Indické krůtí karí
Indické krůtí karí
Hlavní jídla Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 celer, cibule, cuketa, drůbeží, houby, kokosové mléko, květák, mrkev, smetana
2014-10-01
Ohodnotit receptPodzim je tady, to neokecáme… V nadcházejících sychravých dnech se ale můžete zahřát miskou něčeho teplého a voňavého, třeba indickým karí.
- Příprava: 30 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
30 minut
1 hodina
1 hodina 30 minut
- Množství: 4 osoby
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky římského kmínu
1 lžička semínek hořčice
2 lžičky mleté kurkumy (popřípadě kari koření)
1 cibule
1/2 květáku
1 cuketa
1 lžíce rajčatového protlaku
2 dl kokosového mléka (v primal verzi 2 dl šlehačky)
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 30 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina
-
30 minut
1 hodina
1 hodina 30 minut
- Množství: 4 osoby
Postup
Nahřejte hlubokou pánev a na ní pak nasucho nechte opražit semínka hořčice a římského kmínu.
Jakmile koření začne vonět, sesypte ho stranou, do pánve nalejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět na klínky nakrájenou cibuli.
Přidejte nakrájenou mrkev a celer.
Jakmile se zelenina trošku osmahne, přidejte květák (rozebraný na malé růžičky), na kostičky nakrájenou cuketu (včetně slupky), žampiony (nakrájené na plátky), rajský protlak a vše zalejte kokosovým mlékem (v primal verzi smetanou).
Jakmile se vše začne vařit, vložte do karí na kostičky nakrájené krůtí maso a vše dokořeňte rajským protlakem, kurkumou (popřípadě kari kořením), mletým koriandrem a kořením, které jste si na začátku „rozvoněli“. Nechte pomalu vařit na mírném ohni, dokud se maso neuvaří a zelenina nezměkne.
PS: Můžete vyzkoušet obměnu – na severu Indie se v receptu většinou používá jogurt, varianta z jihu s kokosovým mlékem bývá doplněna o čerstvý koriandr. Při přípravě lze také zcela vynechat maso, popřípadě ho nahradit kuřecím.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
6 Recenzí / komentářů
Lucie
28 listopadu, 2016
Já díky za vyzkoušení receptu a zprávu 🙂
Katharina
17 června, 2017
Vyborne, miluji tato jidla “z jednoho hrnce”, miluju kurkumu a zboznuju Vase recepty 🙂 asi si k narozeninam nadelim kucharky 🙂
Lucie
17 června, 2017
Děkuju za pochvalu <3 Také miluju recepty z jednoho hrnce. Nápad na dárek k narozeninám je skvělý 😉
Pavla
27 října, 2017
Mam zrovna cerstvou kurkumu, sla by vyuzit i v tomto receptu? Pripadne jak – nakrajet, nastrouhat…? Dekuji 🙂
Lucie
27 října, 2017
Určitě by šla použít, dokonce je to ta nejlepší varianta. Kurkuma má skvělé léčivé účinky, zejména s přidáním trošky mletého černého pepře.
Kurkumu můžete do jídla použít hodně podobně jako zázvor – oloupat a pak nakrájet nadrobno nebo nastrouhat. Pozor na barvící účinky všeho, s čím kurkuma přijde do styku 🙂
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Honza Basko
28 listopadu, 2016
Diky. Vyborny!