📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Květákový pastýřský koláč

Květákový pastýřský koláč

    , , , ,   , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Květákový pastýřský koláč
5.0 19

Uznávám, že tenhle recept zrovna nepatří mezi ty nejrychlejší a stejně tak by vás mohl vyděsit i počet použitých ingrediencí. Ale nenechte se zmýlit. Ve své podstatě je vlastně hrozně jednoduchý a jeho přípravu zvládne i ten, který jinak v kuchyni příliš nekraluje. A výsledek rozhodně stojí za to. Protože chuťově výrazná masovo-zeleninová směs zapečená s hebkým květákovým pyré musí prostě chutnat každému.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 20 minut

    1 hodina

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

20 g olivového oleje, ghee nebo sádla

75 g cibule

120 g mrkve

150 g řapíkatého celeru

300 g mletého hovězího masa

10 g česneku

60 g rajčatového protlaku

400 g loupaných rajčat

750 g květáku

3 vejce

30 g másla nebo ghee

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 20 minut

    1 hodina

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Nakrájejte si nadrobno cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Zeleninu mírně osolte a orestujte ji na tuku do mírného změknutí.

Do pánve přidejte rozdrcený česnek. Nechte ho chvíli rozvonět, pak přisypte mleté maso a pod pánví zvyšte teplotu. Maso měchačkou rozdrobte na malé kousíčky a ty za častého promíchání opečte spolu se zeleninou. Směs osolte a opepřete podle chuti. Přidejte rajčatový protlak a krátce ho osmahněte.

Pánev zalijte loupanými rajčaty. Snižte teplotu plotýnky, směs zakryjte a nechte ji pod pokličkou jemně probublávat půl hodiny. Občas promíchejte.

Na závěr pokličku odkryjte, zvyšte mírně teplotu plotýnky a z pánve nechte vyvařit přebytečnou tekutinu.

Zatímco se dusí rajčatový základ, uvařte si ve slané vodě doměkka růžičky květáku. Až se budou téměř rozpadat, pečlivě je slijte, nechte chvíli okapat a pak je v sítu pomocí menší misky vymačkejte od přebytečné tekutiny, nebo je zabalte do čisté bavlněné utěrky a tlakem z nich odstraňte co nejvíc vody.

Vymačkaný květák nechte chvíli vychladit, pak ho osolte, opepřete podle chuti a rozmixujte dohladka s vejci a máslem (ve Whole30 či paleo variantě zvolte ghee).

Do vhodné zapékací nádoby rozprostřete připravený rajčatovo-masový základ, navrch rozetřete rozmixovaný květák s vejci. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte přibližně 45 minut, dokud jeho povrch nezezlátne.

Upečený pastýřský koláč nechte po vytažení z trouby chvíli odpočinout, pak ho rozdělte na díly a podávejte.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota610 kcal / 2 552 kJ
Sacharidy21 g
Tuky37 g
Bílkoviny40 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

39 Recenzí / komentářů

Andrea

17 března, 2018

Zdravím z Anglie, v práci často vaříme originální recept s brambory, tohle jídlo tu všichni milují, ale pro sebe si udělám tuhle lepší verzi 🙂

Lucie

18 března, 2018

Zdravím, Andreo, ano, tohle je britská klasika. Jen jsem ji trošku upravila do Low carb verze 🙂 Doufám, že bude chutnat.

Petra

20 března, 2018

Dobrý den, super recept, moc jsem si pochutnala. Květák jsem smíchala jen s petrželkou bez vajec. Rozhodně budu v budoucnu opakovat 🙂
Děkuji

Lucie

20 března, 2018

Dobrý den, to já moc děkuji. Že jste věnovala čas napsání komentáře. A ještě tak milého 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo.

Míša

11 dubna, 2018

Výborné!!!

Lucie

11 dubna, 2018

Stručné a jasné! Moc díky za komentář. Takové jsou nejlepší <3

Katarína

11 dubna, 2018

Už mi je to trapné, ale opět musím pochválit 🙂 Nejenže je recept naprosto dokonalý, ale snědla plný talíř i má dvouletá dcera!
Neměla jsem celer, tak jsem dala salotku a celé jsem to pak kvůli dceři trochu promixovala. A květák se mi nechtělo zdimat, tak jsem ho udělala na páře

Lucie

12 dubna, 2018

Jééé, to se ale vůbec neciťte trapně! Jen chvalte co nejvíc 🙂 Vždyť se to tak krásně čte <3 Mám obrovskou radost, že chutnalo.

Hana Breburdová

13 dubna, 2018

Mňamka❤️

Lucie

14 dubna, 2018

To moc ráda čtu 🙂

Jana

29 dubna, 2018

Je to můj první recept od Vás a jsem nadšená. Opravdu vynikající jídlo, nemá nejmenší chybu, pochutnali jsme si celá rodina 🙂 Děkuju moc a těším se na vyzkoušení dalších receptů.

Lucie

30 dubna, 2018

Tak to mám velkou radost, že chutnalo a že vás to inspiruje ke zkoušení dalších receptů. To je pro mě velká pochvala 🙂

Šárka

18 května, 2018

Vynikající

Lucie

18 května, 2018

To moc ráda čtu, díky za komentář 🙂

Dominika

17 července, 2018

Výbornééé 🙂

Lucie

18 července, 2018

To moc ráda čtu, díky za komentář <3

Tatiana Hošťálková

21 července, 2018

Lucko, pekla jsem to na rodinnou oslavu (LC jsem jen já) – móc chutnal. Nejen mně. Díky!

Lucie

23 července, 2018

Táňo, moc děkuju za milý komentář. Mám radost, že chutnalo a že děláš takhle skvělou reklamu “našemu” způsobu stravování <3

Eva

30 července, 2018

Lucko, jako vždy výborné! Tenhle recept patří mezi stálice v našem jídelníčku. Už jsem ho dělala mockrát. Vždycky si pochutnáme. Doporučila jsem také kolegyním.

Lucie

2 srpna, 2018

Evi, jestli je jídlo vždy výborné, moje zásluha to není – pocta patří tomu, kdo vařil 🙂
Mám velkou radost, že chutná a že se k receptu opakovaně vracíte. To je ta největší pochvala, děkuju <3

Petr

8 srpna, 2018

Výborný recept. Trochu jsem to neodhadl s časem. Šel jsem na něj v 7h a večeřel v 9 ale hlad na mě přišel půl hoďky před finále. Stálo to za to 5 hvězdiček a doporučuji všem. Už teď se těším na oběd.

Lucie

9 srpna, 2018

Petře, to mám velkou radost, že se koláč povedl a chutnal. Recept je pravda pracnější, ale ten čas přípravy za to stojí 🙂

Cecila smidova

26 srpna, 2018

Vazena pani lucie.velice Vam dekuji za vase recepty.Mam vyskusane hlavne jedla aj dezerty .Vsetko velmi chutne.Varim opakovane.Nieco som trochu upravila.Chutna aj manzelovy.Majte sa krasne a vela zdraviaCila

Lucie

26 srpna, 2018

Milá Cilo, moc děkuju za milý komentář a pochvalu. Mám velkou radost, že doma chutná 🙂 Hlavní pochvala ale patří vám, to vy vaříte 🙂

Bara

30 srpna, 2018

Opet delam, protoze v prvnim Whole30 me uchvatil. Ted jedu i s pritelem a jsem zvedava na jeho reakce. Ale vzhledem k tomu, ze mi uzdiboval z minuleho, tak bude nadseny.

Jiřule

20 října, 2018

Dobrý den, děkuji za inspiraci. Už se těším na oběd. Pro manžela k tomu ještě upeču dýni, protože musí mít přílohu..Mňam….kapou mi sliny do klávesnice 🙂 🙂

Lucie

20 října, 2018

Dobrý den, mám radost, že se recept líbí a doufám, že si doma pochutnáte. Příloha už je součástí koláče jako horní vrstva 🙂 Ale pečená dýně je skvělá volba.

Julie

12 března, 2019

Dobrý den, mě taky chutnal, jen jsem do mletého masa (vepřového) dala na kostičky nakrájenou cuketu-neloupanou a dala jen protlak, rajčata jsem vynechala. A květákovou kaši jsem smíchala se strouhaným sýrem. Bylo to super. Dokonce i manžel ho jedl a chutnal mu.

Lucie

12 března, 2019

Dobrý den Julie, Vaše úprava receptu zní velice lahodně a jsem ráda, že jste si s manželem pochutnali. 🙂 Děkuji moc za Váš komentář a přeji spoustu dalších úspěchů v kuchyni.

Soňa

25 března, 2019

Dobrý den, budu mít za sebou 3.týden Whole30. A musím říct, že tento recept mě naprosto uchvátil. Dávala jsem všem ochutnat, i lidem v práci a všem moc chutnal. Nikdy mě nenapadlo takto pracovat s květákem. Úžasné. Můj syn to přirovnal k Lasagním. Díky za něj :o)

Lucie

26 března, 2019

Dobrý den, mám velkou radost že Vám i okolí recept chutnal. 🙂 Budu moc držet palce při zbylých dnech Whole 30 a děkuji mnohokrát za komentář.

Lenka

11 dubna, 2019

Výborné, během měsíce jsem vařila 2x. Manžel to chválil. Dík.

Lucie

13 dubna, 2019

Mám velkou radost, že chutnalo. Moc díky za komentář

Bety

11 května, 2019

Zdravím Lucie, tento koláč jsem dnes zkusila jako první z Vašich receptů a musím říct že je vcelku povedenej, jen ten květák moc nemusím, tak bych to příště prubla třeba se silnějšími plátky cukety. To by mohlo být fajn
Jinak děkuju za dobrotu ☺️

Lucie

11 května, 2019

Zdravím, Bety, mám radost, že jste si i přes neoblíbený květák pochutnala. Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.

Petra

14 listopadu, 2020

Dobrý večer Lucko, tento recept je 3. v pořadí, ktery jsem dnes uvařila z vašich receptů a opět naprostá spokojenost. Je to poprvé, ce se mi tohle od nějakého autora receptů stalo. Dokonce byl koláč lepší než originál s bramborovou kaší! Rodina chválila a nezbyl ani kousek. Hned jsem si objednala kuchařku. Díky za Vaši práci na receptech.

Lucka

15 listopadu, 2020

Dobrý den, Petro, ani nevíte, jak velkou radost mi dělá číst, že se jídla daří a hlavně – že chutnají ❤️
Moc děkuji za milý komentář. Doufám, že bude chutnat i podle dalších receptů 🙂
Mějte se s celou rodinou krásně a opatrujte se ❤️

Sára

3 srpna, 2023

Tento recept je jeden z dalších, který z vašich stránek miluju!

Poprvé jsem jedla pastýřský koláč před x lety během krátkého školního pobytu v Anglii, ale asi byl z polotovaru a strašně moc mi nechutnal.
Před pár lety jsem byla v Brně v paleo bistru Má hostina a tam jsem vyzkoušela pastýřský koláč s květákovou kaší, do kterého jsem se zamilovala a díky jejich jídlům jsem se začala zajímat o paleo stravování, takže jsem našla i vaše stránky a pastýř patří v naší rodině, i přesto, že to byla novinka a ty se u nás v jídle nepřijímají nejlépe, mezi oblíbená jídla

Děkuji za Vaši práci

Lucka

4 srpna, 2023

Sáro, děkuju za milý osobní komentář. Udělala jste mi s ním velkou radost 🙂 Těší mě, že jste na webu našla inspiraci a hlavně – že vám podle receptů chutná ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0