🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Nadýchaná nivová pomazánka

Nadýchaná nivová pomazánka

  , , ,   , , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Nadýchaná nivová pomazánka
0.0 0

Máte chuť na něco jednoduchého, rychlého a přitom chuťově výrazného? Tahle nadýchaná, heboučká pomazánka z nivy je hotová za pár minut, potřebujete na ni jen pár surovin a využijete ji na tisíc způsobů – na oblíbené pečivo, k nakrájené zelenině jako dip i elegantní předkrm ve skleničce. U nás doma mizí rychlostí blesku. Naštěstí stejně rychlá je i její příprava. Takže až zmizí i u vás, víte, co dělat ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • 10 minut

    10 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

100 g nivy

150 g smetanového krémového sýru (např. Milbona, Philadelphia)

50 g smetany na vaření nebo ke šlehání

pepř

1000+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • 10 minut

    10 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Nivu rozdrobte nebo nastrouhejte a rozmačkejte vidličkou.

Přidejte smetanový krémový sýr a přibližně polovinu smetany.

Směs vyšlehejte elektrickým šlehačem do hebké nadýchané pomazánky. Zabere to přibližně 2-3 minuty. Průběžně podle potřeby přidávejte další smetanu.

Podle chuti opepřete. Solit díky nivě není potřeba.

Pomazánku můžete ihned podávat, ale ideálně ji nechte alespoň 30 minut vychladit.

Pro pozdější použití ji zakrytou uložte do lednice, kde vydrží až 5 dní. Pro zamrazení se nehodí.

TIPY

Místo nivy můžete použít i jiný modrý plísňový sýr, například rokfor nebo gorgonzolu. Vybírejte podle chuti – rokfor je ostřejší a slanější, gorgonzola naopak jemnější a krémovější. Množství sýru upravte podle chuti.

Pokud místo šlehání zvolíte mixování, získáte pomazánku s úplně hladkou, ale mazlavější konzistencí – spíš jako hustý dip. Chuť nivy bude o něco ostřejší a koncentrovanější, ale pomazánce bude chybět ta příjemná nadýchanost a lehkost.

Pomazánka chutná skvěle namazaná na oblíbené pečivo (například na plátky jogurtového chleba krátce rozpečeného v troubě mírně dokřupava), můžete s ní také naplnit vydlabané půlky rajčat nebo rozkrojená vejce uvařená natvrdo.

Zajímavou variantou je podávání ve skleničce v podobě lehké pěny. Pro tyto účely přidejte do pomazánky více smetany a pěnu podávejte s oblíbenými krekry nebo nakrájenou zeleninou pro nabírání.

Skvělým doplněním nivové pomazánky jsou dokřupava rozpečené ořechy (7-8 minut na 180 °C). Nejlépe se hodí vlašské ořechy nebo pekany, ale mohou být i kešu nebo lískové. Můžete je velmi zlehka pokapat medem nebo čekankovým sirupem (stačí opravdu jen velmi málo, ať sladkost nepřebije chuť nivy).

Pro slavnostnější příležitost vřele doporučuji pomazánku podávat s upečenými červenými hrozny. Jejich příjemná sladkokyselá chuť se pečením ještě více zkoncentruje a úžasně doplní výraznou chuť nivy. Stačí otrhané hrozny péct 15-20 minut na 180 °C, dokud nezměknou a nezačnou pouštět šťávu.

Skvělá volba! Hledáte další inspiraci?

Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu (100 g)
Energetická hodnota260 kcal / 1090 kJ
Sacharidy3 g
Tuky23 g
Bílkoviny10 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0