Recept na krémovou špenátovou polévku » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

wpid-wp-1411301824015

Krémová špenátová polévka

wpid-wp-1411301824015

Krémová špenátová polévka

Září 21, 2014

Hodnotit recept
Krémová špenátová polévka
0.0 0

Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)

1 cibule

2 stroužky česneku

200 ml smetany ke šlehání

1 vejce

mletý muškátový oříšek

sůl

pepř

Volitelně:

4 lžíce zakysané smetany

2 stroužky česneku

Postup

Na olivovém oleji zpěňte v hlubším hrnci nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte 2 utřené stroužky česneku a krátce osmahněte. K cibuli a česneku vložte špenát, zalejte ho smetanou a 1/2 l vody nebo vývaru. Polévku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a přiveďte k varu. Nakonec do polévky rozklepněte jedno vejce, chvíli povařte a pak rozmixujte ponorným mixérem do hladkého krému.

Podávat můžete ozdobené zakysanou smetanou a oříškem upečeného stroužku česneku (neoloupané stroužky česneku pečte na 200°C cca 15 minut, pak vymáčkněte do polévky).

00:00

2 Recenzí / komentářů

Ivy P.

Únor 22, 2016

Dneska vyzkoušeno a je to výborný! Díky za recept :))

Lucie

Únor 22, 2016

Já moc díky za komentář. Jsem ráda, že chutnalo.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation