🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Italský rajčatový salát s burratou

Italský rajčatový salát s burratou

  , , ,   , , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Italský rajčatový salát s burratou
0.0 0

Miluju italskou kuchyni! Její kouzlo je v jednoduchosti, vystačíte si s pouhými pár ingrediencemi. Ale výsledná skvělá chuť záleží na drobných detailech a kvalitě surovin. Zralá rajčata, voňavé bylinky, zlatavý olej, krémová burrata... Nic složitého, přesto jídlo chutná jako slunné léto v Itálii. Tak ho se mnou vyzkoušejte. Tenhle salát budete mít připravený za chvilku a okamžitě si ho zamilujete ♥️

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 burrata (200 g)

400 g rajčat (nejlépe cherry)

6 g česneku

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce balzamikového octa

1 lžička čerstvého tymiánu

citrónová šťáva (podle chuti)

1 hrst čerstvé bazalky

sůl

1000+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Z lednice vyjměte burratu. Otevřete balení a sýr nechte v nálevu dojít na pokojovou teplotu.

Omytá rajčata nakrájejte a smíchejte s nahrubo rozdrceným česnekem, většinou olivového oleje, balzamikovým octem, tymiánem a solí.

Dochuťte citrónovou šťávou.

Uložte na alespoň 10 minut do lednice, ideálně až na několik hodin (chutě se lépe propojí).

Rajčatový salát doplňte lehce okapanou burratou a ozdobte lístky čerstvé bazalky. Při servírování sýr pokapejte zbytkem olivového oleje a jídlo volitelně doplňte dokřupava opečenými plátky oblíbeného pečiva (například z jogurtového chleba jako na fotce).

Samotný rajčatový salát vydrží v lednici až 2 dny (burratu doplňte vždy až těsně před servírováním). Pro zamrazení se jídlo nehodí.

TIPY

Burratu vyjměte z lednice ideálně 30–60 minut před podáváním. Pokud ale pospícháte, dejte jí alespoň pár minut při pokojové teplotě – zvýrazní se tak její chuť a zjemní konzistence.

Nepřežeňte to s množstvím balzamikového octa. Jeho chuť by měla vyvážit sladkost rajčat, ale nesmí přehlušit jemnost burraty.

Na přípravu použijte dokonale zralá, ale ne příliš měkká rajčata. Právě to je klíčem k plné, autentické chuti tohoto salátu. Bez nich to nikdy nebude ono.

Nebojte se rajčata osolit o malinko více, než byste původně mysleli. Zvýrazní to jejich chuť a vytáhne šťavnatost. Nepřidávejte ale pepř – ten se v klasické italské kuchyni pro dochucení rajčat téměř nikdy nepoužívá.

Skvělá volba! Hledáte další inspiraci?

Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota420 kcal / 1750 kJ
Sacharidy10 g
Tuky36 g
Bílkoviny12 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0