Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Indické krůtí karí

Indické krůtí karí

    , , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Indické krůtí karí
5.0 3

Podzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 30 minut

    1 hodina

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

200 g krůtího masa

2 lžíce olivového oleje

1/2 lžičky římského kmínu

1 lžička semínek hořčice

2 lžičky kurkumy (popřípadě kari koření)

1 lžička mletého koriandru

1 cibule

3 mrkve

1/2 květáku

1 cuketa

1/4 bulvy celeru

4 čerstvé žampiony

1 lžíce rajského protlaku

2 dl kokosového mléka (v primal verzi 2 dl šlehačky)

sůl

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 30 minut

    1 hodina

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Nahřejte hlubokou pánev a na ní pak nasucho nechte opražit semínka hořčice a římského kmínu. Jakmile koření začne vonět, sesypte ho stranou, do pánve nalejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět na klínky nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájenou mrkev a celer. Jakmile se zelenina trošku osmahne, přidejte květák (rozebraný na malé růžičky), na kostičky nakrájenou cuketu (včetně šlupky), žampiony (nakrájené na plátky), rajský protlak a vše zalejte kokosovým mlékem (v primal verzi smetanou). Jakmile se vše začne vařit, vložte do karí na kostičky nakrájené krůtí maso a vše dokořeňte rajským protlakem, kurkumou (popřípadě kari kořením), mletým koriandrem a kořením, které jste si na začátku „rozvoněli“. Nechte pomalu vařit na mírném ohni, dokud se maso neuvaří a zelenina nezměkne. Podávejte horké.

PS: Můžete vyzkoušet obměnu – na severu Indie se v receptu většinou používá jogurt, varianta z jihu s kokosovým mlékem bývá doplněna o čerstvý koriandr. Při přípravě lze také zcela vynechat maso, popřípadě ho nahradit kuřecím.

00:00

6 Recenzí / komentářů

Honza Basko

Listopad 28, 2016

Diky. Vyborny!

Lucie

Listopad 28, 2016

Já díky za vyzkoušení receptu a zprávu 🙂

Katharina

Červen 17, 2017

Vyborne, miluji tato jidla “z jednoho hrnce”, miluju kurkumu a zboznuju Vase recepty 🙂 asi si k narozeninam nadelim kucharky 🙂

Lucie

Červen 17, 2017

Děkuju za pochvalu <3 Také miluju recepty z jednoho hrnce. Nápad na dárek k narozeninám je skvělý 😉

Pavla

Říjen 27, 2017

Mam zrovna cerstvou kurkumu, sla by vyuzit i v tomto receptu? Pripadne jak – nakrajet, nastrouhat…? Dekuji 🙂

Lucie

Říjen 27, 2017

Určitě by šla použít, dokonce je to ta nejlepší varianta. Kurkuma má skvělé léčivé účinky, zejména s přidáním trošky mletého černého pepře.
Kurkumu můžete do jídla použít hodně podobně jako zázvor – oloupat a pak nakrájet nadrobno nebo nastrouhat. Pozor na barvící účinky všeho, s čím kurkuma přijde do styku 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.