Recept na datlovo-ořechové řezy » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

dscn0058

Datlovo-ořechové řezy

dscn0058

Datlovo-ořechové řezy

  ,   , , , ,   , , , ,

Říjen 31, 2014

Hodnotit recept
Datlovo-ořechové řezy
0.0 0

Nedávno jsem byla v jednom bistru na obědě a při objednávce polévky mě na pultu zaujal ořechový dort. Byl očividně bez mouky, použití cukru mě ale odradilo od jeho koupě. Napadlo mě si ho připravit doma… a nová kuchařská paleo výzva byla na světě 😉

  • Příprava: 9 hodin
  • 9 hodin

    9 hodin

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

100 g pekanových ořechů

50 g sušených vypeckovaných datlí (nedoslazovaných)

150 g kešu ořechů (nepražených, nesolených)

3 lžíce kokosového mléka

6 lžic kokosového oleje

30 g hořké vysokoprocentní čokolády (min. 80%)

Postup

Minimálně 2 hodiny předem si namočte kešu ořechy – zalejte je vlažnou vodou a nechte nabobtnat.

Před samotnou přípravou je slijte a nechte okapat.

Pokud jsou datle příliš tvrdé, můžete je také namočit. Já si ale vystačila s datlemi bez namáčení.

V mixéru si rozdrťte pekanové ořechy.

Nemixujte příliš dlouho, ať vám nevznikne kaše. Ořechy by měly zůstat v kouscích přibližně 3×3 mm.

Drť si dejte stranou a pak v mixéru rozdrťte na jemnou kaši 40 g sušených datlí, 1 lžíci kokosového mléka a 1 lžíci kokosového oleje.

Směs smíchejte s drcenými pekanovými ořechy.

Formu na přípravu „dortu“ vyložte potravinovou fólií a na ní pak upěchujte vrstvu datlovo-pekanové směsi.

Mixér si vymyjte a pak v něm rozmixujte dohladka 2/3 okapaných kešu ořechů, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce kokosového mléka.

Chvíli to zabere, vytrvejte, dokud není směs opravdu hladká.

Pak ji namažte na datlovo-pekanovou vrstvu a dejte vychladit do lednice.

V mixéru rozmixujte najemno zbytek kešu, 3 lžíce kokosového oleje, 10 g sušených datlí a cca 25 g čokolády (zbytek si nechte na ozdobu řezů při servírování).

Ze směsi vytvořte třetí vrstvu „dortu“ a vraťte ho zpět do lednice chladit (min. 2 h, ideálně do druhého dne).

Před podáváním „dort“ vyjměte z formy, opatrně odstraňte fólii a pak ho nakrájejte na 12-18 kousků.

Možná se vám porce budou zdát malé, ale nemějte „velké oči“, dezert je poměrně dost sladký a opravdu hodně sytý.

Podávejte vychlazené, posypané strouhanou čokoládou.

Na přípravu řezů jsem v daném použila formu 13×20 cm. Příště ale vyberu menší formát, aby byly řezy o trošku vyšší.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Kristyna

Květen 14, 2016

Nedala by se čokoláda nahradit kakaem nebo kakaovými boby? Děkuji za odpověď

LG

Lucie

Květen 14, 2016

Určitě ano, to bude fungovat.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation