
Výživové hodnoty na 1 porci
48 Recenzí / komentářů

Lucie
Únor 22, 2016
Dobrý den. Nikdy jsem to bez psyllia nezkoušela, ale podle mého to bez něj nebude fungovat. Psyllium částečně svými vlastnostmi nahrazuje lepek v běžné mouce. Jinak psyllium běžně koupíte v lékárně.

Petra
Únor 22, 2016
Dobrý den, zkoušela jsem o víkendu…ale asi jsem někde udělala chybu…nenabyly tak jak bych čekala a jsou takové hutné….napadlo mě z bílků udělat sníh, jestli by je to trochu neodlehčilo??

Lucie
Únor 22, 2016
Dobrý den, tak nadýchané jako z klasické mouky nebudou nikdy. Mrzí mě, že se nepovedly 🙁 Důležité je použít mandlovou mouku (ne drcené mandle, protože mouka je částečně odtučněná a tudíž má trošku jinou konzistenci) a také použít opravdu vařící vodu, těsto dát do vyhřáté trouby ještě teplé a pečivo krájet až po vychladnutí. Sníh podle mého nepomůže, protože právě vařící voda všechny jeho benefity zcela smaže.

Petra
Únor 22, 2016
Ale oni se myslim povedly…..jen jsem čekala něco jiného 🙂 ale chutově to bylo moc dobré …měli jsme je k pečeným žebírkům, na vybrání štávičky ideální 🙂 zkusím to dnes znovu….jen přemýšlím nad dalšími varianty … Nějaký typ na pomazánky?

Lucie
Únor 22, 2016
Pomazánek je nepřeberné množství! Osobně třeba miluju domácí paštiku, bůčkovou pomazánku, avokádovou, tuňákovou…

Petra
Únor 22, 2016
Tak už jsem na to přišla….tentokrát jsem sehnala jinou mandlovou mouku…takovou hrubší a vláčnou…ta předchozí byla suchá a jemná..opravdu jak mouka. Z téhle vláčné jsou bochánky opravdu vláčné…s těstem se díky tomu nedá moc pracovat, ale jsou výborné 🙂

Lucie
Únor 22, 2016
Práce s těstem je opravdu náročnější, ale ono to není až tak důležité – všechny nerovnosti zmizí pečením. Jsem moc ráda, že se povedlo a že chutnaly.

Alena
Únor 22, 2016
Zdravím, dnes som piekla a myslím že sa vydarili, sú krasne vysoké. Ako ich skladovať a ako dlho vydržia? Dopiekli sa večer a už som ich nejedla,takže ani neviem ako chutia… ale verím že budú chutiť. Treba ich dať do mikrotenoveho sáčku alebo môžu byť len tak voľne na vzduchu?

Lucie
Únor 22, 2016
Dobrý den, do sáčku bych je nedávala. Spíš do nějaké krabičky a tu do lednice. Na vzduchu během dne okorají. Ne tak rychle jako běžné pečivo, ale i tak. Takže případně nechat vcelku, krájet až před použitím. Jak dlouho vydrží, vám přesně neřeknu, protože jsme pečivo vždy nejpozději do druhého dne snědli.

Jitka
Únor 22, 2016
Dobrý den, dnes jsem pekla poprvé a jsou úžané, měkké a nadýchané a výborné! Na přípravu jsem použila celé mandle a namlela z nich mouku v Thermomixu, kde jsem následně zpracovala i zbytek surovin a výsledek opravdu stojí za to! U druhé várky jsem nahradila cca 30 g mandlí slunečnicovými semínky, taky to funguje dobře. Příšte zkusím část mandlí nahradit dýňovým semínkem. Děkuji za recept, je to nejblíže klasickému pečivu ze všech variant paleo pečiva, které jsem doposud vyzkoušela.

Lucie
Únor 22, 2016
Dobrý den, Jitko. To mám radost, že vám chutnalo. A moc díky za tip s náhradou mandlí za semínka, to musím vyzkoušet.

Jitka
Únor 22, 2016
Ještě jednou zdravím a přidám tip na uchování houstiček. Pekla jsem dvě dávky, takže zbyly. Uložila jsem je do krabičky přikryté jen utěrkou a do kuch. skříňky. Obecně se pečivo nemá dávat do igelitu, brzy začnou uvnitř vznikat plísně, i když nejsou hned patrné na povrchu. A myslím, že pečivo primárně z ořechů může být ještě mnohem choulostivější.
Jinak jsem do housek udělala super hamburger a zbytek jsme snědli s domácí vepřovou šunkou ze šunkovaru. Mňamka, ještě jednou díky za recept.
Jak tak zkoumám Vaši stránku, inspirace je tu spousta, krásná práce! Jedeme na paleo/primal celá rodina už delší dobu, já téměř rok a zbytek posádky cca půl roku a jsme naprosto spokojení. Díky.

Lucie
Únor 22, 2016
Super tip, díky moc.

Jitka
Únor 22, 2016
Dobrý den, tak zase já s dalším pokusem – dnes 100g mandlí a 50 g bílého sezamu, v Thermomixu rozemleto na mouku, bílek jen jeden, ostatní dle receptu. Výsledek – 6 ks menších super houstiček se sezamovou příchutí, nadýchané, skvělé!

Lucie
Únor 22, 2016
To zní skvěle! Musím vyzkoušet, díky moc.

Jana
Duben 16, 2016
Dobry den prosim jakou mandlovou mouku pouzivate? dala jsem vsechny ingredience, jak jsou v receptu a po priliti 200 ml vody z toho byla tekuta kase a bochanky z toho fakt delat nesly 🙁 Diky za typ

Lucie
Duben 16, 2016
Dobrý den, Jano. Víc než v mandlové mouce bych viděla problém v tom, zda byla voda opravdu vařící a zda jste omylem nevynechala psyllium. To je v receptu hodně důležité, je to právě to lepivé pojítko, které nahrazuje lepek v klasické mouce. Jinak mandlové mouky používám různé a zatím mi to fungovalo se všemi. Jaký druh psyllia jste použila?

Míra
Duben 17, 2016
Dobrý den , dá se použít jiná mouka než ta mandlová? mám jen konopnou, dýňovou ,lněnou a kokosovou.

Lucie
Duben 17, 2016
Dobrý den, do tohoto receptu podle mého ne. Konopnou a dýňovou nepoužívám, s těmi vám neporadím. Lněná je hodně specifická a zde dle mého fungovat nebude. Možná by šla použít kokosová mouka, je ale nutné více než o polovinu snížit množství, protože hodně saje. Nicméně to v tomto receptu nemám vyzkoušené, takže za výsledek neručím.

Jana
Duben 24, 2016
tak to vypada, ze problem byl v psylliu … koupila jsem jine, pred tim jsem mel z DM a to vubec nenabylo … ted mam od apotheke a to musim rict, ze to testo vypada uplne jinak …

Lucie
Duben 24, 2016
Aha, no ono opravdu na psylliu hodně záleží. Já ho kupuji jen v lékárně. Jednou jsem koupila nějaký jiný druh přes internet. Pečivo sice nabylo, ale bylo fialové 😀 Takže už neexperimentuji a zůstávám věrná značkám Dr. Popov a Medicol.

Marta
Červen 14, 2016
Já sem pekla včera a jsou úžasné. Díky za recept 🙂

Lucie
Červen 14, 2016
Ráda slyším (čtu ;-), že se povedly a chutnají.

Miroslav
Červenec 1, 2016
Vynikající. Povedlo se hned na první pokus. Uplácal jsem tlustého hada, a ve finále z toho byl pěkný minibochník 🙂

Lucie
Červenec 2, 2016
Super, to ráda čtu 🙂

Eva
Říjen 21, 2017
Pečivo je výborné, chuťově i vzhledem. Posypala jsem mákem a kmínem. Další vyzkoušený recept, který nezklamal.

Lucie
Říjen 22, 2017
To moc ráda čtu, díky za milou zprávu 🙂

Jana Lipinova
Listopad 11, 2017
Skvele.trochu jsem se toho bala podle popisu, ale bylo uplne v pohode.rikala jsem si co udela ta varici voda s bilky. vevnitr jsou takove leskle.dceri to take moc chutna. tesim se az si udelam skvarkovou pomazanku a pochutnam si! diky za recept.a otazka nakonec.proc jen bilky a ne cela vejce?

Lucie
Listopad 12, 2017
Mám radost, že chutná 🙂 Bílky bez žloutků se používají kvůli konzistenci. Žloutky dělají z pečiva spíše buchtu.

Ivona
Listopad 22, 2017
Dnes jsem je vyzkoušela- rychlé, jednoduché a skvělé ! Konečně jsem si vychutnala pečivo s máslem 😀 !!

Lucie
Listopad 23, 2017
To mám radost, že máte radost 🙂 Je super si pochutnat na něčem, co si člověk sám připraví.

Eva
Leden 5, 2018
Těsto, do kterého jsem přidala ještě jednu lžičku sušeného česneku a drceného kmínu, jsem přendala do malé formy na chleba. Je trochu nižší, ale nevadí. Chléb je výborný a chutná opravdu jako chléb. Lucie měla jste pravdu, že žloutky v ostatních chlebech dělají spíše buchtovinu.

Hanka
Leden 5, 2018
Dobrý den,
Nezkoušeli jste někdo péct v pekárně jako chléb?Děkuji

Lucie
Leden 6, 2018
Výsledkem jsou malé housky. Osobně jsem to nezkoušela, ale třeba někdo odpoví.

Lucie
Leden 6, 2018
Super ochucení! Mám radost, že se chleba povedl a chutnal.

Helena
Leden 20, 2018
Dobrý den, můžu místo vinného kamene použít kypřící prášek? Kolik případně toho prášku?

Lucie
Leden 20, 2018
Dobrý den, můžete. Většinou stačí polovina než je uvedeno prášku s vinným kamenem.

Míša
Únor 8, 2018
Výborný ,výborný, výborný houstičky ,moc děkuju za super recept, použila jsem na hamburgery a bomba.uz si představuji namazanou housticku máslem a tvarůžek

Lucie
Únor 9, 2018
Super! To mám velkou radost, že se povedly a chutnají. Ta kombinace s máslem a tvarůžky…. hmmmmm, hned bych si dala <3

Šárka
Únor 14, 2018
Dobrý den Lucko.mate představu o vyživovych hodnotách tohoto pečiva?

Lucie
Únor 16, 2018
Dobrý den, Šárko, výživové hodnoty jsem doplnila pod recept.

Katka
Únor 22, 2018
výborné, moc děkuji za tento web

Lucie
Únor 22, 2018
To já moc děkuju – za vyzkoušení receptu, pochvalu i za milou zprávu 🙂

Lada
Březen 12, 2018
Dobrý den,
za poslední měsíc jsem pekla bulky asi 4x, dál jsem zkoušela grissiny, mandlové tortily, brownies z červené řepy a na závěr i nepečený kokosový dort.
Pane Bože, všechno je to tak dobré!!!! Teď jdu dělat Vaši skvělou majonézu do pomazánky.
Nemůžu než chválit!
Doufám, že brzy bude ta tištěná kuchařka!!!
Lada
P.S. Pět hvězdiček je málo!

Lucie
Březen 13, 2018
Dobrý den, Lado, váš nadšený komentář mi vyloženě projasnil den 🙂 Díky moc! Mám velkou radost, že vám tak chutná, že zkoušíte nové a nové recepty. To je ta největší pochvala. Na kuchařce usilovně pracuji. Ještě to nějaký čas zabere. Ale bude! 🙂

Doubravka
Březen 17, 2018
Skvělá náhražka běžného i bezlepkového pečiva, už jsem pekla 5x, i v různých klombinacích s jinou moukou – nejlepší je původní recept. A vydrží dlouho, řekla bych dokonce, že když se odleží, chuť je ještě lepší.

Lucie
Březen 17, 2018
Mám radost, že chutná 🙂

Petra
Únor 22, 2016
Dobrý den, lze vynechat psyllium, nemám ho doma a na pečivo mám velkou chuť:)děkuji, Petra