Kalendář a současně minikuchařka pro rok 2022 v prodeji 🗓 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Sušenky s kakaovým krémem

Sušenky s kakaovým krémem

  , , , ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Sušenky s kakaovým krémem
4.0 1

No ano, je to tak. Vánoce se kvapem blíží. A tak možná bude fajn mít v zásobě recept, který se dá krásně použít na výrobu vánočního cukroví. Jen ho nedělejte příliš dopředu, nějak záhadně mizí 😀 Proto doporučuji postupovat následovně – teď sušenky připravte na zkoušku a těsně před Vánocemi pak naostro 😉

  • Příprava: 2 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 2 hodin 30 minut

    15 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: cca 10 sušenek
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

Sušenky

2 vejce

40 g kokosové mouky

1 lžíce kokosového oleje

10 vypeckovaných datlí

Krém

50 g kešu ořechů

1 lžíce kokosového oleje

cca 1 dcl kokosového mléka

1 lžička hořkého kakaa nebo nastrouhané hořké vysokoprocentní čokolády

Na ozdobení

1 lžíce plátků mandlí

  • Příprava: 2 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 2 hodin 30 minut

    15 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: cca 10 sušenek

Postup

Několik hodin dopředu (min 2 hodiny) si namočte kešu ořechy do vlažné vody (aby byly všechny ponořené).

Pečlivě rozmixujte vejce, kokosovou mouku, 1 lžíci kokosového oleje a datle.

Vzniklé těsto dejte vychladit do lednice (bude se vám s ním pak lépe pracovat).

Mezitím si vytvořte krém z namočených kešu ořechů. Rozmixujte do hladkého krému slité a okapané kešu ořechy, kokosové mléko, 1 lžíci kokosového oleje a hořké kakao (nebo čokoládu).

Krém dejte vychladit.

Vyjměte z lednice vychlazené těsto a vyválejte ho na cca 5 mm tlustou placku (nejlépe to jde mezi dvěma pečícími papíry).

Z těsta vykrojte postupně cca 20 koleček o průměru přibližně 4 cm.

Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 170-180 °C cca 15 minut.

Po vychlazení je po dvojicích spojte kakaovým krémem a navrchu ozdobte.

Nechte vychladit v lednici.

Konzumujte nejdříve druhý den, kdy krém příjemně zjemní sušenky a spojí se s nimi.

Sušenky můžete obměnit zamícháním kakaa do těsta a ponecháním světlého krému, anebo úplným vynecháním kakaa a ochucením krému citrónovou šťávou nebo vanilkou.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




12 Recenzí / komentářů

Alena

20 listopadu, 2017

Dobrý den, jak dlouho se sušenky dají skladovat?

Lucie

20 listopadu, 2017

Dobrý den, bohužel přesně neporadím. U nás se vždycky moc rychle snědly 🙂 V lednici ale podle mého vydrží v krabičce cca 14 dní.

Marcela

27 listopadu, 2018

dobrý den,může se použít datlová pasta?děkuji

Lucie

28 listopadu, 2018

Dobrý den, ano, pasta by měla fungovat v pohodě.

Bohumila

6 prosince, 2019

Dobrý den, na kolik stupňů péct? Nějak to v receptu nevidím. Díky 🙂

Lucka

6 prosince, 2019

Dobrý den, no vidíte to! Chybička se vloudila 🙁 Doplním. 170-180 °C podle typu trouby

Gabriela

16 prosince, 2020

Dobrý den, prosím, „1 kokosového mléka“ znamená jedna lžíce, nebo jedna celá plechovka? Děkuji

Lucka

16 prosince, 2020

Dobrý den, děkuji za upozornění. Při úpravách došlo omylem ke smazání množství. Už jsem to opravila. Je to „cca 1 dcl“. Ještě jednou děkuji za upozornění 🙂

Gabriela

16 prosince, 2020

Děkuji! 🙂 Nevím, kde se zase stala chyba, ale těsto mi vůbec nedrželo.. Když jsem vykrojila, tak se rozpadalo. Možná nechat uležet v lednici přes noc? JInak nevím…

Lucka

17 prosince, 2020

Takhle na dálku se bohužel jen velmi těžko odhaduje, v čem by mohl být problém. Ale obecně s bezlepkovými ořechovými moukami je práce vždy těžší než s tou klasickou. Díky absenci lepku těsto hůře drží pohromadě. To platí zejména u té kokosové, která extra saje a je extrémně suchá.
Trošku by mohlo pomoct přidání dalšího tuku a malinko vaječné hmoty (přece jen je každé vejce o pár gramů jinak velké). A také vámi zmiňované odležení v lednici. Jen se to zase nesmí přehnat, protože kokosový tuk rychle tuhne a těsto se pak láme.
Trošku alchymie, já vím 🙂

Gabriela

17 prosince, 2020

Děkuji, Lucko. Já fakt nevím no… Ještě se chci zeptat – je v pohodě používat klasický ruční mixér nebo robot? Mám Sencor mixér 1000 w, předtím jsem měla jiný, ale podobný… Ale teď jsem zkusila ruční a datle mi v něm šly rozmixovat celkem složitě, poslední datli jsem tam cpala zuby nehty mezi ty nože, na několikrát. Kešu oříšky zase nešly moc v tom stolním. Máte zkušenost? Děkuji..

Lucka

18 prosince, 2020

Konkrétně bohužel neumím poradit 🙁 Každý výrobek je malinko jiný, s jiným výkonem, i od té samé značky, a nabídka je tak široká, že se v tom člověk až ztrácí.
Obecně ale ruční ponorný mixér používám spíše na větší množství tekutějších surovin. Na ty sypké ve větším množství elektrický sekáček, v menším pak elektrický mlýnek na kávu.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky