Kalendář a současně minikuchařka pro rok 2022 v prodeji 🗓 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kešu koláčky se smetanovou náplní

Kešu koláčky se smetanovou náplní

  , ,   , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Kešu koláčky se smetanovou náplní
5.0 5

Recept na tyhle kešu koláčky s voňavou smetanovou náplní vznikl už poměrně dávno. Než jsem ale stihla zpracovat video postup, přišly Vánoce. A ony se docela jako vánoční cukroví hodí 🙂 Vím, není to klasika, ale i tak věřím, že si pochutnáte ❤️

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 5 porcí (1 porce = cca 3 koláčky)
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

125 + 15 g kešu ořechů

5 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

1 vejce

1 bílek

1 žloutek

140 g smetany

1 lžička vanilkového extraktu

cca 10 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

20 g hořké vysokoprocentní čokolády

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 5 porcí (1 porce = cca 3 koláčky)

Postup

Umelte co nejvíc najemno 125 g kešu ořechů.

Smíchejte je s práškem do pečiva, 1 vejcem a 1 bílkem. Vypracujte do hladkého těsta.

Pomocí lžičky vytvořte na plechu vyloženém pečicím papírem malé bochánky.

V každém z nich pak pomocí spodku jemně namočené lžičky nebo bříšky prstů vytvořte důlky.

Koláčky vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte přibližně 15 minut. Poté nechte vychladnout.

V menší pánvičce přiveďte k varu smetanu. Za stálého míchání ji nechte zhoustnout a vyvařit na méně než polovinu původního objemu.

Do husté směsi vmíchejte vanilkový extrakt. Vypněte plotýnku, aby se směs přestala vařit.

Pár lžiček horké husté smetany vmíchejte do 1 žloutku a pak za stálého míchání nalijte zpět do pánvičky. Pozor - směs se již nesmí vařit.

Ochutnejte a případně mírně doslaďte.

Za občasného promíchání nechte směs na kuchyňské lince vychladnout.

Upečené koláčky naplňte hustou smetanovou směsí a vložte na pár minut do mrazáku nebo alespoň na půl hodiny do lednice.

Zchlazené koláčky pocákejte rozpuštěnou čokoládou a posypte 15 g nahrubo rozdrcených kešu ořechů.

* Výživové hodnoty jsou rozpočítané pro použití erythritolu nebo při úplném vynechání sladidla.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu (cca 3 koláčky)
Energetická hodnota290 kcal / 1 210 kJ *
Sacharidy10 g *
Tuky25 g
Bílkoviny9 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




20 Recenzí / komentářů

Veronika

5 října, 2020

Dobrý den, jak doporučujete cukroví skladovat a jak dlouho předem si je můžu udělat? Moc díky za odpověď.

Lucka

5 října, 2020

Dobrý den, tyhle koláčky nejsou úplně typickým cukrovím, které by se mohlo déle skladovat. Osobně je uchovávám v lednici, v zavřené misce a doporučuji zkonzumovat do pár dní (max do týdne).

Barbora

18 listopadu, 2020

Koláčky jsou vynikající! Jen jsem tedy těsto musela dohušťovat mandlovou moukou a koláčky jsem pekla déle, aby byly více dozlatova. Nejvíce mě nadchnul vanilkový krém, ten byl opravdu výborný. Pekla jsem poprvé a určitě ne naposledy 🙂

Lucka

18 listopadu, 2020

To moc ráda čtu, že se koláčky povedly a chutnaly ❤️
Ona každá trouba peče trošku jinak, takže časy jsou víceméně vždy jen orientační 🙂 To dohuštění mě překvapilo. Asi budu muset znovu upéct a zkontrolovat správnost mé gramáže. Dobrá záminka si zamlsat 😀

Barbora

24 listopadu, 2020

Luci, já myslím, že to bylo tím, že jsem měla kešu ořechy namleté více nahrubo než vy. Mandlovka to nicméně bez problému vyřešila a možná příště zkusím péct rovnou z ní. Koláčky plánuju jako jedno z cukroví na letošní Vánoce zároveň s vašimi superjednoduchými kokoskami, ty jsou také fantastické! Dokonce mi je pochválil (a snědl) můj manžel, který mi dodnes nevěří, že bez mouky a cukru se dá plnohodnotně vařit, natož tak žít! 😀 Dokonce prohlásil, že mu chutnají více, než ty klasické bílkovo-cukrové!!! :-O

Lucka

24 listopadu, 2020

Tak to je dost možné, že to bylo tím a jsem moc ráda, že to mandlová mouka zachránila 🙂 Ale přimlouvám se za ještě jeden pokus s opravdu najemno umletými kešu. Mají mnohem jemnější strukturu i chuť než mandlová mouka. Ale na druhou stranu chápu, že je s tím mletím hodně práce navíc 🙂
Mám mega radost, že se rychlé kokosky setkaly doma s úspěchem ❤️ Přiznám se, že mně ty bílkové nikdy nechutnaly.
Moc děkuju, že mám v podobě pár kousků cukroví být zprostředkovaně s vámi na Vánoce ❤️ Moc si je užijte v rodinném kruhu a opatrujte se 🙂

14087@seznam.cz

5 prosince, 2020

Dnes jsem zkusila opět jeden z vašich receptů, tyto koláčky, a řeknu vám, že luxusní, jednoduché, a budu muset je udělat i těsně před Vánoci, páč tyto by nevydržely ani pár dní, jak píšete.. zkusím i jiné ořechové varianty a náplně třeba marmeládové. Děkuji za tento recept ❤️

Lucka

6 prosince, 2020

Děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář. Nic mě netěší víc, než když si někdo pochutná ❤️
Marmeláda zní skvěle, i ty jiné ořechové varianty budou super. Jen možná ne tak jemné jako z kešu, ale to vůbec nevadí. Úplně se mi sbíhají sliny 🙂

Katka

6 prosince, 2020

Dobrý den Lucinko
Tak jsem zkusila z kokosové mouky a ne.. je dost suchá a nejde z ní udělat takové těsto jako z kešu. Docela i dusí a nedrží pohromadě ale chybami se člověk učí celý život a tak se budu držet jen vašimi recepty. Jsou ověřené a moc dobré. Jediné co je z dnešního ranního pečení dobré, je vůně kokosu

Lucka

6 prosince, 2020

Dobrý den, Kači 🙂 Ona je kokosová mouka prevít! Přesně jak píšete – je hodně suchá, extrémně saje, dusí. Ale když se jí dá méně než polovina, tak to v některých receptech funguje dobře. Ale zrovna v tomto receptu to myslím úplně ono nebude 🙂
Nepodarek nevyhazujte. Nadrobte ho do skleniček a navrch si udělejte nějaký krém. Anebo ho rozdrobte, přimíchejte kokos, nějaké nahrubo rozdrcené ořechy, nějaký tuk a vše upečte dokřupava v troubě na styl granoly.

Katka

6 prosince, 2020

Děkuji Luci za vaši radu, ano škoda potravin které se dají upotřebit jinak. Přeji vám krásné prožití svátků vánočních a spousty pohody ❤️

Lucka

6 prosince, 2020

Nápodobně ❤️ Hlavně zdraví a klid v rodinném kruhu. A mnohem lepší nový rok, než byl ten letošní 🙂

Katka

15 prosince, 2020

Zdravím vás Lucí, povím vám že koláčky vydrželi v lednici cca 14 dní páč jsem na ně zapomněla a teď jsem je vytáhla na stůl.. jsou šťavnaté a stále moc dobré.. na stole jsou již pátý den a stále dobré.. přidělala jsem nějaké koule z ořechů a pokaženého těsta na koláč ze kterého jsem udělala na vaši radu granolu, velká dobrota s toho. Jestli to nebude chutnat zbytku rodiny tak aspoň zbyde víc na mě už teď se mám co držet abych se tím neladovala pořád 😀

Lucka

16 prosince, 2020

Zdravím, Kačí, moc děkuju za zprávu ohledně trvanlivosti koláčků 🙂 Přiznám se, že u nás nikdy nevydrží tak dlouho, abych jejich výdrž vyzkoušela 😀
Moc ráda čtu, že se ořechové koule a granola povedly a chutnaly ❤️
Nevidím důvod, proč by to zbytku rodiny nechutnalo. I když je pravda, že chuť sladkého mají občas někteří lidé posazenou úplně někde jinde. To, co nám přijde jako přeslazené, jim přijde jako naprosto neoslazené. Ale jak píšete – alespoň zbyde víc na vás 😀
Mějte krásné Vánoce a hlavně co nejlepší rok 2021 ❤️

Jana

8 února, 2021

Dělala jsem zatím jen samotné koláčky bez polevy. Měla jsem kešu zrovna necelé množství, doplnila jsem tedy loupanými mixovanými mandlemi, z vajec jsem použila jen zbylé bílky a lžičku vanilkové pasty. Výsledek chutná skoro jako jemňoučké kynuté těsto, takové koblížky… perfektní! Dávala jsem s neslazenou marmeládou. V ledničce vydrží vláčné. Příště budou i s krémem 🙂

Lucka

9 února, 2021

Moc děkuju za sdílení zajímavých tipů na obměnu přípravy koláčků. Zní to skvěle 🙂

Michaela

16 března, 2021

Total eňo ňuňo!

I když přítel Francouz mi to zkritizoval s tím, že oni jsou prostě na pečení nároční, jasně no, jejich tartaletky sou sice skvělý ale 100g cukru, díky nepotřebuju 😀

Takže aspoň zbylo víc na mě :))!

Jinak můj dotaz – ohledně nutričních hodnot, co je jedna porce? To co je v receptu? Nebo nějak jinak?

Díky za info

Lucka

16 března, 2021

Eňo ňuňo je nejlepší pochvala! ❤️
No tak jasně – Francouzi jsou na tohle machři. Ono to pečení bez cukru a mouky bude vždycky tak trochu kompromis 🙂 Ale na druhou stranu – mně třeba jejich typické makronky nebo croissanty nikdy nechutnaly.
Díky za upozornění – velikost porce v dolní tabulce chyběla (byla uvedená jen v úvodu). Už jsem ji doplnila. Je to 1/5 množství připraveného podle receptu (takže 3 koláčky z celkových 15).

Jitka

19 března, 2021

Recept vypadá skvěle, určitě vyzkouším. Dívala jsem se na video recept a nadchnul mě váš maličký sekáček na ořechy. Co je to prosím zač? Dekuji za info 🙂

Lucka

20 března, 2021

Doufám, že se koláčky povedou a budou chutnat 🙂
Menší množství ořechů a semínek nejraději (stejně jako ve video receptu) melu v tomto kávomlýnku. Jeho pořízení doporučuji všema deseti ❤️
https://paleosnadno.cz/elektricky-mlynek-na-kavu-koreni-a-seminka/

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky