Recept na minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

03_06-06_3

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi

03_06-06_3

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi

  , ,   , , ,   , , , , ,

Červen 9, 2015

Hodnotit recept
Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi
0.0 0

Z lednice na mě smutně koukaly poslední kousky zeleniny, troška mletého masa a půl sklenice pasírovaných rajčat. Venku se navíc oproti neděli výrazně ochladilo, takže výběr večeře byla jasný – zahřeje mě voňavá polévka minestrone. A volba to byla perfektní, moc jsem si pochutnala. Dáte si se mnou? 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

200 g mletého hovězího masa (nebo mix hovězího a vepřového)

2 lžíce ghee

1 cibule

2 mrkve

1 větší petržel

1 paprika (nebo 1/2 červené a 1/2 žluté)

1 menší cuketa

400 ml pasírovaných rajčat (např. od Alnatura)

1 stroužek česneku

hrst čerstvé bazalky

sůl

pepř

Postup

Smíchejte si mleté maso se solí, pepřem a pár lístky nadrobno nakrájené bazalky.

Směs opravdu pečlivě propracujte a vytvořte z ní malé kuličky.

Na ghee si v hlubším hrnci nechte na střední teplotu zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.

Pak plamen zvyšte na maximum, přidejte do hrnce masové kuličky a ze všech stran je krátce osmahněte (obracejte je velmi opatrně, aby se vám nerozpadly, nejlépe jen pohybem hrnce).

Nakonec do hrnce přidejte drobně pokrájené mrkve, petržel, papriku, cuketu a rozdrcený česnek.

Vše zalijte pasírovanými rajčaty a dolijte cca 300 ml vody.

Vařte na mírném plameni cca 30 minut, občas promíchejte.

Mezitím, co se polévka vaří, připravte si vaječné nudle.

V hrnečku si vidličkou našlehejte 2 vejce s troškou soli a pepře.

Rozehřejte si na mírném plameni malou pánvičku, omastěte ji troškou ghee a nalijte na ní polovinu vaječné směsi.

Pomalu nechte teplem vejce ztuhnout, pak omeletu vyklopte na krájecí prkénko a nechte vychladnout.

Stejně pokračujte i s druhou polovinou vaječné směsi.

Obě omelety pak pomocí ostrého nože nakrájejte na tenké nudličky.

Jakmile je polévka hotová, osolte ji a opepřete podle chuti.

Podávejte ji posypanou čerstvou bazalkou a doplněnou o vaječné „nudle“.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Jana

Únor 15, 2016

Je vynikajúca, vďaka 🙂

Lucie

Únor 15, 2016

Díky za vyzkoušení. Jsem moc ráda, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation