Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
83 Recenzí / komentářů
Lucie
22 února, 2016
Dobrý den. Nikdy jsem to bez psyllia nezkoušela, ale podle mého to bez něj nebude fungovat. Psyllium částečně svými vlastnostmi nahrazuje lepek v běžné mouce. Jinak psyllium běžně koupíte v lékárně.
Petra
22 února, 2016
Dobrý den, zkoušela jsem o víkendu…ale asi jsem někde udělala chybu…nenabyly tak jak bych čekala a jsou takové hutné….napadlo mě z bílků udělat sníh, jestli by je to trochu neodlehčilo??
Lucie
22 února, 2016
Dobrý den, tak nadýchané jako z klasické mouky nebudou nikdy. Mrzí mě, že se nepovedly 🙁 Důležité je použít neodtučněnou mandlovou mouku (ne odtučněnou, nebo jen nahrubo umleté mandle) a také použít opravdu vařící vodu, těsto dát do vyhřáté trouby ještě teplé a pečivo krájet až po vychladnutí. Sníh podle mého nepomůže, protože právě vařící voda všechny jeho benefity zcela smaže.
Petra
22 února, 2016
Ale oni se myslim povedly…..jen jsem čekala něco jiného 🙂 ale chutově to bylo moc dobré …měli jsme je k pečeným žebírkům, na vybrání štávičky ideální 🙂 zkusím to dnes znovu….jen přemýšlím nad dalšími varianty … Nějaký typ na pomazánky?
Lucie
22 února, 2016
Pomazánek je nepřeberné množství! Osobně třeba miluju domácí paštiku, bůčkovou pomazánku, avokádovou, tuňákovou…
Petra
22 února, 2016
Tak už jsem na to přišla….tentokrát jsem sehnala jinou mandlovou mouku…takovou hrubší a vláčnou…ta předchozí byla suchá a jemná..opravdu jak mouka. Z téhle vláčné jsou bochánky opravdu vláčné…s těstem se díky tomu nedá moc pracovat, ale jsou výborné 🙂
Lucie
22 února, 2016
Práce s těstem je opravdu náročnější, ale ono to není až tak důležité – všechny nerovnosti zmizí pečením. Jsem moc ráda, že se povedlo a že chutnaly.
Alena
22 února, 2016
Zdravím, dnes som piekla a myslím že sa vydarili, sú krasne vysoké. Ako ich skladovať a ako dlho vydržia? Dopiekli sa večer a už som ich nejedla,takže ani neviem ako chutia… ale verím že budú chutiť. Treba ich dať do mikrotenoveho sáčku alebo môžu byť len tak voľne na vzduchu?
Lucie
22 února, 2016
Dobrý den, do sáčku bych je nedávala. Spíš do nějaké krabičky a tu do lednice. Na vzduchu během dne okorají. Ne tak rychle jako běžné pečivo, ale i tak. Takže případně nechat vcelku, krájet až před použitím. Jak dlouho vydrží, vám přesně neřeknu, protože jsme pečivo vždy nejpozději do druhého dne snědli.
Jitka
22 února, 2016
Dobrý den, dnes jsem pekla poprvé a jsou úžané, měkké a nadýchané a výborné! Na přípravu jsem použila celé mandle a namlela z nich mouku v Thermomixu, kde jsem následně zpracovala i zbytek surovin a výsledek opravdu stojí za to! U druhé várky jsem nahradila cca 30 g mandlí slunečnicovými semínky, taky to funguje dobře. Příšte zkusím část mandlí nahradit dýňovým semínkem. Děkuji za recept, je to nejblíže klasickému pečivu ze všech variant paleo pečiva, které jsem doposud vyzkoušela.
Lucie
22 února, 2016
Dobrý den, Jitko. To mám radost, že vám chutnalo. A moc díky za tip s náhradou mandlí za semínka, to musím vyzkoušet.
Jitka
22 února, 2016
Ještě jednou zdravím a přidám tip na uchování houstiček. Pekla jsem dvě dávky, takže zbyly. Uložila jsem je do krabičky přikryté jen utěrkou a do kuch. skříňky. Obecně se pečivo nemá dávat do igelitu, brzy začnou uvnitř vznikat plísně, i když nejsou hned patrné na povrchu. A myslím, že pečivo primárně z ořechů může být ještě mnohem choulostivější.
Jinak jsem do housek udělala super hamburger a zbytek jsme snědli s domácí vepřovou šunkou ze šunkovaru. Mňamka, ještě jednou díky za recept.
Jak tak zkoumám Vaši stránku, inspirace je tu spousta, krásná práce! Jedeme na paleo/primal celá rodina už delší dobu, já téměř rok a zbytek posádky cca půl roku a jsme naprosto spokojení. Díky.
Lucie
22 února, 2016
Super tip, díky moc.
Jitka
22 února, 2016
Dobrý den, tak zase já s dalším pokusem – dnes 100g mandlí a 50 g bílého sezamu, v Thermomixu rozemleto na mouku, bílek jen jeden, ostatní dle receptu. Výsledek – 6 ks menších super houstiček se sezamovou příchutí, nadýchané, skvělé!
Lucie
22 února, 2016
To zní skvěle! Musím vyzkoušet, díky moc.
Jana
16 dubna, 2016
Dobry den prosim jakou mandlovou mouku pouzivate? dala jsem vsechny ingredience, jak jsou v receptu a po priliti 200 ml vody z toho byla tekuta kase a bochanky z toho fakt delat nesly 🙁 Diky za typ
Lucie
16 dubna, 2016
Dobrý den, Jano. Víc než v mandlové mouce bych viděla problém v tom, zda byla voda opravdu vařící a zda jste omylem nevynechala psyllium. To je v receptu hodně důležité, je to právě to lepivé pojítko, které nahrazuje lepek v klasické mouce. Jinak mandlové mouky používám různé a zatím mi to fungovalo se všemi. Jaký druh psyllia jste použila?
Míra
17 dubna, 2016
Dobrý den , dá se použít jiná mouka než ta mandlová? mám jen konopnou, dýňovou ,lněnou a kokosovou.
Lucie
17 dubna, 2016
Dobrý den, do tohoto receptu podle mého ne. Konopnou a dýňovou nepoužívám, s těmi vám neporadím. Lněná je hodně specifická a zde dle mého fungovat nebude. Možná by šla použít kokosová mouka, je ale nutné více než o polovinu snížit množství, protože hodně saje. Nicméně to v tomto receptu nemám vyzkoušené, takže za výsledek neručím.
Jana
24 dubna, 2016
tak to vypada, ze problem byl v psylliu … koupila jsem jine, pred tim jsem mel z DM a to vubec nenabylo … ted mam od apotheke a to musim rict, ze to testo vypada uplne jinak …
Lucie
24 dubna, 2016
Aha, no ono opravdu na psylliu hodně záleží. Já ho kupuji jen v lékárně. Jednou jsem koupila nějaký jiný druh přes internet. Pečivo sice nabylo, ale bylo fialové 😀 Takže už neexperimentuji a zůstávám věrná značkám Dr. Popov a Medicol.
Marta
14 června, 2016
Já sem pekla včera a jsou úžasné. Díky za recept 🙂
Lucie
14 června, 2016
Ráda slyším (čtu ;-), že se povedly a chutnají.
Miroslav
1 července, 2016
Vynikající. Povedlo se hned na první pokus. Uplácal jsem tlustého hada, a ve finále z toho byl pěkný minibochník 🙂
Lucie
2 července, 2016
Super, to ráda čtu 🙂
Eva
21 října, 2017
Pečivo je výborné, chuťově i vzhledem. Posypala jsem mákem a kmínem. Další vyzkoušený recept, který nezklamal.
Lucie
22 října, 2017
To moc ráda čtu, díky za milou zprávu 🙂
Jana Lipinova
11 listopadu, 2017
Skvele.trochu jsem se toho bala podle popisu, ale bylo uplne v pohode.rikala jsem si co udela ta varici voda s bilky. vevnitr jsou takove leskle.dceri to take moc chutna. tesim se az si udelam skvarkovou pomazanku a pochutnam si! diky za recept.a otazka nakonec.proc jen bilky a ne cela vejce?
Lucie
12 listopadu, 2017
Mám radost, že chutná 🙂 Bílky bez žloutků se používají kvůli konzistenci. Žloutky dělají z pečiva spíše buchtu.
Ivona
22 listopadu, 2017
Dnes jsem je vyzkoušela- rychlé, jednoduché a skvělé ! Konečně jsem si vychutnala pečivo s máslem 😀 !!
Lucie
23 listopadu, 2017
To mám radost, že máte radost 🙂 Je super si pochutnat na něčem, co si člověk sám připraví.
Eva
5 ledna, 2018
Těsto, do kterého jsem přidala ještě jednu lžičku sušeného česneku a drceného kmínu, jsem přendala do malé formy na chleba. Je trochu nižší, ale nevadí. Chléb je výborný a chutná opravdu jako chléb. Lucie měla jste pravdu, že žloutky v ostatních chlebech dělají spíše buchtovinu.
