Recept na lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-11-23-16-57-36

Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou

2014-11-23-16-57-36

Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou

  , , ,   , , ,   , , , , ,

Prosinec 3, 2014

Hodnotit recept
Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou
0.0 0

Loni jsem byla na nezapomenutelném kurzu vaření v restauraci AvantGarde na téma Asian Fusion. Recepty byly skvělé, s naprosto nezvyklými, ale úžasně fungujícími kombinacemi chutí. Zejména jedno jídlo mě totálně uchvátilo – tuňákový tataráček s mango omáčkou. Zkusila jsem ho trošku upravit do paleo podoby, dražšího a těžko sehnatelného tuňáka jsem nahradila lososem, mango na zkoušku ananasem. Myslím, že výsledek se opravdu povedl. Už vím, co se u nás objeví na Silvestra za pohoštění:-)

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g kvalitního čerstvého lososa (filet bez kůže)

250 g čerstvého ananasu (nebo manga)

cca 2 cm čerstvého oloupaného zázvoru

1 avokádo

1 limetka

1 stroužek česneku

1 hrst čerstvého koriandru

1 lžička sezamového semínka

2 lžíce olivového oleje

chilli

sůl

pepř

Postup

Tatráček

Filety lososa si nakrájejte ostrým nožem na malinké kostičky.

Smíchejte je s lžící olivového oleje, se sezamovými semínky (pro barevný kontrast používám černý sezam, fungovat ale bude i bílý sezam), solí a pepřem.

Dejte vychladit.

Ovocná salsa

Nastrouhejte si zázvor a rozmixujte ananas pokrájený na malé kostky. Smíchejte zázvor, ananas, špetku chilli, lžíci olivového oleje, šťávu z půlky limetky a nadrobno pokrájený koriandr. Dejte vychladit.

Avokádová salsa

Avokádo zbavte pecky, dužinu vydlabejte lžící a pak ji rozmačkejte s jedním utřeným stroužkem česneku, solí, pepřem a šťávou z půlky limetky. Podávejte co nejdříve, aby avokádový dip nezhnědl.

Tataráček servírujte s lžící ananasového a avokádového dipu, doplněný o lněné krekry nebo na sucho opečeným paleo pečivem.

Samozřejmě nebudete „strávníkům“ určovat, jak mají podávané jídlo jíst, ale nejlepší je zkombinovat v jednom soustu tataráček s oběma dipy. Chutě jednotlivých ingrediencí se totiž vzájemně ideálně doplňují 🙂

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation