Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou

Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou

  , , ,   , , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Lososový tataráček s ananasovou a avokádovou salsou
0.0 0

Loni jsem byla na nezapomenutelném kurzu vaření v restauraci AvantGarde na téma Asian Fusion. Recepty byly skvělé, s naprosto nezvyklými, ale úžasně fungujícími kombinacemi chutí. Zejména jedno jídlo mě totálně uchvátilo – tuňákový tataráček s mango omáčkou. Zkusila jsem ho trošku upravit do paleo podoby, dražšího a těžko sehnatelného tuňáka jsem nahradila lososem, mango na zkoušku ananasem. Myslím, že výsledek se opravdu povedl. Už vím, co se u nás objeví na Silvestra za pohoštění:-)

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g kvalitního čerstvého lososa (filet bez kůže)

250 g čerstvého ananasu (nebo manga)

cca 2 cm čerstvého oloupaného zázvoru

1 avokádo

1 limetka

1 stroužek česneku

1 hrst čerstvého koriandru

1 lžička sezamového semínka

2 lžíce olivového oleje

chilli

sůl

pepř

  • Příprava: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Tatráček

Filety lososa si nakrájejte ostrým nožem na malinké kostičky.

Smíchejte je s lžící olivového oleje, se sezamovými semínky (pro barevný kontrast používám černý sezam, fungovat ale bude i bílý sezam), solí a pepřem.

Dejte vychladit.

Ovocná salsa

Nastrouhejte si zázvor a rozmixujte ananas pokrájený na malé kostky. Smíchejte zázvor, ananas, špetku chilli, lžíci olivového oleje, šťávu z půlky limetky a nadrobno pokrájený koriandr. Dejte vychladit.

Avokádová salsa

Avokádo zbavte pecky, dužinu vydlabejte lžící a pak ji rozmačkejte s jedním utřeným stroužkem česneku, solí, pepřem a šťávou z půlky limetky. Podávejte co nejdříve, aby avokádový dip nezhnědl.

Tataráček servírujte s lžící ananasového a avokádového dipu, doplněný o lněné krekry nebo na sucho opečeným paleo pečivem.

Samozřejmě nebudete „strávníkům“ určovat, jak mají podávané jídlo jíst, ale nejlepší je zkombinovat v jednom soustu tataráček s oběma dipy. Chutě jednotlivých ingrediencí se totiž vzájemně ideálně doplňují 🙂

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.