Recept na kakaový hrníčkový dortík » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-12-13-18-35-191

Kakaový hrníčkový dortík

2014-12-13-18-35-191

Kakaový hrníčkový dortík

    , , ,   , , ,

Prosinec 27, 2014

Hodnotit recept
Kakaový hrníčkový dortík
0.0 0

Tenhle recept vznikl ve stavu totální nouze – přišla nečekaná návštěva a projevila chuť na něco sladkého. Do zásoby nepeču a na sladké mě moc neužije, takže doma nic předem připraveného nemívám. Zkusila jsem něco namíchat podle intuice a ono to vyšlo. Myslím, že víc než dobře 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • 5 minut

    5 minut

    10 minut

  • Množství: 2 dortíky
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

2 vejce

20 g kokosového oleje (cca 2 vrchovaté lžičky)

30 g kokosového cukru (cca 6 lžiček)

1 dcl kokosového mléka

30 g kokosové mouky (cca 6 lžiček)

10 g hořkého kakaa (cca 4 lžičky)

1/2 lžičky vinného kamene

Postup

Všechny suroviny pečlivě smíchejte v hladké řídké těsto.

Nechte chvíli odstát a pak ho rozdělte do vhodných mističek nebo hrníčků (těsto by mělo sahat maximálně do 2/3 pod okraj).

Hrníčky s těstem vložte do mikrovlnné trouby a "pečte" cca 1 minutu a 30 vteřin.

Přesný čas musíte „vychytat“ sami, každá mikrovlnka „vlní“ trošku jinak.

Nicméně, že je dortík hotový, poznáte podle toho, že vám těsto vystoupá k okraji hrníčku, bublinky na vršku těsta postupně od krajů zmizí a dělají se jen v úplném středu.

Dortíky podávejte ještě teplé, ozdobené podle vaší fantazie – s čerstvým ovocem, s polevou z rozvařeného mraženého ovoce, s kokosovou šlehačkou anebo úplně nejjednodušeji, jen trošku pokapané kokosovým mlékem.

00:00

3 Recenzí / komentářů

Markéta

Únor 16, 2016

Dobrý den, dortík vypadá báječně! Bylo by možné popsat postup přípravy jiný, než v mikrovlnce? Myslím, že se tu najde pár takových, kteří doma MVT z principu nemají…
Díky, Markéta

Lucie

Únor 16, 2016

Dobrý den, bohužel vás asi zklamu, jiný postup nemám vyzkoušený. Aktuálně se stravuji podle pravidel Whole30, kam dezerty nepatří, takže to ani nemůžu vyzkoušet a sdělit vám výsledek. Kdybych ale zkoušela variantu pečenou v troubě, začala bych u teploty cca 180°C a času 7 minut. O propečenosti bych se přesvědčila pomocí špejle – pokud by po zapíchnutí zůstala vlhká s kousky těsta, ještě bych chvíli pokračovala v pečení. Lépe bohužel aktuálně poradit neumím.

Markéta

Únor 16, 2016

Každopádně děkuji a vyzkouším.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation