Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou
Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou
Hlavní jídla, Omáčky, dipy, Pomazánky, Ryby, Snacky Bez lepku, Bez vajec, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal avokádo, bylinky, ryby, semínka, zázvor
2014-12-03
Ohodnotit receptLoni jsem byla na nezapomenutelném kurzu vaření v restauraci AvantGarde na téma Asian Fusion. Recepty byly skvělé, s naprosto nezvyklými, ale úžasně fungujícími kombinacemi chutí. Zejména jedno jídlo mě totálně uchvátilo – tuňákový tataráček s mango omáčkou. Zkusila jsem ho trošku upravit do paleo podoby, dražšího a těžko sehnatelného tuňáka jsem nahradila lososem, mango na zkoušku ananasem. Myslím, že výsledek se opravdu povedl. Už vím, co se u nás objeví na Silvestra za pohoštění:-)
- Příprava: 20 minut
-
20 minut
20 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
400 g kvalitního čerstvého lososa (filet bez kůže)
250 g čerstvého ananasu (nebo manga)
cca 2 cm čerstvého oloupaného zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžička sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 20 minut
-
20 minut
20 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Tatráček
Filety lososa si nakrájejte ostrým nožem na malinké kostičky.
Smíchejte je s lžící olivového oleje, se sezamovými semínky (pro barevný kontrast používám černý sezam, fungovat ale bude i bílý sezam), solí a pepřem.
Ovocná salsa
Nastrouhejte si zázvor a rozmixujte ananas pokrájený na malé kostky. Smíchejte zázvor, ananas, špetku chilli, lžíci olivového oleje, šťávu z půlky limetky a nadrobno pokrájený koriandr. Dejte vychladit.
Avokádová salsa
Avokádo zbavte pecky, dužinu vydlabejte lžící a pak ji rozmačkejte s jedním utřeným stroužkem česneku, solí, pepřem a šťávou z půlky limetky. Podávejte co nejdříve, aby avokádový dip nezhnědl.
Tataráček servírujte s lžící ananasového a avokádového dipu, doplněný o lněné krekry nebo na sucho opečeným paleo pečivem.
Samozřejmě nebudete „strávníkům“ určovat, jak mají podávané jídlo jíst, ale nejlepší je zkombinovat v jednom soustu tataráček s oběma dipy. Chutě jednotlivých ingrediencí se totiž vzájemně ideálně doplňují 🙂
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..