📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dušené hovězí s paprikou

Dušené hovězí s paprikou

  ,   , , , , ,   , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Dušené hovězí s paprikou
5.0 6

Pro některé výrazy neexistuje v češtině jednoznačný překlad. Třeba takové anglické "stew" a "comfort food", které naprosto dokonale vystihují tohle jídlo. V češtině by se to asi dalo neobratně popsat jako "dušené maso v omáčce" a "jídlo na pohodu". Myslím, že až ho zkusíte, sami naprosto přesně pochopíte, že v tomhle má čeština tak trošku mezery 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 4 hodin
  • 10 minut

    4 hodin

    4 hodin 10 minut

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

30 g olivového oleje nebo sádla

200 g cibule

6 stroužků česneku

1 lžička sušeného tymiánu

1 lžička sušeného rozmarýnu

100 ml červeného vína, případně lžíce červeného vinného octa

600 g čerstvé papriky

1 kg masitých hovězích žeber

1 konzervy loupaných rajčat

800 ml vody

250 g bílé ředkve, kedlubny, vodnice nebo tuřínu

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 4 hodin
  • 10 minut

    4 hodin

    4 hodin 10 minut

  • Množství: 5 porcí

Postup

Na tuku dohněda orestujte na tenké nudličky nakrájenou a osolenou cibuli. Až bude mít krásně výraznou zlatavou barvu, přidejte 4 nahrubo rozdrcené stroužky česneku, tymián a rozmarýn.

Za častého promíchání nechte vše krátce rozvonět a pak obsah hrnce zalijte červeným vínem (to ve Whole30 nahraďte troškou červeného vinného octa, nebo zcela vynechte).

Zvyšte teplotu plotýnky na maximum a za stálého míchání víno vyvařte.

Do hrnce přidejte na proužky nakrájenou papriku, žebra vcelku a vše zalijte konzervou loupaných rajčat. Přidejte vodu, sůl a pepř.

Hrnec zakryjte poklicí a vše duste na nízkou teplotu 3 hodiny. Můžete použít i pomalý hrnec ( 6 hodin na High, 8 hodin na Low).

Vyberte uvařená žebra, oberte maso a nakrájejte ho na kostičky.

Z hrnce vyberte část zeleniny, rozmixujte dohladka a nalijte zpět.

Přidejte kostičky uvařeného masa, 2 rozdrcené stroužky česneku, na kostky nakrájenou oloupanou ředkev, vodnici, tuřín nebo kedlubnu a vše povařte ještě tak 20 minut.

Jako u mnoha podobných jídel i tohle chutná nejlépe druhý a třetí den.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu
Energetická hodnota680 kcal / 2 845 kJ
Sacharidy14 g
Tuky46 g
Bílkoviny41 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

12 Recenzí / komentářů

Jana

15 ledna, 2019

Jídlo jsem vařila včera přes tři hodiny, bylo cítit snad v celém bytě (naštěstí ale ne nepříjemně :-)). Dneska jsme ho měli se synem (2 roky) k obědu a neskutečně jsem si pochutnala. Místo žeber jsem vařila hovězí zadní, žebra u nás neseženu. Maso jsem ve finále natrhala. Co je ale důležité, že syn jedl jak o závod, a to jen tak nějaké jídlo do pusy nepustí :-). A snědl i to hovězí, které za normálních okolností přežvýká a vyplivne. Děkuji za výborný recept, budu zkoušet další.

Lucie

16 ledna, 2019

Mám vždycky velkou radost, pokud někdo vyzkouší recept a chutná mu. Ale upřímně – největší radost mám, když chutná dětem. Protože ty jsou ti nejpřísnější food kritici 😀 Takže moc moc díky za vyzkoušení receptu a za milý komentář <3

Jarka

13 února, 2019

Skvělý recept a docela snadný, což je pro mě důležité, neb dítko by si jen hrálo s mamčou, a na vaření mnoho klidu není . Opravdu vynikající…a to jsem misto hovězího dala vepřovou peceni na kosticky. Moc dekuji, Lucie, Vase recepty jsem objevila asi pred týdnem a jsou neskutečně inspirativní . P.S. Jinak ta redkev ma byt po uvareni měkká, ci taková krupava? Kosticky jsem mela vcelku male a byla spis krupavejsi. Osobne mi to nevadi…spis jen dotaz ze zajimavosti. Krásný den.

Lucie

16 února, 2019

Mám velkou radost, že chutnalo a že vás i ostatní recepty inspirují a lákají k vyzkoušení 🙂 Doufám, že si opakovaně pochutnáte.
Ředkev by měla být vyloženě měkká. U některých, už mírně dřevnatých kusů to ale může trvat déle a i tak to nebude úplně ono.

Soňa Pietrzykova

29 dubna, 2019

Výborné. Dělala jsem pro celou rodinu a jelikož oni k tomu měli knedlík, chtěla jsem to jen mírně zahustit… napadlo mě psylium, ale to byla zřejmě blbost. Od teď už vím, jak se Psylium chová. Všem moc chutnalo, akorát ta konzistence, co způsobilo to psylium se jim moc nezamlouvala… :o)

Lucie

4 května, 2019

Aaaaa, pokusem zahuštění omáčky či polévky pomocí psyllia si projde skoro každý, kdo vyřadí z jídelníčku mouku 😀 Výsledek už znáte – ono se na zahušťování opravdu moc nehodí (maximálně do asijských jídel, kde je “slizová” konzistence žádoucí). Příště spíše zkuste rozmixovat omáčku s troškou v ní uvařené zeleniny (tady teda cibulí, paprikou a ředkví). Každopádně mám velkou radost, že i tak celé rodině chutnalo 🙂

Míša

13 května, 2020

Skvělé, měla jsem doma jen vepřové plecko a žádná rajčata, tak jsem dala protlak a výborný oběd!

Lucka

14 května, 2020

Myslím, že tato změna surovin je skvělá. Mám radost, že chutnalo 🙂 Díky za komentář ❤️

Marie Adámková

26 ledna, 2022

Výborný recept. Výborné jídlo. Jsem nadšená. Dala jsem do PH a bylo to naprosto luxusní. Rozhodně jsem nedělala naposledy ❤️

Lucka

26 ledna, 2022

Já jsem nadšená z vašeho nadšení ❤️ Mám velkou radost, že jste si pochutnala 🙂 Děkuju za milý komentář.

Mařen

15 září, 2024

Tak Vám děkuji, koupil jsem papriky na lečo a pak mě zarazila ta zbytečnost je nacpat s buřtama a vařit, recept je jednoduchý a jak bylo psáno přede mnou i zadní k tomu jde, teda u mě v kombinaci i se žebrem. Příště už jen žebra a zkusím místo kedlubny ten tuřín a podávat budu znova s tarhoňou to sedlo.

Lucka

16 září, 2024

Já děkuju vám za vyzkoušení receptu a milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnal.
Zadní nebo kližka je také možnost. Ale žebra mají tu výhodu, že kosti z nich vytvoří během vaření silnější vývar než jen z masa.
Místo kedlubny zkuste klidně i brambory. Pokud si až tak nehlídáte příjem sacharidů, tak jsou skvělou variantou.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0