📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou

    , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Krůtí maso ve slanině s květákovou kaší a smaženou cibulkou
5.0 6

Pomocí tohoto jídla jsem přesvědčila svou dceru, že Paleo jídla můžou být VÁŽNĚ moc dobrá. Při tom to nebylo nic složitého na přípravu.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 20 minut

    45 minut

    1 hodina 5 minut

  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

krůtí maso

slanina

cibule

květák

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 45 minut
  • 20 minut

    45 minut

    1 hodina 5 minut

Postup

Krůtí (kuřecí, vepřové) maso si nakrájejte na podlouhlé kousky a každý obalte v plátku kvalitní slaniny. Smažte na pánvi na středním plameni postupně ze všech stran, aby se maso dobře propeklo.

Na druhé pánvičce si na sádle osmažte na proužky nakrájenou cibuli, kterou podle chuti osolte. Smažte do zhnědnutí (cca 20-30 minut).

Na kaši si připravte květák, rozeberte ho na menší růžičky a ty dejte vařit do osolené vody. Vařte do změknutí, pak slejte vodu (můžete si ji spolu s částí vařeného květáku nechat na přípravu květákové polévky), uvařený květák rozmixujte na hladkou kaši, kterou osolte a opepřete podle chuti. Není nutné přidávat žádnou tekutinu, kaše bude mít konzistenci tak akorát. Můžete ale kaši zjemnit přidáním trošky kokosového mléka.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

18 Recenzí / komentářů

maticka90

17 června, 2016

Škoda, že chybí popis surovin. Nejvíce mě od Vás totiž inspirují variace koření, které používáte, ale i tak jsem to nějak tipla a jídlo bylo moc dobré. Dokonce i přítel si liboval a to paleu zrovna moc nedá, ale tohle se prostě jí i očima.

Lucie

18 června, 2016

To jsou ty moje začátky 🙁 Bohužel jsem recepty nesepisovala moc pečlivě. Ale tady bych si tipla si domácí grilovací koření 🙂

Erik

9 listopadu, 2016

U cibule je údaj smažit 20-30min. Opravdu tak dlouho? 🙂 Děkuji

Lucie

9 listopadu, 2016

Ano, opravdu tak dlouho. Cibule by měla být vypečená dohněda, s výraznou nasládlou chutí. Ne jen zesklovatělá. To nějaký čas zabere 🙂

Lenka

4 prosince, 2016

Zacinam s paleo a chci zkusit v lednu whole30, tak jen dotaz – tento recept bych v paleo nemohla kvuli te slanine, ktera je uzenina? Dekuji za odpoved i za skvele recepty 🙂

Lucie

4 prosince, 2016

Paleo není tak přísné jako Whole30, ale obecně se dá říct, že kvalitní uzeniny bez aditiv a ideálně z masa z bio chovu jsou povolené.
Takže, pokud seženete slaninu, která nebude obsahovat cukr (což je mnohem složitější než se zdá), můžete ji používat i během Whole30.

Miloslava

4 října, 2017

Vypadá to luxusně a určitě to bude i tak chutnat. Všechny použité suroviny mám ráda a proto vyzkouším. Vypraženou cibulku miluji…třeba na bramborové knedlíky s uzeným masem.

Lucie

5 října, 2017

Věřím, že si pochutnáte 🙂

Linda

22 ledna, 2018

Naprosto luxusní záležitost! Maso jsem měla od včerejška naložené v česneku a soli a pepri a olivovém oleji, cibuli jsem dělala spolu s masem na velké pánvi pomalu, půlka pánve cibule, půlka maso, z květáku mám i polévku na zítra. Takže dokonalý recept a hlavně rychlovka. Děkuji!

Lucie

23 ledna, 2018

Skvělé vylepšení a dokonalá příprava <3 Moc díky za jejich sdílení a pochvalu receptu.

Barbora

17 dubna, 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by šlo maso udělat i v troubě? Děkuji

Lucie

19 dubna, 2018

Dobrý den, ano, půjde to. Ale zrovna v tomto případě bych přece jen doporučovala tu pánev, protože se slanina lépe opeče a maso se nevysuší.

stepanikovi

8 května, 2019

Dobrý den, zrovna jsem tento recept zkusila! Je luxusní! 🙂 Ikdyž jsem tedy použila bio slaninu s cukrem! 🙁 Netušila jsem, že slanina může obsahovat cukr.. Objednávala jsem ze zdroje, kde objednávám domácí maso a tato Bio slanina mě nenapadla zkoumat, že by mohla být s cukrem! Ach jo… Nu což, už to máme na talíři a jinak výborná kombinace. Musela jsem objednat tištěnou knihu! 🙂 Děkuji 🙂

Lucie

9 května, 2019

Dobrý den, ono toho cukru je ve slanině minimum (většinou se používá do láku při marinování). Jednou za čas v malém množství to nijak neublíží 🙂 Hlavní je, že chutnalo.
Moc děkuji za zájem o knihu. Doufám, že se bude líbit a že se podle ní bude dobře vařit <3

Lusesita

19 listopadu, 2023

Tenhle recept je dost peklo na moje OCD. Na Lucky receptech miluju rozepsanou přesnou gramáž, postup bod po bodu… Ale když se člověk vydá po stopě sezonních receptů a snaží se obohatit již připravené recepty, tak se stane to, že “musí” udělat i recept, který je kompletně mimo jeho komfortní zonu. Ale že to stálo za to!! Pro všechny pošahance jako jsem já, použila jsem 200 g slaniny (hodně na tenko, bylo asi 15 plátků), 550 g krůtího a 2 střední cibule!

Lusesita

20 listopadu, 2023

Oprava, plátků asi 25

Lucka

20 listopadu, 2023

Lucko, vy mi dáváte! Já se koukám asi budu muset poctivě vrátit ke starým receptům, znovu je uvařit, nafotit a přepsat 😀 Ale mám v hlavě tolik nových nápadů, že se nějak nedostává čas. Proto moc děkuju za doplnění gramáže ❤️

Lusesita

20 listopadu, 2023

Však to je jedině dobře, že na nás čeká spoustu nových receptů, já už se jich nemůžu dočkat. Tohle máte “do zásoby”, když se nedostaví kreativita. On to stejně nikdo kromě mě nebude vědět, že to jsou “starý” recepty ze stránky A já mezitim hezky díky zimnímu období objevim spoustu úchvatných “ztracených” receptů ♥️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0