Hlavní jídla, Maso, Přílohy Bez lepku, Bez vajec, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 cibule, dýně, uzeniny, vepřové
2014-10-17
Ohodnotit receptJednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? 😉
15 minut
45 minut
1 hodina
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
8 plátků slaniny (ve Whole30 dle vašich možností)
200 g kysaného zelí (bez přidaného cukru a "éček")
2 cibule
1 lžíce sádla
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
15 minut
45 minut
1 hodina
Nakrájejte si krkovičku na 4 plátky, ty naklepejte, osolte a opepřete.
Na každý kousek masa rozprostřete 2 plátky slaniny, pak přidejte 50 g kysaného zelí a 1/8 jablka (oloupaného, bez jádřince).
Maso zamotejte, spíchněte párátkem a hotové závitky osmahněte ze všech stran na rozpáleném sádle.
Opečené maso včetně šťávy přendejte do pekáčku na vrstvu cibule, nakrájené na slabé proužky.
Do trouby k masu přidejte i dýni hokaidó – rozkrojenou napůl, s vydlabaným jádřincem, pokrájenou na menší kousky (včetně slupky) a posolenou.
Vše podlijte 1 dcl vody nebo vývaru.
Pekáček zakryjte, vložte do vyhřáté trouby na 160°C a pečte 30 minut.
Na závěr pekáček odkryjte, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut.
Před podáváním dýni trošku rozmačkejte a navrch posypte cibulkou, která se pekla pod masem.
Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 970+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
10 září, 2017
Mlask, mňam je nejlepší pochvala. Ta ale patří hlavně kuchařce 😉
9 září, 2018
Super
9 září, 2018
🙂
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Dagmar
10 září, 2017
Beze slov, ale nikoliv beze zvuků 🙂 – mlask, mlask, mňam, mňam!
Jednoduché, výborné! Měla jsem obavy, zda maso nebude tuhé, nešlo moc rozklepat na tenko, ale opravdu bylo měkoučké a šťavnaté. Další geniální recept!