📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Mandloví šneci s jablky a skořicí

Mandloví šneci s jablky a skořicí

  , , ,   , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Mandloví šneci s jablky a skořicí
5.0 14

Sama sobě jsem slíbila, že tento recept sepíšu do Vánoc. A to hned ze dvou důvodů:
1) pokud si nějaký recept okamžitě nezapíšu, velmi často se stane, že na něj zapomenu, a to by u tohoto byla obzvlášť škoda – je výborný
2) po Novém roce hodně z vás (i já) nasadí „tvrdou dietu“ a proto bych vás nerada „provokovala“ hříšně dobrým sladkým receptem 😀
Takže, tady je.

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

125 g mandlové mouky

1 vejce

5 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

10 g medu

20 g kokosového oleje

150 g jablek

1 lžička mleté skořice

30 g drcených pekanů nebo vlašských ořechů

50 g vypeckovaných datlí

1 lžička citrónové šťávy

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Smíchejte si v míse mandlovou mouku a vinný kámen.

Pak přidejte med, kokosový olej a vejce.

Vše velice pečlivě propracujte v měkké těsto, které pak uložte do lednice vychladit (minimálně na 15 minut, ne však na příliš dlouho, aby moc neztuhlo a dalo se s ním pracovat).

Mezitím si nastrouhejte najemno oloupaná jablka a vymačkejte z nich veškerou šťávu.

Smíchejte je se skořicí, s rozdrcenými ořechy a citrónovou šťávou.

Nakrájejte si co nejvíce nadrobno vypeckované datle (čím pečlivější budete, tím lépe vám pak půjdou šneci krájet).

Pokud používáte čerstvé datle, půjde vám krájení snadno. Pokud ale máte sušené datle, doporučuji je několik hodin předem namočit do malého množství vody.

Nadrobno pokrájené datle smíchejte s jablečnou směsí a dejte zatím stranou.

Vychlazené těsto vyjměte z lednice.

Položte ho na potravinovou fólii (lze použít i alobal či pečící papír) a pomocí rukou vypracujte na obdélník o výšce cca 5 mm.

Těsto rovnoměrně namažte jablečnou směsí až do krajů, jen jednu z kratších stran si nechte nenamazanou.

Těsto pak začněte z druhé kratší pomazané strany rolovat.

Pomáhejte si při tom fólií a roládu co nejvíce utahujte, aby mezi vrstvami nezůstávaly mezery.

Jakmile máte roládu hotovou, urovnejte jí konce a nyní ji pomocí nitě nakrájejte na plátky tenké necelý 1 cm.

Postupujte tak, že prostředek cca 30 cm dlouhé nitě zasuňte pod konec rolády, na horní straně konce nitě překřižte a utáhněte (dřív se tak krájely knedlíky :-)).

Takto se z rolády odřízne tenký plátek, aniž by se těsto pomocí tlaku deformovalo.

Jednotlivé plátky rolády rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct na 10-15 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

Šneky podávejte po vychlazení, ať už jako zákusek nebo sladkou snídani.

45 minut celkem

* Vinný kámen je náhražka za prášek do pečiva. Ten totiž běžně obsahuje éčko E450 a někdy i lepek. Nicméně, i když koupíte bio vinný kámen (někdy se také prodává pod názvem "kypřící prášek bez fosfátů"), neodpovídá to úplně pravidlům palea, protože jednou ze složek (kromě vinného kamene a jedlé sody) je kukuřičný škrob. Dá se ale již koupit vinný kámen s přídavkem bramborového škrobu, a to od firmy Adveni. Brambory sice také nejsou "čistou" paleo potravinou, dají se ale zařadit do tzv. "šedé zóny" - tedy mezi suroviny, na které se nahlíží méně kriticky. Vinný kámen lze případně zcela vynechat. Výsledek bude samozřejmě trošku jiný, proto pro maximalizaci úspěchu rozhodně nenahrazujte mandlovou mouku doma namletými mandlemi a vejce předem našlehejte (ideálně žloutek a bílek zvlášť).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota360 kcal
Sacharidy18 g
Tuky27 g
Bílkoviny9 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

36 Recenzí / komentářů

Lucka

16 června, 2016

Vypadá to úžasně, jen nemám mandlovou mouku, za to mám kokosovou 🙂 Můžu nahradit? případně v jakém poměru. Děkuji 🙂

Lucie

16 června, 2016

Mandlová mouka tou kokosovou většinou nahradit jde, ale u tohoto konkrétního receptu jsem to nezkoušela. Většinou platí, že kokosové mouky stačí méně než polovina té mandlové.

Lucka

28 června, 2016

Děkuji, někdy teda vyzkouším! 🙂

Terka

8 května, 2017

Tak tohle se mi nepovedlo vůbec, vznikla mandlovo-skořicová placka 🙂 Ale ta se nakrájela a snědla 😀 Byla výorná.

Alena

9 června, 2017

Těsto se hodně lepilo… Přidala jsem trochu kokosové mouky a bylo to v pořádku. Nakrájet to nešlo tak jsem pekla v celku. Jinak moc dobré 🙂

Lucie

10 června, 2017

Jakou mouku jste použila? Domácí nebo kupovanou? Obsah tuku v ní totiž může výsledek hodně ovlivnit. Ale je pravda, že tohle je trošku piplačka recept. Je nutné těsto nechat dobře vychladit a kolečka krájet nití. Hlavní je, že chutnalo 🙂

atekramz

10 srpna, 2017

Ráno upečené a právě jsem je ochutnala k svačině. Jsou výborné doporučuji ochutnat. S těstem se pracovalo hůř, ale o to dyl jsem jej nechala v lednici tuhnout, aby i jednotlivé plátky šly lehce krájet. Určitě upeču znovu 😉

Lucie

10 srpna, 2017

Máte pravdu, práce s těstem není nejjednodušší. Ale mám radost, že se recept povedl a chutná.

Radka

2 listopadu, 2017

Naprostá bomba, manžel tyto šneky úplně miluje, peču je od minulé soboty už asi po páté. Moc děkuji za recept. R

Lucie

3 listopadu, 2017

To mám velkou radost, že se u vás doma recept setkal s takovým úspěchem 🙂 Děkuji za zprávu

Petra

12 listopadu, 2017

Jsem v Paleu začátečník a tak jsem měla trošku strach,co z tohoto receptu vytvořím, ale musím říct, že se šneci opravdu povedli… Krájení nití – super!!!
Recept opravdu úžasný…:-)

Lucie

13 listopadu, 2017

Mám radost, že se šneci povedly a chutnaly 🙂

Káťa

17 února, 2018

Díky za tyto internetové stránky, Vašimi recepty se inspiruji ve vaření 🙂 Mandlové šnečky jsem zkusila, ale těsto bylo tuhé a hodně se drolilo. Víte, čím by to mohlo být? Díky.

Lucie

18 února, 2018

Mám radost, že vás moje stránky inspirují. To je přesně ten důvod, proč je píšu, takže moc ráda čtu, že plní svůj účel 🙂
Mandloví šneci podle receptu jsou opravdu tužší než klasičtí. Je to spíš sušenka, než nadýchaná buchta. Drolit by se ale neměly. Neměla jste příliš hrubou mouku?

Káťa

19 února, 2018

Použila jsem bio mandlovou mouku z drogerie DM, jinou jsem nesehnala. I tak šnečci sklidily úspěch, jen se po nich zaprášilo. Určitě je budu dělat častěji. Díky.

Lucie

20 února, 2018

Tak to možná opravdu bylo jenom rozdílné očekávání výsledku 🙂 Mám opravdu upřímnou radost, že chutná a že se plánujete k receptu vrátit <3 Já díky.

Verča

8 dubna, 2018

máte prosím někdo nutriční hodnoty? děkujiiii 🙂

Lucie

9 dubna, 2018

Doplněny.

Verča

9 dubna, 2018

Děkuji moc 🙂 jsou opravdu božííííííí 🙂

Lucie

10 dubna, 2018

To mám radost! 🙂

Lucka Z.

13 ledna, 2019

Šlo by to udělat bez datlí? Mám pocit, že by to na mě bylo až moc sladký..

Lucie

14 ledna, 2019

Nezkoušela jsem, takže to nemůžu potvrdit, ale fungovat by to mělo.

Míša

4 února, 2019

Mňam! Výborné. Já i syn jsme je snědli na posezení. Dělala jsem bez datlí, jen jablka, skorici a rozinky. Olizujeme se ještě teď! Super věc! Díky

Lucie

5 února, 2019

Moc díky za komentář a za tip na přípravu bez datlí. Mám velkou radost, že chutnalo <3

Barbora

30 března, 2019

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kolik toho přibližně je z téhle dávky? Nápad se mi hrozně líbí, ale přijde mi toho málo, když se tam dává jen 150g jablek? Děkuju za odpověď:)

Lucie

30 března, 2019

Dobrý den, recept je sepsán na 4 porce. Díky použití mandlové mouky je to hodně syté.
Ta jablka to jenom “ovoní”, není to nic ve stylu štrúdlu, kde náplň tvoří základ dezertu. Jsou to spíše sušenky 🙂

Marcela

9 ledna, 2020

Bože, tak to je něco co mě konečně chuťově uspokojilo! Těsto bylo skvělé na zpracování (dala jsem 20g medu), místo datlí jsem použila datlovou pastu, kterou jsem nastrouhala a nechala nasáknout jablky (nevymačkala jsem je) a byla z toho pěkná plňka.
Děkuji za recept. 🙂

Lucka

9 ledna, 2020

To mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Moc děkuju za sdílení tipu na přípravu receptu 🙂

Petra

11 ledna, 2020

chtěla bych se zeptat na tu mandlovou mouku,mám koupenou ve zdravé výživě,ale taky mi připadá jako jemně namleté mandle,můžu ji tedy použít nebo ještě je nějaká jiná?

Lucka

12 ledna, 2020

Jemně namleté mandle jsou v pořádku. Nesmí být jen namleté moc nahrubo, jinak by se s těstem špatně pracovalo. Existuje ještě odtučněná mandlová mouka (prodávají ji například v DM drogerii). Ta je sice extra jemná, ale díky nižšímu obsahu tuku se chová úplně jinak, spíše jako kokosová. Hodně saje a těsto z ní je suché a drolivé.
Doufám, že i přes aktuální nízké hodnocení receptu vám budou šneci po vyzkoušení chutnat 🙂

Jaja

6 dubna, 2020

Chuťové byly moc dobre, i než datli. Jenom těsto vůbec nedrželo pohromadě, rozpadalo se. I při krájení to vůbec neslo. Pravda je, ze jsem nenaslehala vejce, muže to pomoci?

Lucka

6 dubna, 2020

Ve vejcích bych zádrhel neviděla. Ten bude schovaný někde jinde. Bohužel takhle na dálku se to jen špatně odhaduje 🙁
Ono se s těstem nepracuje úplně lehce, je hodně křehké. Ale pokud to nešlo vůbec, problém bych hledala buď u nedostatečného nebo přílišného ztuhnutí, anebo mě napadá, zda jste nepoužila odtučněnou mandlovou mouku. Ta se chová úplně jinak než ta klasická. Je hodně suchá a těsto z ní je pak extrémně drolivé.
Ale mám radost, že jste si i přes všechny nesnáze přece jen pochutnala 🙂

GabriEla

13 dubna, 2020

Šneky sú výborné, cesto som začala používat na všetky možné verzie napr. makové koláče, alebo v slanej verzii ako špenátový quiche atd… 🙂

Lucka

14 dubna, 2020

Moc ráda čtu, že chutná 🙂 Děkuji za sdílení tipů na použití těsta i v jiných receptech.

Eva

18 března, 2021

Chuťově vynikající! Jen jsem použila kešu mouku a to byla asi chyba. Těsto se lepilo tak moc, že jsem si musela namočit ruce, abych ho od sebe oddělila Pečící papír jsem musela posypat kokosovou moukou, aby šlo trochu zarolovat. Pekla jsem vcelku. Šneci ale nestihly ani vystydnout

Lucka

18 března, 2021

Máte pravdu, že kešu mouka lepí hodně. Ale na druhou stranu to muselo být chuťově úžasné ❤️ Musím to taky někdy zkusit. Moc díky za tip!

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky