Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Kuře Tandoori
0.0 0

Tohle jídlo by si zasloužilo mnohem hezčí fotku. Bohužel mi během focení došly baterky ve fotoaparátu a než jsem stačila sehnat jiné, nebylo co fotit 😉 Pokud máte rádi kořeněná ale přitom svěží jídla, rozhodně recept vyzkoušejte. Já osobně tohle jídlo opravdu miluju! 🙂

  • Příprava: 8 hodin 5 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • 8 hodin 5 minut

    1 hodina 15 minut

    9 hodin 20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

12 kuřecích paliček (spodních stehen)

400 ml kokosového mléka (v primal verzi použijte jogurt)

2 limetky

2 stroužky česneku

2 lžičky garam masaly *

2 lžičky kurkumy

2 lžičky mletého koriandru

2 lžičky mletého zázvoru

2 lžičky drceného římského kmínu

2 lžičky sladké papriky

2 lžíce kokosového oleje

1/2 lžičky soli

1 velký květák

svazek čerstvého koriandru

  • Příprava: 8 hodin 5 minut
  • Vaření: 1 hodina 15 minut
  • 8 hodin 5 minut

    1 hodina 15 minut

    9 hodin 20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Kuře

Den předem si naložte kuřecí stehýnka.

Nařízněte je na několika místech do hloubky cca 1 cm a pak je naložte do kokosového mléka smíchaného se šťávou z 1 limetky, s rozdrcenými stroužky česneku, rozpuštěným kokosovým olejem a veškerým kořením (garam masala, kurkuma, mletý koriandr, zázvor, římský kmín, sladká paprika, sůl).

Nechte marinovat v lednici do druhého dne.

Následující den dejte maso včetně marinády péct nezakryté do trouby vyhřáté na 180°C na cca 75 minut.

Občas maso a marinádu během pečení promíchejte.

Květáková rýže

Mezitím si připravte květákovou rýži.

Květák rozeberte na růžičky a několika pulsy mixéru ho „rozdrobte“ na zrníčka vekosti rýže (pokud nemáte mixér, květák najemno pokrájejte nožem).

Nasekaný květák vložte do mikrovlnné trouby a „vařte“ ho cca 6 minut do změknutí (doba závisí na výkonu vaší trouby, případně čas upravte).

Cca každé 2 minuty troubu zastavte a květákovou rýži promíchejte.

Před podáváním rýži osolte a opepřete podle chuti.

Podávejte ve velké míse – květákovou rýži zalijte vypečenou marinádou z masa, navrch položte kuřecí paličky, posypte pokrájeným čerstvým koriandrem a ozdobte čtvrtkami limetky pro dochucení. Ať si každý nabere podle chuti 😉

PS1: Pokud neradi používáte mikrovlnnou troubu, květákovou rýži můžete připravit tradičnějším způsobem – uvařte ji a pak slijte, nebo duste do změknutí na pánvi (podlijte pouze nepatrným množstvím vody).
PS2: Pokud chcete dosáhnout výraznější fialové barvy (typické pro tento pokrm) , rozmixujte kokosové mléko s polovinou čerstvé červené řepy.
PS3: Kořenící směs garam masala koupíte v prodejnách s kořením či ve větších supermarketech. Můžete si ji ale také sami namíchat (1/2 lžíce římského kmínu, 1 lžička sušeného koriandru, 10 tobolek kardamomu, 1 lžička černého pepře, 1/2 lžičky mleté skořice, 10 hřebíčků, 1/4 lžičky muškátového říšku a 2 bobkové listy). Koření stačí prohřát na horké pánvi a pak najemno umlít v mlýnku na kávu či roztlouct v hmoždíři. Uchovávejte v uzavřené nádobě na tmavém místě. Používejte s rozmyslem, při použití většího množství jídlo zhořkne. Nicméně v menším množství naopak jídlu dodá nezapomenutelnou typickou chuť.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.