📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Oopsie roláda

Oopsie roláda

  , , , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Oopsie roláda
5.0 15

Honí vás mlsná na něco „pizzoidního“? Nebo hledáte recept na skvělou snídani, pochoutku na posezení s přáteli či jídlo zabalené s sebou na cesty? Tak tahle roláda z oopsie těsta je přesně to pravé! Určitě ji vyzkoušejte. Věřím, že si pochutnáte.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

TĚSTO

150 g krémového smetanového sýru (např. Goldessa, Philadelphia nebo Lučina), případně tvarohu

4 vejce

sůl

NÁPLŇ

150 g tvrdého sýra

další suroviny podle vaší volby, např. šunka, obrané upečené kuřecí maso, losos, špenát, domácí kečup, bylinky (suroviny nejsou započítané do výživových hodnot)

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 50 minut
  • 10 minut

    50 minut

    1 hodina

  • Množství: 3 porce

Postup

Základem je těsto na oopsie chleba. Ten lze opravdu použít jako „náhražku“ za chleba, tady je ale použit jako základ rolády.

Předem si nahřejte troubu na 150 °C.

Krémový sýr či tvaroh smíchejte se 4 žloutky a solí.

Ze 4 bílků připravte pevný sníh a opatrně ho po částech vmíchejte do žloutkové směsi.

Nadýchané řídké těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do vyhřáté trouby.

Pečte cca 30 minut na 150 °C. Povrch by měl zezlátnout, ale těsto se nesmí příliš vysušit, aby se při rolování nelámalo.

Během pečení neotvírejte troubu, jinak vám těsto zbytečně spadne.

Upečený plát vyjměte z trouby, položte na kuchyňskou linku papírem nahoru a ten z něj opatrně stáhněte.

Upečené těsto poklaďte nastrouhaným nebo plátkovým tvrdým sýrem a případně doplňte náplní dle vašeho výběru.

Opatrně po délce smotejte pevně do rolády a dejte péct na dalších cca 20 minut, než se sýr rozpustí a náplň krásně propojí.

Po alespoň částečném vychladnutí roládu nakrájejte.

Lze podávat teplé i za studena, plátky rolády se skvěle hodí jako jídlo zabalené s sebou na cesty.

Na talíři můžete plátky doplnit třeba domácím kečupem smíchaným s nadrobno nakrájenými rajčaty a šalotkou, případně se zakysanou smetanou ochucenou bylinkami a česnekem.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota410 kcal / 1700 kJ
Sacharidy3 g
Tuky33 g
Bílkoviny24 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

36 Recenzí / komentářů

Miroslav

10 srpna, 2016

Vynikající.

Lucie

10 srpna, 2016

To ráda slyším (čtu) 🙂

Ivana

16 srpna, 2017

Dnes jsem pekla… bezvadná, moc chutnala všem :). Určitě upeču i na oslavu narozenin… Díky.

Lucie

17 srpna, 2017

U nás je také oblíbená 🙂 Mám radost, že chutnala.

Jarmila Galusová

7 prosince, 2017

Úžasné, luxusní. Nic lepšího jsem opravdu nejedla 🙂

Lucie

8 prosince, 2017

Já vždycky tak ráda čtu, že někomu chutná. Děkuju 🙂

Zdena

10 prosince, 2017

Musí to být určitě dobrota

Lucie

10 prosince, 2017

Je 🙂

Leona

3 dubna, 2018

Moc děkuji za skvělý recept, zkusila jsem jednou a již musím péct často , všem chutná. Nikdy není pozdě na změnu 🙂

Lucie

4 dubna, 2018

Mám radost, že roláda chutná. A ano, přesně jak píšete, na změnu není nikdy pozdě 🙂

Timea

6 dubna, 2018

Tak teraz neviem, co robim stale zle :/ Oopsie som uz piekla niekolkokrat aj ako placicky a teraz prvykrat ako roladu a vzdy sa mi to hrozne prilepi o papier… myslim si, ze mam kvalitny papier, s nicim inym pri peceni nikdy problem nebol… minule som skusala papier potriet olejom, to mi sice pomohlo, ale zaroven boli placicky dost mastne… Nemate overenu znacku papiera?

