Recept na živáňsko pečeni v alobalu » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-11-27-15-11-22

Živáňská pečeně v alobalu

2014-11-27-15-11-22

Živáňská pečeně v alobalu

  , ,   , , , ,   , , ,

Listopad 30, 2014

Hodnotit recept
Živáňská pečeně v alobalu
5.0 2

Naprosto jednoduché jídlo, které se vlastně připraví samo. No dobře, úplně samo se nepřipraví, trošku práce vás stát bude 😉 Ale těch pár minut stojí rozhodně za to. A než se živáňská upeče, můžete na hodinu vyrazit na procházku. Pak vám bude chutnat ještě víc 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g vepřové krkovice

400 g plátků slaniny (u Whole30 varianty dle vašeho uvážení)

600 g batátů

2 červené papriky

2 velké cibule

4 lžíce rajského protlaku

2 lžičky grilovacího koření

1 lžíce olivového oleje

Postup

Nakrájejte si krkovičku na plátky a ty pak naklepejte klouby ruky (nedoporučuji používat paličku, maso se potrhá a pak se příliš vysušuje).

Smíchejte dohromady olivový olej, grilovací koření a rajský protlak.

Vzniklou směsí potřete všechny masové plátky z obou stran.

Z alobalu si připravte 4 obdélníky. Pokud máte slabý alobal, doporučuji na sebe položit 2 vrstvy, aby se alobal při manipulaci neprotrhl a jeho obsah nevytekl.

Na každý obdélník položte doprostřed pár plátků slaniny, na ně oloupané a na plátky nakrájené batáty, pak na proužky nakrájenou papriku.

Další vrstvou bude okořeněné maso, na něj položte na proužky pokrájenou cibuli a vše zakryjte dalšími plátky slaniny.

Alobal pečlivě zabalte tak, aby z něj nemohla během pečení unikat šťáva (nejlépe se spoji nahoře).

Takto připravte 4 stejné balíčky.

Zabalené porce živáňské vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 45 minut.

Pak všechny balíčky opatrně otevřete a vraťte do trouby ještě na 15 minut.

Na závěr obsah balíčků opatrně přendejte na talíře a podávejte.

00:00

7 Recenzí / komentářů

Lukáš

Únor 15, 2016

Perfektní, jedli jsme 3 dny, dělali jsme z hodně masa 🙂

Jarka

Únor 15, 2016

Vynikající jidýlko.

Lucie

Únor 15, 2016

To mám radost, že chutnalo.

Danča

Duben 28, 2016

Skvělé a opravdu jednoduché vaření, co víc si přát 🙂

LG

Lucie

Duben 28, 2016

Snadněji už to vážně nejde 🙂

Lucie

Říjen 7, 2016

Výborné jídlo. První jídlo, které jsem z vašeho webu vyzkoušela a rozhodně budu vařit další. 🙂 hned jsem si koupila i kuchařku 🙂 a doufám že brzo vyjde další.

LG

Lucie

Říjen 7, 2016

Moc děkuju za pochvalu a vyzkoušení receptu. Jsem ráda, že se povedl a chutnal vám 🙂 Další díl kuchařky (tentokrát zimní) by měl vyjít začátkem prosince.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation