Surovina v receptu: rybí omáčka
Počet receptů: 2
Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou
Tradiční indonéský recept na ochucené masové špízy se stal oblíbeným po celém světě. I když se k jeho přípravě používají různé suroviny (od masa, mořských plodů, tofu či vajec) a často se podává třeba se sladkou sójovou omáčkou, jeho název Satay (někdy také jako Saté) se stal synonymem pro kuřecí špízy doplněné sladkokyselou arašídovou omáčkou. Pokud se ale arašídům vyhýbáte, zkuste tuhle variantu s kešu. Díky jejich přirozené sladké chuti není potřeba dip už vůbec doslazovat. Detail receptu »
Pikantní vepřové s okurkovým salátem po asijsku
Miluji v jídlech kontrast pikantní nasládlé chuti a jemně kyselé. A přesně tuhle kombinaci najdete v dnešním receptu, který je lehce inspirovaný asijskou kuchyní. Detail receptu »