Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Živáňská pečeně v alobalu

Živáňská pečeně v alobalu

  , ,   , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Živáňská pečeně v alobalu
5.0 3

Naprosto jednoduché jídlo, které se vlastně připraví samo. No dobře, úplně samo se nepřipraví, trošku práce vás stát bude 😉 Ale těch pár minut stojí rozhodně za to. A než se živáňská upeče, můžete na hodinu vyrazit na procházku. Pak vám bude chutnat ještě víc 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g vepřové krkovice

400 g plátků slaniny (u Whole30 varianty dle vašeho uvážení)

600 g batátů

2 červené papriky

2 velké cibule

4 lžíce rajského protlaku

2 lžičky grilovacího koření

1 lžíce olivového oleje

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nakrájejte si krkovičku na plátky a ty pak naklepejte klouby ruky (nedoporučuji používat paličku, maso se potrhá a pak se příliš vysušuje).

Smíchejte dohromady olivový olej, grilovací koření a rajský protlak.

Vzniklou směsí potřete všechny masové plátky z obou stran.

Z alobalu si připravte 4 obdélníky. Pokud máte slabý alobal, doporučuji na sebe položit 2 vrstvy, aby se alobal při manipulaci neprotrhl a jeho obsah nevytekl.

Na každý obdélník položte doprostřed pár plátků slaniny, na ně oloupané a na plátky nakrájené batáty, pak na proužky nakrájenou papriku.

Další vrstvou bude okořeněné maso, na něj položte na proužky pokrájenou cibuli a vše zakryjte dalšími plátky slaniny.

Alobal pečlivě zabalte tak, aby z něj nemohla během pečení unikat šťáva (nejlépe se spoji nahoře).

Takto připravte 4 stejné balíčky.

Zabalené porce živáňské vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 45 minut.

Pak všechny balíčky opatrně otevřete a vraťte do trouby ještě na 15 minut.

Na závěr obsah balíčků opatrně přendejte na talíře a podávejte.

00:00

10 Recenzí / komentářů

Lukáš

Únor 15, 2016

Perfektní, jedli jsme 3 dny, dělali jsme z hodně masa 🙂

Jarka

Únor 15, 2016

Vynikající jidýlko.

Lucie

Únor 15, 2016

To mám radost, že chutnalo.

Danča

Duben 28, 2016

Skvělé a opravdu jednoduché vaření, co víc si přát 🙂

Lucie

Duben 28, 2016

Snadněji už to vážně nejde 🙂

Lucie

Říjen 7, 2016

Výborné jídlo. První jídlo, které jsem z vašeho webu vyzkoušela a rozhodně budu vařit další. 🙂 hned jsem si koupila i kuchařku 🙂 a doufám že brzo vyjde další.

Lucie

Říjen 7, 2016

Moc děkuju za pochvalu a vyzkoušení receptu. Jsem ráda, že se povedl a chutnal vám 🙂 Další díl kuchařky (tentokrát zimní) by měl vyjít začátkem prosince.

Silvie

Leden 15, 2019

Jak je to, prosím, s použitím rajskeho protlaku u Whole30 a kde koupím vhodný protlak…? Děkuji.

Lucie

Leden 16, 2019

Rajský protlak se používat smí. Sehnat vhodný, nedoslazovaný se dá celkem snadno. Kupuju ho například v DM drogerii, v Mark and Spencer, nebo i v Lidlu.

Silvie

Leden 17, 2019

Děkuji Vám moc, jste skvělá 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.