Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi

Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi

  , ,   , , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Minestrone s masovými kuličkami a vaječnými nudlemi
5.0 5

Z lednice na mě smutně koukaly poslední kousky zeleniny, troška mletého masa a půl sklenice pasírovaných rajčat. Venku se navíc oproti neděli výrazně ochladilo, takže výběr večeře byla jasný – zahřeje mě voňavá polévka minestrone. A volba to byla perfektní, moc jsem si pochutnala. Dáte si se mnou? 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

200 g mletého hovězího masa (nebo mix hovězího a vepřového)

2 lžíce ghee

1 cibule

2 mrkve

1 větší petržel

1 paprika (nebo 1/2 červené a 1/2 žluté)

1 menší cuketa

400 ml pasírovaných rajčat (např. od Alnatura)

1 stroužek česneku

hrst čerstvé bazalky

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 10 minut

    40 minut

    50 minut

  • Množství: 2 osoby

Postup

Smíchejte si mleté maso se solí, pepřem a pár lístky nadrobno nakrájené bazalky.

Směs opravdu pečlivě propracujte a vytvořte z ní malé kuličky.

Na ghee si v hlubším hrnci nechte na střední teplotu zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.

Pak plamen zvyšte na maximum, přidejte do hrnce masové kuličky a ze všech stran je krátce osmahněte (obracejte je velmi opatrně, aby se vám nerozpadly, nejlépe jen pohybem hrnce).

Nakonec do hrnce přidejte drobně pokrájené mrkve, petržel, papriku, cuketu a rozdrcený česnek.

Vše zalijte pasírovanými rajčaty a dolijte cca 300 ml vody.

Vařte na mírném plameni cca 30 minut, občas promíchejte.

Mezitím, co se polévka vaří, připravte si vaječné nudle.

V hrnečku si vidličkou našlehejte 2 vejce s troškou soli a pepře.

Rozehřejte si na mírném plameni malou pánvičku, omastěte ji troškou ghee a nalijte na ní polovinu vaječné směsi.

Pomalu nechte teplem vejce ztuhnout, pak omeletu vyklopte na krájecí prkénko a nechte vychladnout.

Stejně pokračujte i s druhou polovinou vaječné směsi.

Obě omelety pak pomocí ostrého nože nakrájejte na tenké nudličky.

Jakmile je polévka hotová, osolte ji a opepřete podle chuti.

Podávejte ji posypanou čerstvou bazalkou a doplněnou o vaječné „nudle“.

00:00

11 Recenzí / komentářů

Jana

Únor 15, 2016

Je vynikajúca, vďaka 🙂

Lucie

Únor 15, 2016

Díky za vyzkoušení. Jsem moc ráda, že chutnalo 🙂

Jana

Květen 11, 2017

Vynikajici,dekuji za recept

Lucie

Květen 11, 2017

Já díky za vyzkoušení a hlavně za zprávu 🙂

Katharina

Červen 10, 2017

Jedu jeden Váš recept za druhým a musím snad napsat a hodnotit prostě všechno :-)) Dneska jsem měla k obědu Minestrone. A opět nemůžu napsat nic jiné než že je prostě báječná.

Lucie

Červen 10, 2017

Jen hodnoťte klidně všechno 😀 Když to budou takovéhle samé pozitivní komentáře, tak proč ne 😉

Josef Abrahám

Srpen 25, 2017

Děkuji Luci za tento úžasný recept. Minestrone zní honosně, a přesto je tak jednoduchá polévka. A naprosto vynikající. A můj opětovný poznatek? Když se kupují opravdu kvalitní potraviny, pak není třeba ani sůl, ani pepř. Minestrone jsem udělal bez koření a byla to ta nejlepší volba.

Lucie

Srpen 26, 2017

Díky moc za pochvalu receptu, i když ten patří Italům. To oni vymysleli tuhle skvělou polévku. Máte pravdu, že kvalitní suroviny hrají prim, nicméně soli a koření bych se vůbec nevyhýbala. Spíš naopak 🙂 Dokážou jídlo povznést na mnohem vyšší úroveň. Navíc, sůl je potřeba. Pokud se člověk vyhýbá průmyslově zpracovaným surovinám její příjem v potravě výrazně klesne, takže není nutné ji ještě omezovat při vaření. Moc soli škodí, ale málo také 🙂

Josef Abrahám

Srpen 26, 2017

Luci. Já vím. Ale někdy má člověk chuť na to, jak to je, bez přidání soli :-). Význam soli je jasný, a také jde především o minerály, které sůl obsahuje. 🙂 Právě jsme Minestrone posnídali, a úplně mi rozsvítila den 🙂

Daša Chmelová

Březen 1, 2019

Tuhle polévku vařím v zimě často, i přítel vyžaduje, abych jí vařila častěji. Momentálně moje nejoblíbenější, moc děkuji 🙂

Lucie

Březen 2, 2019

Mám hroznou radost, že tolik chutná! 🙂 Děkuji!

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.