Hanka
5 ledna, 2018
Dobrý den,
Nezkoušeli jste někdo péct v pekárně jako chléb?Děkuji
Lucie
6 ledna, 2018
Výsledkem jsou malé housky. Osobně jsem to nezkoušela, ale třeba někdo odpoví.
Lucie
6 ledna, 2018
Super ochucení! Mám radost, že se chleba povedl a chutnal.
Helena
20 ledna, 2018
Dobrý den, můžu místo vinného kamene použít kypřící prášek? Kolik případně toho prášku?
Lucie
20 ledna, 2018
Dobrý den, můžete. Většinou stačí polovina než je uvedeno prášku s vinným kamenem.
Míša
8 února, 2018
Výborný ,výborný, výborný houstičky ,moc děkuju za super recept, použila jsem na hamburgery a bomba.uz si představuji namazanou housticku máslem a tvarůžek
Lucie
9 února, 2018
Super! To mám velkou radost, že se povedly a chutnají. Ta kombinace s máslem a tvarůžky…. hmmmmm, hned bych si dala <3
Šárka
14 února, 2018
Dobrý den Lucko.mate představu o vyživovych hodnotách tohoto pečiva?
Lucie
16 února, 2018
Dobrý den, Šárko, výživové hodnoty jsem doplnila pod recept.
Katka
22 února, 2018
výborné, moc děkuji za tento web
Lucie
22 února, 2018
To já moc děkuju – za vyzkoušení receptu, pochvalu i za milou zprávu 🙂
Lada
12 března, 2018
Dobrý den,
za poslední měsíc jsem pekla bulky asi 4x, dál jsem zkoušela grissiny, mandlové tortily, brownies z červené řepy a na závěr i nepečený kokosový dort.
Pane Bože, všechno je to tak dobré!!!! Teď jdu dělat Vaši skvělou majonézu do pomazánky.
Nemůžu než chválit!
Doufám, že brzy bude ta tištěná kuchařka!!!
Lada
P.S. Pět hvězdiček je málo!
Lucie
13 března, 2018
Dobrý den, Lado, váš nadšený komentář mi vyloženě projasnil den 🙂 Díky moc! Mám velkou radost, že vám tak chutná, že zkoušíte nové a nové recepty. To je ta největší pochvala. Na kuchařce usilovně pracuji. Ještě to nějaký čas zabere. Ale bude! 🙂
Doubravka
17 března, 2018
Skvělá náhražka běžného i bezlepkového pečiva, už jsem pekla 5x, i v různých klombinacích s jinou moukou – nejlepší je původní recept. A vydrží dlouho, řekla bych dokonce, že když se odleží, chuť je ještě lepší.
Lucie
17 března, 2018
Mám radost, že chutná 🙂
Eliška
22 července, 2018
Výborné !! dlouho jsem plánovala , že vyzkouším tento recept a škoda, že jsem nezkusila dříve. Už nepeču nic jiného!! :)krásně křupavé houstičky, ale ve vnitř vláčné.
Lilly Franz
23 července, 2018
Dobrý den, zrovna se chystám na houstičky 🙂 Chtěla jsem se zeptat, když mám doporučeno dodržovat Low carb ze zdravotních důvodů, jsou všechny recepty takto označené vhodné nebo jsou některé pouze na občasné zpestření? Pokud jde třeba o dortíky nebo kaši z mandlí. A další dotaz je: když dám housky do sáčku a zamrazit, jak dlouho je lze nechat v mrazáku a je nutné je po rozmrazení ještě dopékat? Děkuji 🙂
Lucie
23 července, 2018
Eliško, to mám velkou radost, že chutná. Moc díky za vložení komentáře a pochvalu receptu 🙂
Lucie
23 července, 2018
Dobrý den, Lilly. Neznám vaše konkrétní zdravotní omezení, ale všechny recepty, které spadají do sekce dezertů a pečiva, by měly být připravovány jen občas a spíše pro zpestření. Na denním jídelníčku by být neměly.
V mrazáku vám houstičky vydrží pár týdnů až měsíců. Pak je nechte povolit na lince a stačí je krátce rozpéct v troubě rozpálené na 200-220 stupňů.
Lilly Franz
23 července, 2018
Jsem v tom nováček, potřebovala bych specifikovat slovo občas, prosím 😀 Svádí mě to k mlsání, když ty recepty procházím 😀
Lucie
25 července, 2018
To bude u každého jiné 🙂 U někoho jednou týdně, u jiného jednou za měsíc, u nikoho jednou za rok.
Wen
13 září, 2018
Dneska jsem si houstičky upekla s malou obměnou, místo 50g mandlové mouky jsem dala 30g lněné a jsou báječné 🙂
Lucie
13 září, 2018
Mám radost, že chutná a moc díky za sdílení nápadu na obměnu receptu 🙂
Zuzana
23 ledna, 2019
Dobrý den chtěla bych se pustit do receptu a řeším ten vinný kámen. Ten se prodává samostatně nebo je to ta směs kypřícího prášku se škrobem?
Děkuji
Lucie
23 ledna, 2019
Dobrý den, je to ta směs se škrobem. Pokud se chcete vyhnout kukuřičnému škrobu, sežeňte si kypřící prášek s vinným kamenem od Adveni, který obsahuje škrob bramborový.
Terez
1 dubna, 2019
Moc děkuji za skvělý recept na pečivo, je to první recept u kterého se mi pečivo podařilo že vypadá jako na obrázku a navíc je chuťově moc dobré.
Přidávám svou obměnu, pekla jsem už třikrát a místo normálního octa používám vinný a funguje skvěle. Mouku jsem poprvé použila mandlovou, ale mě osobně moc nezachutnala (ve sladkém pečivu mi nevadí tady si na ni nemohu zvyknout) tak jsem vyzkoušela rozemletá slunečnicová semínka a jsem spokojená, jako bonus když peču tak nedělám bochánky ale spíš takové placičky (když je dávám do trouby vypadají jako hamburgery), které se lépe plní na svačinu do školy.
Někdo tady zmiňoval že měl těsto moc tekuté, též se mi to stalo a tak jsem déle míchala a těsto po chvíli zhoustlo (vypozorováno je to psylliem které se “rozpouští” a trochu boptná).
Terez
1 dubna, 2019
Ještě jsem zapomněla dodat, že houstičky peču v horkovzdušné troubě protože jsou více nadýchané a víc “nakynou” , ale je potřeba je hlídat hodina je na pečení moc (většinou stačí tak 30- 45 minut).
Lucie
2 dubna, 2019
Díky za sdílení tipů na přípravu pečiva
Soňa Pietrzykova
21 dubna, 2019
Vyzkoušeno a super! Dokonce jsem to zkusila z tapiokovych perel, mouku jsem nesehnala. Jen to chce dobrý mixér. Je možné, že z mouky to bude vlacnejsi, ale i na téhle mě variantě jsem si pochutnala. K tomu krůtí maso na grilu, kupa zeleniny… Mňam. Grilovací sezóna zahájena .
Lucie
23 dubna, 2019
Nejedná se o nějaké nedopatření? V tomto receptu tapioka použitá není. Ať tak nebo tak, mám radost, že chutnalo 🙂
Soňa Pietrzykova
23 dubna, 2019
Aha, já to dělala z kuchařky a přišlo mi to stejné. Nevšimla jsem si, že jsou tam jiné ingredience. Omlouvám se. Ale tohle bude taky určitě super
Lucie
24 dubna, 2019
Není proč se omlouvat. Já jen aby to nezmátlo ostatní 🙂
Andrea
9 května, 2019
Už jsem zkoušela hodně receptů na LC pečivo, ale tento je, Lucko, ze všech nejlepšíKřupavé, nadýchané, nejsou mokré, no prostě úžasné. Strašně ráda vařím posle Vašich receptů, protože jsou vychytané a je téměř nemožné při dodrženi postupu něco zkazit Lucko, strašně mi chybí bábovka, už jsem zkusila pár receptů, ale jeden horši než druhý. Nemáte v plánu nějakou vymyslet, prosím? Děkuji
Lucie
10 května, 2019
To mám velkou radost, že se pečivo povedlo a chutná 🙂 Děkuji za milý komentář. Je radost číst, že se recepty líbí a že se jejich příprava daří.
Přiznám se, že z bábovky mám tak trošku respekt, ale zkusím nad tím popřemýšlet. Možná by mohlo fungovat těsto z receptu na cuketové makovníky. Jen by to asi chtělo silikonovou formu. Mám trošku obavy z vyklepnutí. https://paleosnadno.cz/recept/cuketove-makovniky/
Jarka
8 července, 2019
vyzkoušela jsem dle receptu, byly vláčné i po 3 dnech a všem chutnaly
Lucie
8 července, 2019
Děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že chutnalo 🙂 Máte pravdu, že tenhle druh pečiva zůstává dlouho vláčný.
Blanka
21 srpna, 2019
Ten jablečný ocet je tam nutný? Dekuji
Lucie
21 srpna, 2019
Není nutné, aby byl vyloženě jablečný, ale ocet je potřeba přidat pro větší nadýchanost těsta.
Buculinek
14 prosince, 2019
Upečené, chládnou a já se těším 🙂
Lucka
15 prosince, 2019
Tak to moc doufám, že se povedly a chutnaly 🙂
Petra P.
24 srpna, 2020
Zdravím, Lucko.
Tak další z Vašich lákadel vyzkoušeno 🙂
Nevím, čím to mohlo být, ale při pečení téměř nenaběhly, jen se trochu zakulatily. Vše přesně dle receptu (digi váha, vařící voda, vinn kámen, vyhřátá trouba, během pečení jsem neotvírala..). Ale nevadí, určitě zkusím znovu, protože chuťově jsou moc dobré 🙂
Hezké dny. Petra
Lucka
24 srpna, 2020
Zdravím, Petro 🙂
U pečení je to občas alchymie. Možná zkuste příště přidat o malinko víc prášku na pečení.
Ale moc ráda čtu, že chutnalo a že se plánujete k receptu vrátit ❤️
Petra P.
25 srpna, 2020
Dobře, zkusím (snad mi pak nezhořknou) – děkuji za radu 😉
Lucka
26 srpna, 2020
Stačí opravdu jen o malinko 🙂 Ale mně osobně prášek do pečiva s vinným kamenem hořký nepřijde. Na rozdíl od sody, tu cítím hned 🙁
Petra M.
23 ledna, 2023
Dobry den,
podobny problem jako u Petry P.
Osobne mam pocit, ze to je i tim, ze je testo tak hrozne tuhe/suche a po snedeni mi je opravdu tezko, tak na to piji ted hodne vody, abych pripradne nakrmila to psylium v zaludku 😀 (zajedla jsem s jednou bulkou batatove curry, ktere bylo mimochodem uplne vytecne, moc dekuji za recept v Hubnouci kucharce. Dostala jsem pod stromecek a uspesne shazujeme – Jen to bylo na nas uz moc tucne a potrebuji vice vlakniny na podporu traveni a proto ty paleo bulky 🙂 )
Pri rozlomeni neni viditelne suche nebo moc mokre, ale ten pocit po snedeni je tezky. Mozna mam slabsi zaludek a mam otestovat, zda vic vody a kypriciho prasku?
(Asi bych celkove potrebovala lehci low carb jidla – problematika se zlucnikem a cholesterolem je slozita a snazi mse trosku zorientovat. Jake tuky pouzivat, abych nezhorsovala cholesterol a zaroven mohla dale pouzivat Hubnouci kucharku 🙂 )
Lucka
24 ledna, 2023
Dobrý den, to mě mrzí, že se pečivo nepovedlo 🙁 Nepoužila jste na přípravu mandlovou mouku z DM drogerie? Tam totiž ve velké většině případů bývá problém. Chová se úplně jinak, je zbavená tuku, extrémně suchá a savá. Výsledné těsto je hodně suché a tvrdé.
Některým lidem psyllium hodně nesedí. Třeba moje dcera ho pozná okamžitě v každém jídle, i v sebemenším množství, a odmítá ho jíst 🙂 Tak třeba je to i váš případ. Někdy tomu pomůže, pokud se psyllium předem opravdu co nejvíce najemno umele v mlýnku na kávu.
Pokud chcete odlehčit trávení u tučnějších jídel, osobně bych raději volila raději více zeleniny než pečivo (to by mělo být vážně jen občas). Skvělou variantou je i různé druhy kvašené zeleniny. To s trávením dokáže zázraky.
Při výběru tuku dávejte přednost například olivovému nebo avokádovému oleji.
Petra M.
25 ledna, 2023
Ma nekdo prosim zkusenost s moukou od Alika z Lidlu?
Lucka
25 ledna, 2023
Mandlová mouka Alika je v pohodě. Není odtučněná, je z blanšírovaných mandlí, takže má i příjemnou chuť.
Jana
29 května, 2024
Dobrý deň Lucka, dnes som upiekla vaše pečivo bolo neskutočne výborné a podarilo sa na prvý krat, dakujem za všetky recepty, dnes som si konečne objednala aj vaše knihy.
Lucka
29 května, 2024
Pěkný den, Janka, děkuji Vám za milý komentář. Mám velkou radost, že Vám pečivo chutnalo ❤️
Váš zájem o mé kuchařky beru jako velkou pochvalu. Děkuji 🙂
Petra
22 února, 2016
Dobrý den, lze vynechat psyllium, nemám ho doma a na pečivo mám velkou chuť:)děkuji, Petra