Recept na záhorácké závitky se šťouchanou dýní » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-10-14-17-04-331

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

2014-10-14-17-04-331

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

  , ,   , , , ,   , , , ,

Říjen 17, 2014

Hodnotit recept
Záhorácké závitky se šťouchanou dýní
0.0 0

Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g krkovičky bez kosti

8 plátků slaniny (ve Whole30 dle vašich možností)

200 g kysaného zelí (bez přidaného cukru a "éček")

2 cibule

1/2 jablka

1 dýně hokkaidó

1 lžíce sádla

sůl

pepř

Postup

Nakrájejte si krkovičku na 4 plátky, ty naklepejte, osolte a opepřete.

Na každý kousek masa rozprostřete 2 plátky slaniny, pak přidejte 50 g kysaného zelí a 1/8 jablka (oloupaného, bez jádřince).

Maso zamotejte, spíchněte párátkem a hotové závitky osmahněte ze všech stran na rozpáleném sádle.

Opečené maso včetně šťávy přendejte do pekáčku na vrstvu cibule, nakrájené na slabé proužky.

Do trouby k masu přidejte i dýni hokaidó – rozkrojenou napůl, s vydlabaným jádřincem, pokrájenou na menší kousky (včetně slupky) a posolenou.

Vše podlijte 1 dcl vody nebo vývaru.

Pekáček zakryjte, vložte do vyhřáté trouby na 160°C a pečte 30 minut.

Na závěr pekáček odkryjte, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut.

Před podáváním dýni trošku rozmačkejte a navrch posypte cibulkou, která se pekla pod masem.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation