![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/mrkvovy-dort-logo.jpg)
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
32 Recenzí / komentářů
Lucie
15 února, 2016
Nechybí 😉 Je to 1 lžička a špetka skořice, 2 lžíce + 1 lžička ghee. Vždy je to rozdělené podle použití v korpusu a ve vrchním zdobení. Lžička skořice patří do korpusu, ta špetka na závěrečné opečení mrkve na vrch dortu. Obdobně je to i u tuku.
Ilona H.
11 listopadu, 2016
Dcera Váš dort upekla na oslavu vnoučkových narozenin a všem moc chutnal 🙂 Je prostě báječný 🙂 Děkujeme
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
11 listopadu, 2016
To mám radost. Recept je obyčejný, vy jste báječná kuchařka 🙂
Michaela
25 listopadu, 2016
Mňam, dobrůtka. Proběhla ochutnávka prvních dvou kousků po velmi krátkém odležení, těším se na zítra na pokračování:-)
Díky za nápady a už se těším na další vaše knížky s recepty.
Mějte se a díky
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
26 listopadu, 2016
Tenhle recept je moje srdcovka 🙂 Jsem moc ráda, že vám chutná.
Terezie
15 července, 2017
Dobrý den,
dort nám chutnal, ale to množství mrkve v něm nám přišlo trochu moc… Příště bych asi čás mrkve nahradila mandlovou moukou? Jinak kešu krém byl vynikající, ten si všichni pochvalovali 🙂 Děkuji za recept.
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
15 července, 2017
Dobrý den, děkuju za pochvalu, mám radost, že dort chutnal. Každý máme jiné chutě, takže si recept případně upravte podle svého. Ale mrkev by měla být v tomto druhu dezertu výraznou ingrediencí. Odtud i jeho název 🙂 Nežli nahrazovat mandlovou moukou, mrkev prostě jen uberte nebo zvyšte podíl jablek. Obojí dodá těstu vláhu.
Katka
27 října, 2017
Je luxusni. Udelala jsem jako muffiny a nemaji chybu. Skvělý recept
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
27 října, 2017
Skvělý nápad s těmi muffiny, to muselo být výborné. Moc díky za pochvalu 🙂
Lenka
2 ledna, 2018
Dobrý den, recept se mi moc líbí, chci ho upéct synovi k 2.narozeninám. jen se chci zeptat na kypridlo. Žádné se nepridavá? Dekuji a přeji hezký den.
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
2 ledna, 2018
Dobrý den, můžete přidat trošku vinného kamene nebo špetičku sody, ale za mě to není nutné.
Danka
19 března, 2018
Pekný večer, pred hodinou dokončená, čakám a ochutnať musím ,len malú chybičku nestihla som namočiť kešu, chýba? Verím že nie zmyslela som si večer upiecť tak som nenamočila kešu, ďakujem za možnosť skúšať vaše fanaticky dobré recepty
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
20 března, 2018
Tak moc doufám, že už jste ochutnala a chutnalo 🙂 Namočení kešu až takový problém není. Jen jsou po namočení stravitelnější a dají se lépe rozmixovat dohladka.
A já moc děkuju! Za to, že ty recepty zkoušíte a věnovala jste čas napsání zprávu 🙂
Tereza
11 dubna, 2018
Myslite, ze to muzu dat do formy na biskupsky chlebicek? Mam moc velkou formu a minule jsem z toho mela puldort, protoze jsem to musela rozriznout napul a preklopit
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
12 dubna, 2018
Nezkoušela jsem, takže to bude jen odhad, ale podle mě by to fungovat mělo.
Aneta
5 května, 2018
Dobry den,
jak velkou formu jste pouzila? Kdyz uvedene mnozstvi vyleju do formy prumeru 28 a pote rozrezu na pul, bude dort trochu vyssi?
Dekuji
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
6 května, 2018
Dobrý den, v receptu uvádím 2 formy o průměru 18 cm. Při použití formy s průměrem 28 cm dort vyšší nebude, ani když korpus překlopíte.
Veronika
5 listopadu, 2018
Tento mrkváč jsem doma dělala už před nějakou dobou, ale do dneška, když se mě někdo zeptá na nějaký dobrý recept, odkážu ho na tento! <3
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
5 listopadu, 2018
Díky za pozitivní reklamu 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Jitka
27 února, 2019
Dobrý den, recept vypadá skvěle. Datle jsou myšleny sušené nebo čerstvé? Děku
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
28 února, 2019
Dobrý den, ono je to ve své podstatě jedno. S těmi čerstvými se jen pracuje lépe, sušené doporučuji nakrájet nadrobno. Ať se dort povede a chutná 🙂
Lucie
13 července, 2019
Zdravím Luci. Skvělý recept. Zkoušela jsem ho loni a sklidil úspěch. Díky za jeho zveřejnění 🙂
Chystám se ho péct znova, pro jednoho milovníka lískových oříšků, a tak jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte, jak je tam propašovat. Napadlo mě za ně vyměnit pekany (nebo aspoň jejich část). Myslíte, že by to šlo?
Díky a ať se daří 🙂
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
14 července, 2019
Zdravím, Luci. Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář. Vždy mi udělá velkou radost, když někomu chutná 🙂
Do klasického mrkvového dortu sice správně patří pekany nebo vlašáky, ale ani s lískovými ořechy nešlápnete vedle a dort bude skvěle chutnat.
Držím palce, ať dort sklidí úspěch a chutná. Budu moc ráda, pokud dáte vědět, jak se povedlo 🙂
Lucie
18 srpna, 2019
Zdravím. Tak jsem vyzkoušela dort půl na půl pekany a lískové oříšky. Za mě je lepší Váš původní recept, ale oslavenec byl spokojený, takže úspěch! 🙂 Děkuji moc za radu i za všechny recepty (právě se chystám na pizzu pod:)le Vašeho receptu)
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucie
18 srpna, 2019
Zdravím, Lucie 🙂 Moc děkuji za vložení komentáře ohledně použití lískových ořechů. Mám radost, že oslavenci chutnalo. Ale za sebe také hlasuji za pekany, případně vlašské ořechy 🙂
Držím palce, ať se pizza povede a chutná <3 Mějte krásný den.
Alena
22 září, 2020
perfektní, moc nám chutnal 🙂
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
22 září, 2020
To moc ráda čtu, že se dort povedl a chutnal 🙂 Děkuji za komentář ❤️
Gabriela
2 dubna, 2021
Je možné místo strouhání dát vždycky do sekáčku jako ořechy? Mně se strouhat nechce, tak to vždycky nechám nasekat 😀 🙂 Děkuji
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
2 dubna, 2021
Pokud nemáte extra silný mixér a z mrkve a jablek vám nevznikne vyloženě kaše, jde to 🙂
Jana
1 října, 2022
Dnes vyzkoušeno a dětem moc chutnal. Úžasný dort ze sezónních surovin. Přidala jsem do krému čerstvý špenát, protože oslavenkyně chtěla zelený dort s koníkem. A byl krásný
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
2 října, 2022
Mám velkou radost, že jste si doma s dětmi pochutnali 🙂 Ten špenát je boží nápad! Díky za něj ❤️
Tomáš
15 února, 2016
Recept vypada bajecne, ale zda se ze chybi dve ingredience:)
1 zarovnaná lžička skořice + špetka ?
2 lžíce ghee nebo kokosového oleje + 1 lžička ?