dělala jsem ji na plech), navrch jsem sice nedělala polevu a jen posypala skořici a dala lžičku zakysanky 🙂 ale je výborná. (Tedy až moc, dnes jsem určitě sacharidy překročila, protože to nebyl jen jeden kousek 🙂 )
Luci nemáte nějakou takovouhle dobrotu z dýně bez vajíčka? Chtěla bych něco takového pro kamarádku, ale je vegetarianka (takže bez vajicek) 🙂
Lucka
13 listopadu, 2021
Zajímavé, jak všichni vynechávají polevu a posypku 😀 Ale oboje VÁŽNĚ stojí za to ❤️
Moc díky za tip s přípravou na plech. S tou zakysankou to muselo být super. To určitě také někdy zkusím 🙂
Ty jo, bez vajec mě nic úplně nenapadá. Tedy ne nic pečeného, “buchtového”. Vím, že se občas vejce v takových receptech nahrazují buď banánem nebo šlemem z namočených lněných semínek. Ale nikdy jsem vyloženě nezkoušela, takže bohužel neumím přesně poradit 🙁
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Františka Poláková
26 září, 2019
Tak bábovka teď dodělaná a musím napsat – nemá chybu. Dýně v ní hezký voní a poleva a peč.ořechy to krásně doplňují. Na práci a čas náročnější, ale stojí za to