Ledová káva s kokosovou šlehačkou
Ledová káva s kokosovou šlehačkou
Dezerty, Nápoje, Ostatní Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 kokosové mléko
2015-07-08
Ohodnotit receptHorké počasí posledních dní mě inspirovalo k „vytvoření“ něčeho extra ledového a osvěžujícího. Po gazpacho polévce přišla na řadu ledová káva. A že v těch vedrech vážně „bodla“, vám asi nemusím vysvětlovat 😉
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 5 minut
-
15 minut
5 minut
20 minut
- Množství: 2 osoby
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
zrnková či rozpustná káva na 4 šálky
3 dcl kokosového mléka
mletá skořice (nebo vanilka či 100% kakao)
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 5 minut
-
15 minut
5 minut
20 minut
- Množství: 2 osoby
Postup
Předem si připravte 2 šálky extra silné kávy z dvojité dávky, než jak jste zvyklí. Dejte vychladit na několik desítek minut do lednice.
Stejně tak si nechte perfektně vychladit kokosové mléko.
Osobně používám značku AroyD. Neotevřené balení vložím na cca 2 hodiny do mrazáku.
Při manipulaci s krabicí příliš netřepu, aby se mléko nespojilo, ale naopak se držela oddělená vrchní hustší část a ta spodní řidší.
Po otevření krabice sliju potřebné množství vrchní hustší části (přelívám opatrně, jakmile proud mléka zřídne, nechám krabici chvilku odstát a opět pokračuji v odlévání).
Jakmile mám potřebné množství, rozdělím mléko na 2 části.
Jednu polovinu použiju na mixování kávy (viz níže), druhou vložím do uzavíratelné nádoby (ideálně s širokým hrdlem, aby šel obsah vyndat pomocí lžíce) a cca 2 minuty protřepávám, dokud se mléko nezmění na šlehačku (podmínkou je opravdu perfektně vychlazené mléko).
Pokud jste zvyklí používat kokosové mléko v konzervě, nechte ho přes noc vychladit v lednici.
Po otevření použijte pouze vrchní tuhou část. Vespodu zůstane téměř průhledná tekutina, tu využijte třeba do curry.
Odebrané kokosové mléko si rozdělte na 2 části. Jednu část vyšlehejte v misce pomocí metličky do konzistence šlehačky.
Druhou část přidejte spolu s vychlazenou kávou a cca 8 kostkami ledu (a případně i vanilkovými semínky) do mixéru a rozmixujte.
Obsah mixéru včetně pěny rozdělte do 2 sklenic, do každé přidejte cca 3 kostky ledu, navrch ozdobte kokosovou šlehačkou a jemně posypte skořicí nebo kakaem.
PS: Pro maximalizaci úspěchu je nutné mít všechny ingredience perfektně vychlazené!
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
2 Recenzí / komentářů
Lucka
1 srpna, 2021
To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Pája
31 července, 2021
Pecka,mñam