Maso Bez lepku, Bez vajec, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 bůček, vepřové, zázvor
2014-09-28
Ohodnotit receptSuroviny v tomto receptu budou pro mnohé hodně exotické a může se zdát, že se k přípravě masa ani nehodí. Jakmile ale recept vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Výsledek je nad očekávání velmi „jedlý“ 😉
20 minut
3 hodin
3 hodin 20 minut
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
3 badyány
1 lžíce soli
5 lžic coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
20 minut
3 hodin
3 hodin 20 minut
Bůček bez kůže nakrájejte na tenké plátky (méně než 1 cm).
Vymačkejte šťávu z pomerančů, nastrouhejte zázvor a smíchejte je s ostatními ingrediencemi. Do vzniklé marinády vložte nakrájený bůček a nechte přes noc uležet v lednici.
Druhý den maso včetně marinády rozložte v jedné vrstvě na hlubší plech a pečte zakryté 2 hodiny na 120 °C.
Pak maso odkryjte a pečte další hodinu na 180 °C. Občas maso zkontrolujte a otočte, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran. V případě potřeby trošku podlijte vodou. Zatím jsem to ale nikdy dělat nemusela, šťávy je vždy dostatek.
Podávejte se studenou omáčkou či dipem (česneková majonéza, v primal verzi jogurtová omáčka s mátou a limetkou apod.).
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
19 února, 2019
Také si to pokaždé říkám! 😀
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ptolemai
19 února, 2019
Mňam 🙂