Zdravý recept na lněné krekry » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lněné krekry

Lněné krekry

  , ,   , , , , ,   

Listopad 27, 2014

Hodnotit recept
Lněné krekry
5.0 10

Vím, že se třeba paštika nebo pomazánka dá namazat na kousek zeleniny nebo plátek paleo pečiva. Nevím, jak to máte vy, mě ale občas chytne chuť na něco pěkně křupavého. A s tím mi zelenina ani pečivo nepomůže. Zato krekry ano 😉

  • Příprava: 1 hodina 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 1 hodina 5 minut

    30 minut

    1 hodina 35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

10 lžiček lněných semínek (nejlépe zlatý len)

2 lžičky sezamových semínek

1 dcl vody

1/2 lžičky soli

  • Příprava: 1 hodina 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 1 hodina 5 minut

    30 minut

    1 hodina 35 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

6 lžiček lněných semínek rozemelte v mlýnku na kávu.

Vzniklou mouku smíchejte se zbytkem ingrediencí – 4 lžičkami nedrceného lnu, 2 lžičkami sezamu, solí a 1 dcl vody.

Směs nechte cca 1 hodinu nabobtnat.

Po hodině vzniklé těsto rozetřete pomocí lžíce na pečící papír do placky vysoké cca 5 mm a nakrájejte na čtverečky cca 3×5 cm. Připravené krekry s pečícím papírem vložte do trouby vyhřáté na 170°C a pečte cca 25-30 minut, dokud nebudou pěkně křupavé. Nechte je vychladnout, pak krekry nalámejte podle řezů a podávejte s vaší oblíbenou pomazánkou.

00:00

26 Recenzí / komentářů

Katka

Červen 16, 2016

Dnes som ich robila, chuťovo sú výborné, len tej vody stačilo menej. Zmes síce po hodine napučala a tým pádom aj zhustla, ale stále to bolo dosť riedke, napríklad na krájanie. Takže aj piecť som to dala ako 1 kus – placku, ktorú som potom asi po 20 min. prekrojila, aby boli aj kraje chrumkavé. Inak super, ďakujem za recept.

Lucie

Červen 16, 2016

Ono to těsto je skutečně řidší. Krekry se vyloženě nekrájí, spíš se jen naznačují zlomy. Ale jsem ráda, že se podařilo a chutnalo 🙂

zuzana

Únor 19, 2017

Lucko, krekry jsou super!! Nedodrzela jsem tedy presne recept, protoze se mi vybil telefon, tak to bylo od oka. Ale krasne se testo napatlalo na pecak, nakrajeno a po upeceni se rozlamaly v rezu na kousky. Diky

Lucie

Únor 19, 2017

To já děkuju! Za vyzkoušení a hlavně za zprávu. Vždycky mě ohromně potěší, když někdo připraví nějaký můj recept a dá vědět, jak mu chutnalo. Je to jediný způsob, jak zjistit, který recept je dobrý. Nejen pro můj zmlsaný jazýček 😉

Lenka

Březen 24, 2017

Včera jsem upekla a dneska měla spolu s bílou ředkví ke škvarkové pomazánce. Jsou výborné – moc děkuji za recept a nejen za něj, ale i za celý tenhle web. Krásný den.

Lucie

Březen 24, 2017

Já děkuju za vyzkoušení receptu a za tuhle milou zprávu. Mějte se krásně 🙂

jana

Září 23, 2017

hledam nejakou alternativu s mákem alá makové telky,slo by to nejak nakombinovat?

Lucie

Září 23, 2017

Tohle nebude nejlepší varianta receptu. Spíš bych zkusila sezamové krekry s přidáním máku https://paleosnadno.cz/recept/sezamove-krekry/

Zuzka

Listopad 23, 2017

Upečeno a ihned snězeno. Vše v jedné osobě. Příště dělám 3x tolik, aby i něco zbylo na další den 🙂

Lucie

Listopad 24, 2017

Mám radost, že tak chutnalo 🙂 Některá jídla se v málo porcích nevyplatí vůbec připravovat 😉

Renata

Únor 18, 2018

Dobrý večer, pekla jsem podle receptu asi 35 minut, jedlé to je, ale bohužel ne křupavé. méla bych dobu pečení prodloužit? A ještě jeden dotaz, jak je pečivo trvanlivé v souvislosti s rychlým žluknutím lněného semínka? Děkuji za odpověď. Jinak vaše recepty teď zkouším poměrně intenzivně, jsou výborné. Díky

Lucie

Únor 19, 2018

Dobrý den, pokud krekry nevyšly křupavé, napadá mě pouze, že těsto nebylo dostatečně tenké. Pak bych, přesně jak píšete, zkusila prodloužit dobu pečení a možná krekry i v troubě rozlámat a otočit.
Co se týká trvanlivosti, žluknou čerstvě umletá semínka, a to v řádu několika dní, při uchovávání při pokojové teplotě. Tyhle krekry jsou ale určené spíše k okamžité spotřebě, protože při skladování přestanou být křupavé.
Mám radost, že vás recepty inspirují ke zkoušení, a samozřejmě úplně nejvíc z toho, že chutnají <3 Díky.

Bara

Březen 6, 2018

No tedy Lucko, co mi to delate, ty krekry jsou proste dokonaleeeee
Takze je jasne, ze ted je budu delat furt a aspon konecne najdu vyuziti pro ta lnena seminka 😀 moc dekuji a mam vyridit od meho muze, ze prej jako hodne dobrej “žerfurt” (tak obvykle u nas rikame vsemu, co kdyz zacnete jist, musite zrat furt )
Diky!

Lucie

Březen 7, 2018

To mám radost, že chutná! Žerfurt je super název 😀 Pozdravujte muže a moc děkuju za milý komentář 🙂

Katka

Červenec 21, 2018

Tak mě tento recept nalákal, že sem ho zkusila i bez sezamu, za to se lžičkou chia, no asi chyba veliká, poněvadž po hodině a půl pečení byl sice povrch pevný, ale vnitřek blemcavý, šlo to do koše….

Lucie

Červenec 23, 2018

To bohužel chia semínka dělají. Hodně nasáknou vodu a drží ji v sobě, takže to může dopadnout přesně jak píšete. Mrzí mě, že se krekry nepovedly 🙁

Didi

Srpen 4, 2018

Krekry jsou opravdu vynikající. Dělala jsem je na večírek s nivovým dipem a naprosto luxusní! A jak paní psala, že nebyly křupavé, tam já jsem měla trochu vyšší vrstvu uprostřed, tam to taky ještě bylo vlhčí, odlomila jsem tedy okraje, zbytek vrátila do trouby a pekla ještě otočené. A co ze včerejška zbylo, jsem dnes hodila dopéct/rozpéct do toustovače a snědla jsem je jako přílohu k zeleninovému salátu. Dnes jdu dělat novou várku, opravdu moc díky za superjednoduchý recept. Skvělý způsob, jak tato zdravá semínka zařadit do stravy.

Lucie

Srpen 7, 2018

Mám velkou radost, že se recept líbí a že krekry chutnají 🙂

Pavlína

Srpen 23, 2018

Skvělý recept, dělám ho už po několikáté a začínám trošku více experimentovat. Dneska jsem nahradila 2 lžičky lněných semínek za 2 lžičky psyllia. Pekla jsem je asi o 10 min déle ale mám horší troubu takže issue může být někde úplně jinde. Přemýšlím, že bych do těsta přihodila třeba pažitku nebo petrželku, nebo nám dozrává spoustu chilli. Je fajn, že s pomazánkou nebo dipem to chutná všem a já tak nemusím řešit celiaky 🙂

Lucie

Srpen 23, 2018

Mám radost, že chutná a že vás recept inspiruje k novým variantám 🙂 Bylinky i chilli budou skvělou volbou <3

Lenka

Říjen 20, 2018

Dobrý den, kdybych chtěla nahradit lněná semínka lněnou moukou, kolik by bylo té mouky, děkuji

Lucie

Říjen 21, 2018

Dobrý den, tu část lněných semínek, která se melou, lze nahradit cca 30-35 g lněné mouky.

Dora

Listopad 7, 2018

Dobry večer, dnes jsem krekry dělala a jsou moc dobre, jen priste udělám z většího množství. Testicko jsem nechala odležet 24 hod, jelikož jsem to bohužel drive nestihla. Ale protože mam strach z mletého lneneho semínka, tak se chci zeptat, zda by mohlo dojít ke žluknuti, kdyz jsem testicko nechala odležet tak dlouho pri pokojové teplotě? Dekuji za odpoved. Jinak vasi kuchařku si přeji od Ježíška.

Lucie

Listopad 8, 2018

Dobrý den, máte pravdu, že mleté lněné semínko žlukne rychle, ale ne v řádech hodin, takže bych se toho nebála. Mám radost, že krekry chutnaly 🙂
Doufám, že Ježíšek přání vyslyší a kuchařku pod stromeček nadělí <3

Lucka

Listopad 8, 2018

Dobrý večer Luci,

krekry jsou právě upekla a jsou super, připomínají mi moje oblíbene Low Carb krekry od Penamu, avšak tyhle jsou urcitě mnohem zdravější a rozhodně levnější 😉

Lucie

Listopad 8, 2018

Dobrý večer, Luci, to mám radost, že chutnají a že u vás (možná) vytlačí z jídelníčku ty od Penamu 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jana Praha před 18 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Martina Kosmonosy před 22 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kateřina Hradec Králové před 30 minutami
 
Kalendář pro rok 2019 + 2 Items
zakoupil/a: Helena 11 před 52 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Gabriela Nupaky před 1 hodinou
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Helena Chrudim před 1 hodinou
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: František před 1 hodinou
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Josef Chlumec před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: simona marianske radcice před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Irena Holešov před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Marie Semily před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Katerina Kladno před 4 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 4 Items
zakoupil/a: Alena Praha 4 před 4 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Miriama před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jolana Bystřice nad Olší před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jiří Brno před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kamila SEDLAKOVA karlovy Vary před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lenka Zlín před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Eliška Praha 10 před 6 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Jindřich Praha před 6 hodinami
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.