Zapečený květák s kuřecím masem a klobásou
Nedávno jsem si vzpomněla na zapečené těstoviny, které jsem si před x (čtěte dlouhými!) lety s oblibou dávala k pracovnímu obědu. Restaurace už dávno neexistuje, ale chuťová vzpomínka zůstala – hebké, voňavé jídlo, zapečené se smetanou a sýrem. Zkusila jsem na to jít jinak a místo těstovin sáhla po květáku. A výsledek? Fantazie! Jídlo nádherně voní po klobáse, je plné zeleniny i bílkovin, takže příjemně zasytí. A co je nejlepší – většinu práce obstará trouba. ❤️ Detail receptu »
Hrášková polévka se smetanovým sýrem
Receptů na fofr jídla, která připravíte doslova za pár minut a přitom si na nich skvěle pochutnáte, není prostě nikdy dost. Co říkáte? Proto se mnou vyzkoušejte tuhle úžasně hebkou polévku z hrášku, ať už mraženého nebo čerstvého. Když ji doplníte například ztracenými vejci, máte rázem na stole skvělý lehký hlavní chod ❤️ Detail receptu »
Vajíčkový salát nebo pomazánka s hráškem
Při přípravě tohoto receptu mě napadla jedna otázka: Kde je vlastně hranice mezi vajíčkovým salátem a vajíčkovou pomazánkou? Tedy samozřejmě kromě toho, že se jedno nejčastěji jí lžičkou a druhé maže na pečivo. Možná velikost nakrájených surovin? Konzistence? Nějak vlastně nevím 🙂 Každopádně tahle lahůdka, ať se nazve jakkoliv, je vážně skvělá! Hrášek je možná docela překvapivá surovina, ale s vejci si skvěle rozumí a díky němu bude výsledná konzistence krásně hebká a jemná. Určitě vyzkoušejte! ❤️ Detail receptu »