Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Sušenky s kakaovým krémem

Sušenky s kakaovým krémem

  , , , ,   , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Sušenky s kakaovým krémem
4.0 1

No ano, je to tak. Vánoce se kvapem blíží. A tak možná bude fajn mít v zásobě recept, který se dá krásně použít na výrobu vánočního cukroví. Jen ho nedělejte příliš dopředu, nějak záhadně mizí 😀 Proto doporučuji postupovat následovně – teď sušenky připravte na zkoušku a těsně před Vánocemi pak naostro 😉

  • Příprava: 2 hodin 30 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 2 hodin 30 minut

    15 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: cca 10 sušenek
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

Sušenky

2 vejce

40 g kokosové mouky

1 lžíce kokosového oleje

10 vypeckovaných datlí

Krém

50 g kešu ořechů

1 lžíce kokosového oleje

cca 1 kokosového mléka

1 lžička hořkého kakaa nebo nastrouhané hořké vysokoprocentní čokolády

Na ozdobení

1 lžíce plátků mandlí

  • Příprava: 2 hodin 30 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 2 hodin 30 minut

    15 minut

    2 hodin 45 minut

  • Množství: cca 10 sušenek

Postup

Několik hodin dopředu (min 2 hodiny) si namočte kešu ořechy do vlažné vody (aby byly všechny ponořené).

Pečlivě rozmixujte vejce, kokosovou mouku, 1 lžíci kokosového oleje a datle.

Vzniklé těsto dejte vychladit do lednice (bude se vám s ním pak lépe pracovat).

Mezitím si vytvořte krém z namočených kešu ořechů. Rozmixujte do hladkého krému slité a okapané kešu ořechy, kokosové mléko, 1 lžíci kokosového oleje a hořké kakao (nebo čokoládu).

Krém dejte vychladit.

Vyjměte z lednice vychlazené těsto a vyválejte ho na cca 5 mm tlustou placku (nejlépe to jde mezi dvěma pečícími papíry).

Z těsta vykrojte postupně cca 20 koleček o průměru přibližně 4 cm.

Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 170-180 °C cca 15 minut.

Po vychlazení je po dvojicích spojte kakaovým krémem a navrchu ozdobte.

Nechte vychladit v lednici.

Konzumujte nejdříve druhý den, kdy krém příjemně zjemní sušenky a spojí se s nimi.

Sušenky můžete obměnit zamícháním kakaa do těsta a ponecháním světlého krému, anebo úplným vynecháním kakaa a ochucením krému citrónovou šťávou nebo vanilkou.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

Alena

20 listopadu, 2017

Dobrý den, jak dlouho se sušenky dají skladovat?

Lucie

20 listopadu, 2017

Dobrý den, bohužel přesně neporadím. U nás se vždycky moc rychle snědly 🙂 V lednici ale podle mého vydrží v krabičce cca 14 dní.

Marcela

27 listopadu, 2018

dobrý den,může se použít datlová pasta?děkuji

Lucie

28 listopadu, 2018

Dobrý den, ano, pasta by měla fungovat v pohodě.

Bohumila

6 prosince, 2019

Dobrý den, na kolik stupňů péct? Nějak to v receptu nevidím. Díky 🙂

Lucka

6 prosince, 2019

Dobrý den, no vidíte to! Chybička se vloudila 🙁 Doplním. 170-180 °C podle typu trouby

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0