Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krémová špenátová polévka

Krémová špenátová polévka

    , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Krémová špenátová polévka
5.0 1

Jednoduchá na přípravu a přitom velmi lahodná – to je krémová špenátová polévka. Pokud jíte podle pravidel primal (tzn. jíte i mléčné výrobky), určitě ji vyzkoušejte. Většinou chutná i těm, kterým špenát jinak moc „nejede“.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 10 minut

    45 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

400 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)

1 cibule

2 stroužky česneku

200 ml smetany ke šlehání

1 vejce

mletý muškátový oříšek

sůl

pepř

Volitelně:

4 lžíce zakysané smetany

2 stroužky česneku

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 10 minut

    45 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na olivovém oleji zpěňte v hlubším hrnci nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět.

Přidejte 2 utřené stroužky česneku a krátce osmahněte.

K cibuli a česneku vložte špenát, zalijte ho smetanou a 1/2 l vody nebo vývaru.

Polévku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a přiveďte k varu.

Nakonec do polévky rozklepněte jedno vejce, chvíli povařte a pak rozmixujte ponorným mixérem do hladkého krému.

Podávat můžete ozdobené zakysanou smetanou a oříškem upečeného stroužku česneku (neoloupané stroužky česneku pečte na 200°C cca 15 minut, pak vymáčkněte do polévky).

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




3 Recenzí / komentářů

Ivy P.

Únor 22, 2016

Dneska vyzkoušeno a je to výborný! Díky za recept :))

Lucie

Únor 22, 2016

Já moc díky za komentář. Jsem ráda, že chutnalo.

Terka

Duben 4, 2017

Teda jako….šla jsem sem pro inspiraci, co s druhou půlkou (1. půlka už je ududšená s masíčkem) kapusty a co s pytlem špenátu, že toho vlastně mám moc…no, teď nevím, co vyzkoušet dřív, a že toho vlastně ani tolik nemám 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Top
0