Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená pikantní španělská omeleta

Pečená pikantní španělská omeleta

  , , , ,   , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Pečená pikantní španělská omeleta
5.0 2

Nevím, jak vy, ale já prostě miluju pikantní jídla. Tohle je přesně jedno z nich. Pokud vy ale nejste příznivcem pálivé chuti, nemusíte se tomuto receptu vyhýbat. Stačí vynechat nebo trošku ubrat dávkování chilli.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 10 minut

    35 minut

    45 minut

  • Množství: 2-3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

150 g vepřového mletého masa

100 g mletého hovězího masa

300 g batátů

8 vajec

1 velká cibule

2 červené papriky

10 cherry rajčat

1 lžíce uzené papriky

1/2 lžičky drceného nebo mletého římského kmínu

špetka chilli

2 lžíce sádla nebo ghee

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 35 minut
  • 10 minut

    35 minut

    45 minut

  • Množství: 2-3 porce

Postup

Mleté maso smíchejte s kořením (paprika, římský kmín, chilli, sůl, pepř) a vypracujte z něj malé kuličky o průměru 1-2 cm.

Na tuku si osmahněte cibuli nakrájenou na proužky.

Jakmile zesklovatí, přidejte masové kuličky a čerstvou papriku (nakrájenou na kostičky).

Kuličky opečte ze všech stran.

Pak pánev odstavte z plotny a nechte trošku vychladnout.

Omyjte si rajčata, pokrájejte je na poloviny a přihoďte k masovým kuličkám.

Oloupejte si batáty a nakrájejte je nebo nastrouhejte na tenké plátky.

Ve vhodné nádobě promíchejte vejce se solí a pepřem.

Nakrájené batáty rozprostřete po dně pekáčku či jiné vhodné pečící nádoby, navrch dejte masové kuličky se zeleninovou směsí a vše zalijte rozšlehanými vejci.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 20 minut, dokud povrch omelety krásně nezezlátne.

Podávat lze teplé i studené, ve vhodné krabičce se skvěle hodí i na cesty.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

Katharina

8 června, 2017

Lucko, opět úžasné, jedu své třetí whole30 a s Vašimi recepty rozhodně nejpříjemnějším 🙂 a moje 20měsíční batole se taky může uchrochtat blahem 🙂 obě děkujeme!

Lucie

9 června, 2017

Já děkuju! Že receptům věříte a vaříte podle nich. A že pak sednete a napíšete, že vám chutnalo. Moc díky 🙂

Martin

10 března, 2019

Děkujeme za recept, je super. Jen jsem se nedočetl na kolik stupňů péct. Vyzkoušeli jsme to na 180° a nakonec jsem musel přidat aspoň na 200. Peklo se to skoro 45 minut a batáty byli i tak na konci ještě tuhé. Tak nevím přesně…

Lucie

10 března, 2019

Máte pravdu, chybička se vloudila, omlouvám se. Stupně jsem doplnila.
Nakrájel jste batáty na opravdu tenké plátky? Batátům stačí mnohem kratší doba, aby změkly, než to je u brambor. 45 minut mi přijde opravdu hodně 🙁
Ještě mě napadá, zda jste měl troubu předem vyhřátou. Mrzí mě komplikace s receptem, ale doufám, že jste si nakonec i tak pochutnali 🙂

Martin

12 března, 2019

Trouba byla předehřátá. Batáty byli na 2,4mm 🙂 Zapomněl jsem ale napsat že jsme dělali dvojnásobné množství a to v klasickém velikém plechu. Tak možná i to pečení v tenkém plechu asi není úplně ono. I tak se to dalo sníst. Příště to snad bude lepší. Díky

Lucie

12 března, 2019

Dvojnásobné množství a pečení v plechu by nemělo až tak prodloužit dobu pečení.
Někdy je vaření tak trochu alchymie a zjistit, v čem je zádrhel a proč recept nevyšel, jak měl, se dá jen špatně na dálku určit 🙂
Každopádně děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář. Doufám, že vás nezdar neodradí od zkoušení jiných receptů 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0