Studená rajčatová polévka Salmorejo
Studená rajčatová polévka Salmorejo
Hlavní jídla, Polévky Bez lepku, Bez masa, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské, Whole30 ořechy, rajčata, šalotka, slunečnicová semínka, uzeniny, vejce
2017-08-06
Ohodnotit receptTahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého chleba. Ten jsem nahradila slunečnicovým máslem. To krásně zjemní chuť polévky a také ji zahustí. Uvařená vejce a sušená šunka pak udělají z polévky sytý hlavní chod.
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 10 minut
-
15 minut
10 minut
25 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
2 větší stroužky česneku
1 lžíce vinného nebo balzamikového octa
50 g slunečnicového másla, případně oříškového
3 vejce
50 g kvalitní sušené šunky (neplatí pro vegetariánskou variantu)
1 lžíce olivového oleje
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 10 minut
-
15 minut
10 minut
25 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Pokud máte malá rajčata (třeba cherry či datlová), použijte je celá.
U velkých rajčat je doporučuji nejdřív oloupat - slupku naříznout do kříže, rajčata spařit ve vařící vodě a pak prudce zchladit v ledové. Slupka půjde snadno sloupnout. Velká rajčata kromě oloupání také rozřízněte a lžičkou jim vydlabejte vodnatý střed se semínky. Ten vyhoďte.
Připravená rajčata rozmixujte s oloupaným česnekem, šalotkou nakrájenou na kostičky, slunečnicovým máslem, octem, 1 dcl vody, solí a troškou pepře.
Polévku dejte vychladit do lednice. Zatímco se chladí, uvařte vejce natvrdo.
Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Polévku podávejte studenou, posypanou vejci, natrhanými plátky sušené šunky a pokapanou olivovým olejem.
* Pro přípravu polévky vždy vyberte jen opravdu krásně zralá voňavá rajčata. Jejich chuť je pro tuto lahůdku velmi důležitá.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..