Lucie

6 dubna, 2018

Na dálku se strašně špatně odhaduje, v čem je zádrhel. Ale nemyslím, že by to bylo v papíru. Osobně používám obyčejný z Lidlu. Vyhýbám se těm hnědým, ty mě občas zlobily. Ale jinak zkuste spíše prodloužit trošku dobu pečení. To většinou pomůže. Držím palce, ať se povede 🙂

Leona

7 dubna, 2018

Lucie, moc díky za recept! Rolád už jsem upekla cca 10 Dovolila jsem si použit těsto jako základ na pizzu a co myslíte ? Skvělé!

Lucie

9 dubna, 2018

To já děkuju. Za opakovanou přípravu receptu, zajímavou obměnu použití a komentář 🙂 Takováhle chvála se vždycky příjemně čte.

Tereza

16 září, 2018

Výborná! miluju šneky a toto je něco podobného, ale 100x lepší!

Lucie

16 září, 2018

To mám velkou radost, že chutná. Děkuji za komentář 🙂

Iveta

18 října, 2018

Tuto roládu jsem pekla již několikrát, ale dnes jsem naplnila dušenými jablíčky se skořicí( bez dalšího pečení), a teda také veliká dobrota. Univerzální těsto na cokoliv.

Lucie

19 října, 2018

Skvělý nápad! Díky za sdílení tipu na obměnu receptu.

Daša Chmelová

1 března, 2019

Konečně můžu jíst “šneky”, roláda oopsie je úžasná, děkuji :-).

Lucie

2 března, 2019

Musím říct, že jí také mám hodně v oblibě. Jsem ráda, že chutná! 🙂

Iva

16 března, 2019

Zdravím Lucie, vyzkoušela jsem dnes vaší roládu a byla tak dobrá, že se po ní jen zaprášilo. Super recept, určitě zkusím znova s jinou náplní.

Lucie

18 března, 2019

Dobrý den Ivo, to hrozně moc ráda slyším. 🙂 Doufám, že jiné náplně nadchnou taky tak 🙂

Iva

21 prosince, 2020

Krásný den, už jsem podle Vás vyzkoušela několik receptů. Vždy to bylo výborné a hlavně rychlé. Tato roládka je zatím ze všech nejlepší, s mou oblíbenou kombinací špenát a niva je to lahůdka. Děkuju za tyto stránky a přeji krásné svátky. 🙂

Lucka

22 prosince, 2020

Krásný den přeji 🙂 Moc děkuji za milou zprávu. Nic mi nedělá větší radost, než když u mě někdo najde inspiraci a pochutná si ❤️
Mějte krásný konec roku a ještě krásnější celý ten nový ❤️
Mimochodem – ta niva se špenátem zní úžasně!

Michaela

19 března, 2021

Mňamka….

Lucka

20 března, 2021

Krátké, jasné, výstižné ❤️ Díky!

Monika

20 ledna, 2022

vypada super a kolko mozem zjest na 1 porciu dakujem

Lucka

20 ledna, 2022

Děkuji za pochvalu 🙂 Počítejte, že podle receptu vyjdou cca 3 porce. Kolik konkrétně sníte, ale velmi záleží na každém – jinak velkou porci bude mít sportující aktivní žena, jinou někdo se sedavým zaměstnáním atd. Ale odhadem přibližně tu třetinu 🙂

Hana

20 ledna, 2022

Dobrý den přeji, prosím, jak asi velký plech mám použít aby bylo těsto správně vysoké a dobře se s ním pracovalo?

Lucka

21 ledna, 2022

Dobrý den, plech použijte klasický a těsto rozetřete (rozlijte) do výšky cca 1-2 cm. Pro správný výsledek je důležitá zejména pevnost sněhu z bílků.

Eva

23 ledna, 2022

Luci, vyzkousela jsem recept a jsem nadsena! Takova dobrota z tak malo ingredienci. Nemela jsem platkovy syr tak jsem ho tam z bloku nastrouhala .
Rolada je vyborna, na zitra mam perfekt snidani. Urcite vyzkousim i dalsi recepty.

Lucka

24 ledna, 2022

Evi, to moc ráda čtu, že chutnalo ❤️ Strouhaný sýr je super varianta, skvěle jste si poradila.
Budu se těšit na viděnou u nějakého dalšího receptu ❤️

Alžběta

29 července, 2022

Vynikající, opravdu výborná záležitost
Děkuji, Luci

Lucka

30 července, 2022

Alžběto, mám velkou radost, že jste si pochutnala 🙂 Díky za milý komentář ❤️

Ivana

20 srpna, 2024

Výborná roláda, super

Lucka

20 srpna, 2024

Mám radost, že jste si na roládě pochutnala ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0