Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
10 Recenzí / komentářů
Petunie
22 února, 2016
Dobrý den,
prosím Vás, jaké je množství jednotlivých surovin na nakládání roštěnce? Třeba na toho půlkilového…? Nevím, jaký poměr hořčice, oleje, Coconut aminos, soli a pepře zvolit…
Jsem totiž téměř začátečník, co se týče úpravy masa. Většinou můj vrchol kuchařského umění skončil u pečených kuřecích stehen nebo orestovaném masu na pánvičce. Ale díky Vašemu blogu už zvládám i „složitější úpravy“. Vepřová panenka neměla chybu, krůtí pečeně byla naprosto vynikající a teď bych se ráda pustila i do Roastbeefu… 🙂 Dlouho mě to lákalo, dlouho jsem se zdráhala, ale po přečtení Vašeho receptu jsem se rozhodla to vyzkoušet co nejdřív… 🙂
Předem děkuji za odpověď,
Petra
Lucie
22 února, 2016
Dobrý den, omlouvám se za počátečnickou chybu, a to že v mých prvních receptech chybí množství použitých surovin. Nicméně, zrovna u tohoto receptu to až tak nevadí. Udělejte prostě takové množsví marinády, aby se dalo pomazat celé maso“. Od oka bych na uvedené množství masa použila 2 lžíce kvalitní dijonské hořčice, 3 lžíce oleje a 2 lžíce coconut aminos (pokud ho nemáte, nic se neděje, i bez něj to bude dobré), sůl a pepř po lžičce. Nicméně, největší vliv na výsledek nebude mít ani tak marináda, jako spíš kvalita masa. Tam bych upínala pozornost, z ne dobře odleželého masa, ze starého kusu, z konvenčního chovu nikdy nebude tak dobrý roastbeef jako z opravdu kvalitního hovězího.
Držím palce, ať se recept povede. Dělá mi hroznou radost, že podle mě někdo tahle vaří a že mu to dělá radost. Přeji hodně úspěchů u plotny, i v osobním životě 🙂
Petunie
22 února, 2016
Jééé, Vy jste rychlá. Děkuji moc za bleskurychlou odpověď. Já právě nevěděla, jestli bude množství marinády v objemu hrnků nebo lžiček… 🙂 To víte, začátečnická nezkušenost… 🙂 Maso kupuju zásadně u řezníků, kteří mají u nás dobré jméno. Jak nám kdysi líčil kolega, že se jednou díval v supermarketu na kus krásného masa v takové plastové vaničce, na které se jen tak mimochodem dočetl, že výrobek obsahuje 90% masa… 🙂
V létě se chystám podstoupit Whole30, tak se pomalu „připravuju“ a recepty si dopředu nacvičuju. Jsem hrozně ráda za Váš zdokumentovaný absolvovaný program. Trochu mě to uklidňuje a mám aspoň do začátku spoustu inspirace.
Lucie
22 února, 2016
Vůbec se Whole30 nebojte. Je to trošku složitější se společenským životem, ale jinak super. Teď chci o víkendu vyzkoušet rýži, pak si dát cca týden v módu paleo, a pak se vrhnout do nového Whole30 s další výzvou – denně ujít rychlou chůzí minimálně 10.000 kroků (což je cca 6 km), chodit do schodů, používat minimálně MHD. Pro někoho běžná záležitost, pro mě to bude výzva (nikdy jsem bohužel nebyla příliš sportovní). Ale už se na to těším a jsem zvědavá na výsledky.
Petunie
22 února, 2016
Já se toho zase tolik nebojím, i když výzva to pro mě bezpochyby je velká. Akorát čekám na léto z několika důvodů – bude dostupnější a levnější zelenina a odpadá mi celkem dost aktivit, které přes prázdniny zkrátka nejsou (já jsem totiž zase druhý typ, co má pohybu víc než dost), takže budu mít dost času na přípravu jídel. Společenský život holt na měsíc omezím. Spíš mi trochu dělají obavy po skončení programu takové ty vícedenní akce typu dovolená, víkendový výlet se skupinkou lidí a to nemluvím o návštěvách (víkendech) u rodičů (těch naštěstí není mnoho… Tam se paleo dodržuje velice obtížně, když nemáte po ruce to „svoje“. Chtěla bych ten program spíše vzít jako takovou očistnou kůru, pomocí které bych se mohla zbavit typických letních alergií a cpaní do sebe prášků, které Vás na celý den „vyřadí z provozu“. A po skončení se chci dostat postupně „do normálu“ s tím, že bych si chtěla dát pozor na potraviny, které mi nedělají dobře. „Normál“ u mě vlastně znamená převážně paleo stravu, pouze na oběd si dopřeju přílohu (většinou bezlepkovou) a ráda si taky dávám luštěniny a soju v podobě tofu nebo tempehu…
Já věřím, že Vy to s pohybem taky zvládnete. Je potřeba tu chůzi nebo cokoliv jiného přijmout s radostí a začít si ji užívat (nadýchám se čerstvého vzduchu, poslechnu si případně muziku, utřídím si myšlenky, trochu se rozhýbu z toho celodenního sezení…) a ne to brát jako nutné zlo. Já chodím denně do práce a z práce pěšky (jedna cesta cca 2,5km) a jsem úplně spokojená – neměnila bych… 🙂
Lucie
22 února, 2016
Zítra chci jít do práce pěšky, což je cca 3.5 km. Myslím, že přijdu pozdě 😀
Petunie
22 února, 2016
Člověk zkrátka musí počítat s tím, že mu to nějaký čas zabere, ale užívejte si to… Čerstvý vzduch dělá divy… 🙂
Terka
23 prosince, 2020
česneková majonéza…to už zní skoro jako česneková pomazánka 🙂 přemýšlím, co udělat na Silvestra nebo i jindy, aby to co nejvíc připomínalo klasickou česnekovku – kupovanou majonézu jako ne, no 🙂 tak jestli tohle mixnout se sýrem a na něco to máznout? 🙂 kdyžtak díík Tera
Lucka
24 prosince, 2020
U nás doma děláme česnekovou pomazánku takto. Třeba vás to inspiruje 🙂
2 vejce
400 g krémového smetanového sýru (Goldessa, Philadelphia aj.)
100 g domácí majonézy
100 g strouhaného tvrdého sýru
6 stroužků česneku
sůl
Uvařte vejce natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Nastrouhejte je najemno a smíchejte s krémovým sýrem, majonézou, nastrouhaným sýrem a rozdrceným česnekem. Podle chuti osolte.
Maruška
22 února, 2016
Neuvěřitelná pochoutka 🙂