Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

Záhorácké závitky se šťouchanou dýní

  , ,   , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Záhorácké závitky se šťouchanou dýní
5.0 2

Jednoduché na přípravu a moc dobré – to zní jako návod na nedělní oběd, co říkáte? 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

600 g krkovičky bez kosti

8 plátků slaniny (ve Whole30 dle vašich možností)

200 g kysaného zelí (bez přidaného cukru a "éček")

2 cibule

1/2 jablka

1 dýně hokkaidó

1 lžíce sádla

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 porce

Postup

Nakrájejte si krkovičku na 4 plátky, ty naklepejte, osolte a opepřete.

Na každý kousek masa rozprostřete 2 plátky slaniny, pak přidejte 50 g kysaného zelí a 1/8 jablka (oloupaného, bez jádřince).

Maso zamotejte, spíchněte párátkem a hotové závitky osmahněte ze všech stran na rozpáleném sádle.

Opečené maso včetně šťávy přendejte do pekáčku na vrstvu cibule, nakrájené na slabé proužky.

Do trouby k masu přidejte i dýni hokaidó – rozkrojenou napůl, s vydlabaným jádřincem, pokrájenou na menší kousky (včetně slupky) a posolenou.

Vše podlijte 1 dcl vody nebo vývaru.

Pekáček zakryjte, vložte do vyhřáté trouby na 160°C a pečte 30 minut.

Na závěr pekáček odkryjte, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut.

Před podáváním dýni trošku rozmačkejte a navrch posypte cibulkou, která se pekla pod masem.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Dagmar

Září 10, 2017

Beze slov, ale nikoliv beze zvuků 🙂 – mlask, mlask, mňam, mňam!
Jednoduché, výborné! Měla jsem obavy, zda maso nebude tuhé, nešlo moc rozklepat na tenko, ale opravdu bylo měkoučké a šťavnaté. Další geniální recept!

Lucie

Září 10, 2017

Mlask, mňam je nejlepší pochvala. Ta ale patří hlavně kuchařce 😉

Václav Bašek

Září 9, 2018

Super

Lucie

Září 9, 2018

🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Eva před 1 hodinou
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Šárka Karlovy Vary před 1 hodinou
 
Jídelníčky na hubnutí (e-kniha)
zakoupil/a: Markéta před 4 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Anna Praha 4 před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Kateřina Ostrava před 11 hodinami