Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
29 Recenzí / komentářů
Lucie
5 listopadu, 2017
Dobrý den, v tomto bohužel poradit neumím, nikdy jsem nic jiného nezkoušela použít.
Darina
22 března, 2018
Dobrý večer Lucko,po seříznutí špiček nechám úplně vychladnout a dám do lednice?
Lucie
23 března, 2018
Dobrý den, Darino, nejsem si jistá, zda chápu dotaz. Ano, slaninu uchovávejte v lednici, případně ji lze zamrazit.
Zdenka
10 dubna, 2018
Luci,jak dlouho vydrží v lednici?
Děkuji Zdenka
Lucie
10 dubna, 2018
Zdenko, moc dlouho ne, jen pár dní. Holt chybí konzervanty.
Naďa
11 dubna, 2018
Dobrý den, Luci?
Můžu se to dělat v pomalém hrnci nebo je lepší ta trouba?
Lucie
12 dubna, 2018
Dobrý den, Naďo, myslím, že trouba bude lepší, dá se lépe kontrolovat teplota. Ale nezkoušela jsem, takže je to jen odhad.
Marzi
29 dubna, 2018
Je to výborná mnamka! Dekuji Jen mi to nejde nakrajet tak tence, jak bych si představovala 🙁 zkousela jsem na kráječi i nožem:( je nějaký speciální nůž pro tenké krájení? Dekuji Luci
Lucie
30 dubna, 2018
O speciálním noži nevím, ale možná by pomohlo pomoct slaninu před krájením nechat zmrazit. Mám velkou radost, že chutná <3
Staňka
14 května, 2018
Dobrý den, Lucie,
recept jsem zkoušela a jsem nadšená, ráda bych se zeptala, pokud slaninu pečete do křupava ….. napřed ji upečete při 95°C a pak ji pečete do křupava, nebo ji přímo z lednice pečete jako “bůček”?
Děkuji předem za odpověď
Staňka
Lucie
14 května, 2018
Dobrý den, Staňko, nejsem si jistá, zda správně rozumím otázce. Používám ji nakrájenou na tenké plátky, stejně jako klasickou slaninu. Nakrájenou na kostičky a vyškvařenou na pánvi, plátky upečené v troubě nebo na pánvi, pod vajíčka atd.
Staňka
15 května, 2018
Lucie,
děkuji za Vaši odpověď, zřejmě jsem si špatně vyložila větu z receptu … Slanina je skvělá pečená do křupava v troubě. …. předpokládala jsem, že ji pečete v celku do křupava.
Staňka
Lucie
15 května, 2018
Ne, ne, jsou myšlené plátky 🙂
Lada
27 června, 2018
Dobrý den Lucie, je nutné dodržet tu teplotu a čas v troubě? Mně se zdá trouba málo teplá (tak jsem trochu přidala) a nemám slaninu tak do růžova 🙂 ale je to výborné i tak…
Lucie
28 června, 2018
Dobrý den, Lado, ano, teplota je rozhodující 🙂
Alena
17 září, 2018
Teda…teď jsem objevila…začínám o víkendu s Whole,tak recept úplná paráda,ostatně jako všechny Vaše recepty.. určitě absolvuji Whole30 převážně s recepty od Vás..
Lucie
17 září, 2018
Mám radost, že se recept na slaninu líbí, i ostatní recepty, a že vám budou nápomocné při W30 🙂 Držím palce!
Alena
19 září, 2018
Dobrý den Lucie,dnes chci slaninu dělat,mám použít sušený nebo čerstvý tymián?Děkuji moc.
Lucie
8 ledna, 2019
Moc dobře nerozumím, jaké vrstvy utahovat? To ten bucek nejdřív nakrajet na plátky?
Lucie
9 ledna, 2019
Jsou tím myšlené vrstvy fólie, aby v ní bylo maso dobře a pevně obalené.
Misa
29 března, 2019
Může se použít na tento recept í tučnejši buček prostě to co se používá na slaninu či špek?
Lucie
30 března, 2019
Volba konkrétního kousku masa záleží na tom, jak moc tučnou slaninu máte ráda.
Yvetta
12 května, 2019
Luxusní záležitost. Děkuju, jinou slaninu už ani nechceme.
Lucie
12 května, 2019
Mám radost, že chutná. Díky za komentář 🙂
Eva
25 května, 2020
Recept mě nadchl a chystám se ho vyzkoušet. Už jsem zkoušela krůtí pečeni . Ta byla skvělá, jen jsem zjistila, že v mé staré plynové troubě dokážu udržet nejnižší teplotu 130°. To už bude asi moc, že? Jaký to bude mít vliv?
Lucka
25 května, 2020
Bohužel nízká teplota je pro správný výsledek rozhodující. 130 °C je už moc, maso se spíše uvaří. Slanina nebude růžová, maso zešedne.
Veronika
1 září, 2022
Dobrý den, opravdu stačí jedna lžíce soli? V jiných receptech je ji víc? Děkuji.
Lucka
2 září, 2022
Dobrý den, ano, dle mých zkušeností to stačí.
Pavla
5 listopadu, 2017
Dobrý den, chtěla bych vyzkoušet slaninu podle vašeho receptu – jen se mi nelíbí to balení do igelitové fólie. Myslíte, že by fungovalo i zabalení do něčeho “neplastového” (např. mám “igeliťáky” z paropropustného škrobového materiálu)? Nebo do látky? Děkuji