Recept kuře Tandoori » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

dscn0656b

Kuře Tandoori

dscn0656b

Kuře Tandoori

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Listopad 12, 2014

Hodnotit recept
Kuře Tandoori
0.0 0

Tohle jídlo by si zasloužilo mnohem hezčí fotku. Bohužel mi během focení došly baterky ve fotoaparátu a než jsem stačila sehnat jiné, nebylo co fotit 😉 Pokud máte rádi kořeněná ale přitom svěží jídla, rozhodně recept vyzkoušejte. Já osobně tohle jídlo opravdu miluju! 🙂

  • Příprava: 8 hodin 5 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • 8 hodin 5 minut

    1 hodina 15 minut

    9 hodin 20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

12 kuřecích paliček (spodních stehen)

400 ml kokosového mléka (v primal verzi použijte jogurt)

2 limetky

2 stroužky česneku

2 lžičky garam masaly *

2 lžičky kurkumy

2 lžičky mletého koriandru

2 lžičky mletého zázvoru

2 lžičky drceného římského kmínu

2 lžičky sladké papriky

2 lžíce kokosového oleje

1/2 lžičky soli

1 velký květák

svazek čerstvého koriandru

Postup

Kuře

Den předem si naložte kuřecí stehýnka.

Nařízněte je na několika místech do hloubky cca 1 cm a pak je naložte do kokosového mléka smíchaného se šťávou z 1 limetky, s rozdrcenými stroužky česneku, rozpuštěným kokosovým olejem a veškerým kořením (garam masala, kurkuma, mletý koriandr, zázvor, římský kmín, sladká paprika, sůl).

Nechte marinovat v lednici do druhého dne.

Následující den dejte maso včetně marinády péct nezakryté do trouby vyhřáté na 180°C na cca 75 minut.

Občas maso a marinádu během pečení promíchejte.

Květáková rýže

Mezitím si připravte květákovou rýži.

Květák rozeberte na růžičky a několika pulsy mixéru ho „rozdrobte“ na zrníčka vekosti rýže (pokud nemáte mixér, květák najemno pokrájejte nožem).

Nasekaný květák vložte do mikrovlnné trouby a „vařte“ ho cca 6 minut do změknutí (doba závisí na výkonu vaší trouby, případně čas upravte).

Cca každé 2 minuty troubu zastavte a květákovou rýži promíchejte.

Před podáváním rýži osolte a opepřete podle chuti.

Podávejte ve velké míse – květákovou rýži zalijte vypečenou marinádou z masa, navrch položte kuřecí paličky, posypte pokrájeným čerstvým koriandrem a ozdobte čtvrtkami limetky pro dochucení. Ať si každý nabere podle chuti 😉

PS1: Pokud neradi používáte mikrovlnnou troubu, květákovou rýži můžete připravit tradičnějším způsobem – uvařte ji a pak slijte, nebo duste do změknutí na pánvi (podlijte pouze nepatrným množstvím vody).
PS2: Pokud chcete dosáhnout výraznější fialové barvy (typické pro tento pokrm) , rozmixujte kokosové mléko s polovinou čerstvé červené řepy.
PS3: Kořenící směs garam masala koupíte v prodejnách s kořením či ve větších supermarketech. Můžete si ji ale také sami namíchat (1/2 lžíce římského kmínu, 1 lžička sušeného koriandru, 10 tobolek kardamomu, 1 lžička černého pepře, 1/2 lžičky mleté skořice, 10 hřebíčků, 1/4 lžičky muškátového říšku a 2 bobkové listy). Koření stačí prohřát na horké pánvi a pak najemno umlít v mlýnku na kávu či roztlouct v hmoždíři. Uchovávejte v uzavřené nádobě na tmavém místě. Používejte s rozmyslem, při použití většího množství jídlo zhořkne. Nicméně v menším množství naopak jídlu dodá nezapomenutelnou typickou chuť.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation