🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou

Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou

  , , ,   , , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou
0.0 0

Loni jsem byla na nezapomenutelném kurzu vaření v restauraci AvantGarde na téma Asian Fusion. Recepty byly skvělé, s naprosto nezvyklými, ale úžasně fungujícími kombinacemi chutí. Zejména jedno jídlo mě totálně uchvátilo – tuňákový tataráček s mango omáčkou. Zkusila jsem ho trošku upravit do paleo podoby, dražšího a těžko sehnatelného tuňáka jsem nahradila lososem, mango na zkoušku ananasem. Myslím, že výsledek se opravdu povedl. Už vím, co se u nás objeví na Silvestra za pohoštění:-)

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g kvalitního čerstvého lososa (filet bez kůže)

250 g čerstvého ananasu (nebo manga)

cca 2 cm čerstvého oloupaného zázvoru

1 avokádo

1 limetka

1 stroužek česneku

1 hrst čerstvého koriandru

1 lžička sezamového semínka

2 lžíce olivového oleje

chilli

sůl

pepř

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Tatráček

Filety lososa si nakrájejte ostrým nožem na malinké kostičky.

Smíchejte je s lžící olivového oleje, se sezamovými semínky (pro barevný kontrast používám černý sezam, fungovat ale bude i bílý sezam), solí a pepřem.

Dejte vychladit.

Ovocná salsa

Nastrouhejte si zázvor a rozmixujte ananas pokrájený na malé kostky. Smíchejte zázvor, ananas, špetku chilli, lžíci olivového oleje, šťávu z půlky limetky a nadrobno pokrájený koriandr. Dejte vychladit.

Avokádová salsa

Avokádo zbavte pecky, dužinu vydlabejte lžící a pak ji rozmačkejte s jedním utřeným stroužkem česneku, solí, pepřem a šťávou z půlky limetky. Podávejte co nejdříve, aby avokádový dip nezhnědl.

Tataráček servírujte s lžící ananasového a avokádového dipu, doplněný o lněné krekry nebo na sucho opečeným paleo pečivem.

Samozřejmě nebudete „strávníkům“ určovat, jak mají podávané jídlo jíst, ale nejlepší je zkombinovat v jednom soustu tataráček s oběma dipy. Chutě jednotlivých ingrediencí se totiž vzájemně ideálně doplňují 🙂

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lucie Praha 5 před 1 hodinou
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Hana Plze před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lenka Hajske před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Alena Praha 5 před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Jaroslava Hořice před 6 hodinami