Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

  , ,   , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Záhorácké závitky se šťouchanou dýní
5.0 2

Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g krkovičky bez kosti

8 plátků slaniny (ve Whole30 dle vašich možností)

200 g kysaného zelí (bez přidaného cukru a "éček")

2 cibule

1/2 jablka

1 dýně hokkaidó

1 lžíce sádla

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

Nakrájejte si krkovičku na 4 plátky, ty naklepejte, osolte a opepřete.

Na každý kousek masa rozprostřete 2 plátky slaniny, pak přidejte 50 g kysaného zelí a 1/8 jablka (oloupaného, bez jádřince).

Maso zamotejte, spíchněte párátkem a hotové závitky osmahněte ze všech stran na rozpáleném sádle.

Opečené maso včetně šťávy přendejte do pekáčku na vrstvu cibule, nakrájené na slabé proužky.

Do trouby k masu přidejte i dýni hokaidó – rozkrojenou napůl, s vydlabaným jádřincem, pokrájenou na menší kousky (včetně slupky) a posolenou.

Vše podlijte 1 dcl vody nebo vývaru.

Pekáček zakryjte, vložte do vyhřáté trouby na 160°C a pečte 30 minut.

Na závěr pekáček odkryjte, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut.

Před podáváním dýni trošku rozmačkejte a navrch posypte cibulkou, která se pekla pod masem.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Dagmar

Září 10, 2017

Beze slov, ale nikoliv beze zvuků 🙂 – mlask, mlask, mňam, mňam!
Jednoduché, výborné! Měla jsem obavy, zda maso nebude tuhé, nešlo moc rozklepat na tenko, ale opravdu bylo měkoučké a šťavnaté. Další geniální recept!

Lucie

Září 10, 2017

Mlask, mňam je nejlepší pochvala. Ta ale patří hlavně kuchařce 😉

Václav Bašek

Září 9, 2018

Super

Lucie

Září 9, 2018

🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.