📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka na houbách

  , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Vepřová panenka na houbách
5.0 1

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Tak se vám nejen nevysuší, ale naopak zůstane krásně šťavnaté a měkoučké.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

400 g vepřové panenky

2 šalotky

6 čerstvých žampiónů

1 pak choi - čínské zelí (volitelně, lze případně nahradit římským salátem)

1 menší bulva celeru

olivový olej

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Oloupejte celer a nakrájejte na tenounké hranolky.

Rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte olivovým olejem a promíchejte.

Vložte je do trouby předem vyhřáté 200 °C a pečte 15-20 minut (později k nim přidáte panenku a dopečete je společně dalších cca 10 minut).

Panenku ze všech stran pomažte olivovým olejem.

Kuchyňské prkénko jemně posypte solí a pepřem. Panenku jemně po prkénku vyválejte, aby se na ní sůl a pepř rovnoměrně přichytila.

Kvalitní nepřilnavou pánev rozehřejte na vysokou teplotu, pak na ní ze všech stran nasucho opečte panenku, aby se jí udělala kůrčička (stačí cca 1-2 minuty z každé strany).

Maso vyjměte z pánve, zabalte do alobalu a vložte na cca 10 minut do trouby k celerovým hranolkům (ty přitom promíchejte).

Pod pánví, kde jste opékali maso, snižte výkon plotýnky, přidejte na ni trošku olivového oleje a nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku.

Přisypte na plátky nakrájené žampióny. Osolte je a opepřete podle chuti.

Jakmile houby změknou, přidejte k nim na proužky pokrájené pak choi a krátce prohřejte.

Vyndejte z trouby celerové hranolky a maso. Maso rozbalte, nechte pár minut odpočinout a pak nakrájejte na plátky. Osolte hranolky.

Podávejte společně s opečenými žampióny, můžete doplnit i domácí majonézou.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

6 Recenzí / komentářů

kalerme

16 února, 2016

Dneska jsem to vyzkoušela (ještě peču), ale 15 minut mi přijde velmi málo. Také nevím, kam se šalotkou, respektive v receptu není zmíněná (ale jsně, že patří k houbám na pánev). Prima recept! Děkuji za něj!

Lucie

16 února, 2016

Díky za upozornění na chybu v receptu, opravím to.
Hranolky se pečou celkem cca 22 minut, panenka 7 minut (tzn. že se po 15 minutách přidá k hranolkám). Je ale nutné mít hranolky nakrájené na tenké kousky, jinak je potřeba dobu jejich pečení prodloužit.
Panenka by měla zůstat uvnitř růžová a šťavnatá. Ze začátku se opeče na pánvi, takže na dopečení těch 7 minut stačí a hlavně se nesmí zapomenout na odpočinutí. Bez toho by všechna šťáva z masa po nakrojení vytekla.
Ať se povede a chutná 🙂

MARIANNA

16 března, 2018

Dobry deň su vo vašej knihe pri receptoch aj vyzivove hodnoty….ja som na keto a je veľmi dôležité aby som vedela čo a koľko to dané jedlo obsahuje…

Lucie

17 března, 2018

Dobrý den, v elektronických kuchařkách výživové hodnoty u všech receptů jsou (pouze ne u vánoční kuchařky). Stáhněte si pro lepší představu ukázku zdarma.

Petra M.

18 dubna, 2023

Panenka luxus a ikdyz jsem celer meka na tenke hranolecky, tak fakt malo bylo tech 22 minut na elektrickou troubu. Dodelavam a pritom bastim luxus panenku.

Lucka

18 dubna, 2023

Máte pravdu, že těch 22 minut na 180 °C je asi málo. Tohle je už starší recept, který jsem připravovala ve staré troubě, kde úplně přesně nešlo nastavit teplotu. Recept proto upravím. Děkuji za upozornění 🙂
Mám radost, že jste si zatím pochutnala alespoň na té panence ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0