Kalendář a současně minikuchařka pro rok 2022 v prodeji 🗓 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Masové koule plněné růžičkovou kapustou

Masové koule plněné růžičkovou kapustou

  , , ,   , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Masové koule plněné růžičkovou kapustou
5.0 4

Máte rádi překvapení? Asi jak kdo. A asi jak které, že? 😀 Ale plněné masové koule by mohly potěšit většinu. Dají se naplnit mnoha surovinami - od sýru, přes vejce, až po různé druhy zeleniny. A takové kapustičky si svým tvarem o zabalení vyloženě říkají.

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 20 minut

    30 minut

    50 minut

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

200 g růžičkové kapusty

600 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)

1 vejce

20 g hořčice

2 stroužky česneku

sůl

pepř

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 20 minut

    30 minut

    50 minut

  • Množství: 5 porcí

Postup

Kapustičky očistěte. Zbavte je vrchních otlačených listů a seřízněte stonek.

Všechny najednou vhoďte do prudce se vařící osolené vody a po 4-5 minutách varu je slijte.

Ihned je dlouze propláchněte ledovou vodou nebo ponořte do misky s vodou a ledem. Tím se v nich zastaví var, budou mít krásnou výraznou barvu a také příjemnou chuť a strukturu.

Zchlazené kapustičky osušte a dejte zatím stranou.

Jemně umleté maso smíchejte s vejcem, hořčicí, utřeným česnekem, solí a pepřem. Dobře propracujte.

Z masové směsi tvořte v dlaních tenké placky a zabalte do nich osušené kapustičky. Mělo by vám vyjít cca 15 masových koulí na porci. Hmotu dobře spojte, aby koule při pečení nepopraskaly.

Obalené kapustičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte dozlatova cca 25 minut.

Plněné masové koule chutnají skvěle i samotné, ale na hlavní chod je doplňte nějakým zeleninovým pyré nebo kaší, celerovými hranolky či salátem.

Lze je zabalit s sebou jako jídlo na cesty.

Uložené v lednici vydrží několik dní, můžete je i zamrazit.

TIPY

Blanšírované (krátce povařené a následně prudce zchlazené) kapustičky chutnají skvěle i samotné nebo poslouží jako rychlý základ dalších jídel. Vydrží v lednici uložené i několik dní. Proto jich doporučuji připravit větší množství, než je potřeba do tohoto receptu, a použít je třeba do různých rychlých směsí na pánvi, do teplého salátu, na špízy s masem, do polévky, ale třeba i na zeleninovou obdobu sýrových fondue.

Otrhané vrchní listy kapustiček (pokud nejsou příliš znehodnocené) můžete orestovat spolu s cibulí na tuku a směsí doplnit podávané masové koule.

Při balení do masové směsi kapustičky kloužou. Aby se s nimi lépe pracovalo, můžete je jemně obalit například v parmazánu (neplatí pro Whole30 a paleo) nebo jemně umleté mandlové mouce.

Místo upečení v troubě lze masové koule opéct na tuku na pánvi.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu
Energetická hodnota350 kcal / 1460 kJ
Sacharidy3 g
Tuky23 g
Bílkoviny30 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




8 Recenzí / komentářů

Jitka

5 února, 2021

Děkuji za recept. Jídlo bylo vynikajici, dostala jsem od přítele pochvalu.

Lucka

6 února, 2021

Já děkuji za komentář 🙂 Mám radost, že se jídlo povedlo, chutnalo a vy dostala zaslouženou pochvalu (ke které se přidávám) ❤️

blimelova@seznam.cz

28 března, 2021

Luci, tohle jídlo je opět fantastické! Dekuji

Lucka

29 března, 2021

Já děkuju za milý komentář 🙂 Dělá mi radost, když si někdo pochutná, tak budu mít zase o něco hezčí den ❤️

Vláďa

2 srpna, 2021

Vyzkoušel jsem s celerovo-mrkvovým pyré a bylo to super! Děkuji za recept. Mimochodem, Lucie, nemáte tip, jak připravit LC smažák? Respektive, co použít místo mouky a strouhanky? Děkuji. Hezký den 🙂

Lucka

2 srpna, 2021

To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️
S tím smažákem asi úplně neporadím 🙁 Vím, že někteří ho dělají buď ve víc vrstvách lněné mouky nebo lahůdkového droždí. Ale osobně jsem nezkoušela, takže nepotvrdím, jak dobře to funguje a chutná.

Katka a Adam

11 října, 2021

Pár ingrediencí, velmi rychlá příprava, zdravé a moc chutné ! Měli jsme s dýňovým pyré ( pečená hokkaido).

Lucka

11 října, 2021

Moc ráda čtu, že jste si doma pochutnali ❤️ Děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky