Recept na živáňsko pečeni v alobalu » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Živáňská pečeně v alobalu

Živáňská pečeně v alobalu

  , ,   , , , ,   , , ,

Listopad 30, 2014

Hodnotit recept
Živáňská pečeně v alobalu
5.0 2

Naprosto jednoduché jídlo, které se vlastně připraví samo. No dobře, úplně samo se nepřipraví, trošku práce vás stát bude 😉 Ale těch pár minut stojí rozhodně za to. A než se živáňská upeče, můžete na hodinu vyrazit na procházku. Pak vám bude chutnat ještě víc 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g vepřové krkovice

400 g plátků slaniny (u Whole30 varianty dle vašeho uvážení)

600 g batátů

2 červené papriky

2 velké cibule

4 lžíce rajského protlaku

2 lžičky grilovacího koření

1 lžíce olivového oleje

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nakrájejte si krkovičku na plátky a ty pak naklepejte klouby ruky (nedoporučuji používat paličku, maso se potrhá a pak se příliš vysušuje).

Smíchejte dohromady olivový olej, grilovací koření a rajský protlak.

Vzniklou směsí potřete všechny masové plátky z obou stran.

Z alobalu si připravte 4 obdélníky. Pokud máte slabý alobal, doporučuji na sebe položit 2 vrstvy, aby se alobal při manipulaci neprotrhl a jeho obsah nevytekl.

Na každý obdélník položte doprostřed pár plátků slaniny, na ně oloupané a na plátky nakrájené batáty, pak na proužky nakrájenou papriku.

Další vrstvou bude okořeněné maso, na něj položte na proužky pokrájenou cibuli a vše zakryjte dalšími plátky slaniny.

Alobal pečlivě zabalte tak, aby z něj nemohla během pečení unikat šťáva (nejlépe se spoji nahoře).

Takto připravte 4 stejné balíčky.

Zabalené porce živáňské vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 45 minut.

Pak všechny balíčky opatrně otevřete a vraťte do trouby ještě na 15 minut.

Na závěr obsah balíčků opatrně přendejte na talíře a podávejte.

00:00

7 Recenzí / komentářů

Lukáš

Únor 15, 2016

Perfektní, jedli jsme 3 dny, dělali jsme z hodně masa 🙂

Jarka

Únor 15, 2016

Vynikající jidýlko.

Lucie

Únor 15, 2016

To mám radost, že chutnalo.

Danča

Duben 28, 2016

Skvělé a opravdu jednoduché vaření, co víc si přát 🙂

Lucie

Duben 28, 2016

Snadněji už to vážně nejde 🙂

Lucie

Říjen 7, 2016

Výborné jídlo. První jídlo, které jsem z vašeho webu vyzkoušela a rozhodně budu vařit další. 🙂 hned jsem si koupila i kuchařku 🙂 a doufám že brzo vyjde další.

Lucie

Říjen 7, 2016

Moc děkuju za pochvalu a vyzkoušení receptu. Jsem ráda, že se povedl a chutnal vám 🙂 Další díl kuchařky (tentokrát zimní) by měl vyjít začátkem prosince.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Zuzana (Holýšov) zakoupil/a před 13 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Ivanna (Rpoudnice nad Labem) zakoupil/a před 14 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Tereza (CHropyně) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha) + 1 Item
Lenka (Pyšely) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Lucie (Pardubice) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Jiřina (Praha 10) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Monika (Dobřany) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Iva (Liberec 6) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Blanka (Pardubice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Jan (Praha 6) zakoupil/a před 2 dny
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Blanka (Pardubice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Josef (Uničov) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Eva (Poděbrady) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Jiřina (Chabařovice) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Kristyna (Moravska Ostrava a Privoz) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Miroslav (Krabcice) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Renata (Třebic) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Jiří (Přišimasy) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha) + 1 Item
Tomáš (Soběslav) zakoupil/a před 3 dny
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy) + 1 Item
Lucie (Praha) zakoupil/a před 3 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x

FINÁLE

CZECH BLOG AWARDS

Vaříte rádi podle mých receptů? 

Pak budu moc ráda, 
pokud mi dáte svůj hlas ve finálním hlasování v soutěži blogerů v kategorii Food

x