📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou

Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou

  , , , , ,   , , , , ,   , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Pečené brokolicové karbanátky s tatarskou omáčkou
5.0 21

Že „nouze naučila Dalibora housti“ známe (doufám ;-)) všichni. V případě tohoto receptu to platí dvojnásob. Z lednice na mě smutně koukal balíček mletého masa a brokolice. Napadaly mě různé varianty a kombinace, ale nakonec vyhrála lenost – prostě jsem hodila brokolici do mixéru a pak ji smíchala s mletým masem a vejci. Nečekala jsem žádný zázrak. Ale víte co? Překvapivě to bylo vážně výborné. A druhý den možná ještě lepší 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

KARBANÁTKY

400 g brokolice

300 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)

2 vejce

3 stroužky česneku

sůl

pepř

TATARSKÁ OMÁČKA

4 lžíce majonézy

1 šalotka nebo malá cibule

2 lžíce nakládaných kaparů

1 lžíce pokrájené čerstvé petrželky

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 30 minut
  • 10 minut

    30 minut

    40 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

KARBANÁTKY

Brokolici rozeberte na růžičky, nasypte do mixéru a rozdrťte nadrobno (zrníčka ve velikosti rýže).

Smíchejte s mletým masem, vejci a rozdrceným česnekem.

Ochuťte solí a pepřem.

Opravdu pečlivě směs propracujte, aby se dokonale propojila, a pak z ní pomocí navlhčených rukou vypracujte cca 6 plochých karbanátků.

Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 190° C a pečte cca 25-30 minut.

TATARSKÁ OMÁČKA

Zatímco se karbanátky pečou, připravte tatarskou omáčku.

Nakrájejte nadrobno šalotku, okapané kapary a lístky petrželky.

Vše smíchejte dohromady s majonézou, osolte a opepřete podle chuti a dejte vychladit.

SERVÍROVÁNÍ

Karbanátky podávejte spolu s připravenou tatarskou omáčkou a doplňte špalíčky z čerstvé zeleniny.

Chybu ale neuděláte ani s jinou přílohou, třeba celerovými hranolky, pečenou zeleninou či nějakým zeleninovým pyré (ať už z květáku, celeru či dýně).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota510 kcal / 2150 kJ
Sacharidy8 g
Tuky39 g
Bílkoviny32 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

50 Recenzí / komentářů

Nina

1 dubna, 2016

Vynikající lahůdka, rychle se stala mou oblíbenou pochoutkou, za tepla i za studena chutnají tyhle karbanátky výborně! 🙂

Lucie

1 dubna, 2016

Jo jo, zelenina dělá divy 🙂

Aneta

2 května, 2016

tatarská omáčka vs Whole 30??

Lucie

2 května, 2016

Nejsem si jistá, zda správně chápu otázku, ale pokud se ptáte, zda tatarská omáčka vyhovuje pravidlům Whole30, tak odpověď je “Ano, domácí, z vyhovujících surovin je zcela v pořádku.” Co je špatného na tatarce? Velké množství tuku? Toho se ale (při dodržení určitých podmínek) ve Whole30 nebojíme, takže si domácí tatarku můžete v klidu dopřát 🙂

Marcel

25 března, 2017

Dnes som ich pripravila na obed boli vyborne. Chutili aj manželovi a deťom. Ďakujem za recept. Dali sme si zo salatom a bez tatarky nebol cas na tatarku

Lucie

27 března, 2017

Tatarka už je jen třešnička na dortu. Důležité je, že jste si pochutnali 🙂

topinka

11 dubna, 2017

Boli výborné, aj keď len z brokolice, mäso som nemala rozmrazené – nabudúce budú ešte lepšie..

Věra

1 září, 2017

U nás se dává do sekané povařená kapusta, nechápu, že mě ještě nenapadlo dát tam brokolici :-). Určitě vyzkouším.

Lucie

1 září, 2017

Člověk má některé věci přímo před nosem a nevidí je. To moooooc dobře znám 🙂 Zkuste přidat třeba i cuketu nebo houby, nebe v hubě 😀

Katerina

13 listopadu, 2017

Perfektní 🙂 jsou velmi syté, stačí opravdu 1-2 karbanátky s plným talířem zeleniny. Jste opravdu poklad 🙂

Lucie

14 listopadu, 2017

Kateřino, já nevařila 🙂 Poklad bude někdo jiný 😉 Ale mám radost, že jste si pochutnala.

Kateřina

15 ledna, 2018

Zdravím Radko, vařím s vámi již nějakou dobu a ze všeho jsem nadšená, děkuji za Vás:) jen z těch karbanátků mi vždy vyteče v troubě hrozně šťávy…stává se Vám to také? Nevíte čím to je? Děkuji Kateřina

Lucie

16 ledna, 2018

Zdravím, Kateřino, těší mě Lucka 😉 Mám velkou radost, že se vám moje recepty líbí a že podle nich vaříte.
Trošku šťávy je celkem běžné. Její množství hodně záleží na použitém mase, jeho tučnosti, dostatečném zapracování celé směsi a spoustě dalších faktorů.
Možná by mohlo pomoct i mírné zvýšení teploty trouby.

Monika

9 února, 2018

Zdravím Vás, objevila jsem stránku teprve nedávno (jaká škoda), ale asi zrovna v pravou chvíli, protože jsem se rozhodla od základů překopat svoje stravovací návyky 🙂 A tohle je první recept, který jsem musela vyzkoušet a jsem nadšená. Přidala jsem si do karbanátků ještě špenát a byly výborný…. Jen teď fakt nevim, kde vezmu tolik času na vyzkoušení všech Vašich receptů 🙂 Každopádně díky za famózní recepty !

Lucie

9 února, 2018

Zdravím, Moniko. To mám mega radost, že se vám moje stránky a recepty líbí. Kombinace se špenátem je skvělý nápad. Koukala jsem na vaše karbanátky na Instagramu, vyšly nádherně <3

Lucka

19 března, 2018

Výborný recept, jen by mě zajímalo v jakém mixéru tu brokolici pomixujete? Mě to ve stolním nešlo, tyčákem už vůbec ne 😀 Tak jsem povařila a rozmačkala vidličkou 🙂

Lucie

19 března, 2018

V elektrickém sekáčku, kde se břity točí okolo středové osy. Je to jedna z násad na pro tyčový mixér nebo také bývá součástí robotických mixérů. Ale koukám, že jste si poradila 🙂

Kristýna

4 dubna, 2018

Výborné 🙂

Lucie

4 dubna, 2018

To mám radost 🙂

Lucie

4 dubna, 2018

To moc ráda čtu. Díky za komentář 🙂

Zdeňka

4 dubna, 2018

Dnes jsem vyzkoušela a jsou vynikající…jen jsem omylem vytáhla místo sekané, uzené.Urcite příště udělám se sekanou,tyto byly precw jenom sušší Jinak super recept. Děkuji 🙂

Lucie

5 dubna, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂

Lydie

8 dubna, 2018

Úžasná ňamka Lucko. Děkuji

Lucie

9 dubna, 2018

To moc ráda čtu. Já díky! Za vyzkoušení receptu i komentář.

Bea Tarčáková

22 června, 2018

Dobrý deň, Lucie, dnes som Vás objavila a aj som navarila a bolo to skvelé, ďakujem Bea

Lucie

22 června, 2018

Dobrý den, Beo, vítejte 🙂 Mám radost, že jste mě našla a že vám chutnalo.

Olga

28 září, 2018

Ach. Luxusni.. s pecenymi bataty, tatarkou a rajcatkem.. opravdu vyborne – i z mixu kureciho a krutiho masa ♡ Za me jeden z nejlepsich vyzkousenych receptu. Dekuji.

Lucie

29 září, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo <3 Díky za vyzkoušení receptu a komentář 🙂

Andrea

2 října, 2018

Jsou prostě luxusní a jednoduché na přípravu.Jdu hledat další recept na oběd :-))

Lucie

2 října, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂 Šťastnou ruku při výběru dalšího receptu 🙂

Alan Ptáček

14 listopadu, 2018

Během týdne už podruhé dvojitá dávka….. chutná celé rodině…na našeho retrívra bohužel nikdy nezbylo 🙂 neuvěřitelně jednoduché a neuvěřitelně výborné

Lucie

15 listopadu, 2018

Takové komentáře obzvlášť ráda čtu 🙂 Pokud se někdo opakovaně k receptu vrací, je to pro něj ta nejlepší pochvala. Díky moc.

Petra

5 ledna, 2019

Dobrý den Lucie,

karbanátky vyzkoušeny a byly výborné. Když jsem viděla tu hromadu nasekané brokolicové “rýže”, tak jsem nevěřila, že to ta trocha masa pojme. Překvapivě jednoduše 🙂 Přidala jsem trochu majoránky a jedl je se mnou i manžel. Doufám, že se stanou běžnou součástí našeho rodinného jídelníčku. Díky

Lucie

6 ledna, 2019

Dobrý den, Petro, děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo.

Vilda

16 ledna, 2019

Brokolici nemusim, ale tohle byla dobrota. Dekuji moc za super recept.

Lucie

16 ledna, 2019

Ona je tam tak šikovně schovaná 🙂 Mám radost, že chutnalo. Díky za komentář.

Miska

13 února, 2019

Dobrý den, když dám místo brokolice květák budou taky tak úžasné, jak si zde všichni pochvalují? Děti mi brokolici totiž nejí, i když ji zakomponuji v podobě pidi kousků do jídla 🙁

Lucie

13 února, 2019

Dobrý den, já myslím, že budou dobře fungovat různé druhy zeleniny 🙂 Osobně mám vyzkoušený nejen květák, ale i dýni, cuketu, řepu a také houby.

Katka

27 února, 2019

Dobrý den,
karbanátky jsou vážně moc dobrý. Kolik obsahují cca sacharidů, ještě nemám odhad a zatím si vše dávám do kalorických tabulek. Snažím se stravovat low carb. Moc Vám děkuji za odpoveď.

Lucie

28 února, 2019

Dobrý den, Katko, výživové hodnoty jsem k receptu doplnila.

MoonaCZ

11 března, 2019

Zdravím vás Lucko, tak jsem konečně vyzkoušela vaše karbanátky, a s manželem jsme je ihned zařadili do oblíbených jídel! 🙂 Byli opravdu vynikající! Díky, Monika

Lucie

12 března, 2019

Dobrý den Moniko, mám radost že se karbanátky u Vás v rodině uchytili. 🙂 Doufám, že budou chutnat i nadále a mnohokrát děkuji za vyzkoušení a za komentář. <3

Pavla Kučerová

18 dubna, 2019

Naprosto famózní a k tomu rychlá příprava. Teprve začínám s low carb a je to první recept, moc děkuji Pavla

Lucie

19 dubna, 2019

To mám velkou radost, že hned první recept chutnal. Držím palce se změnou stravy. Ať se dobře daří 🙂

Petra

17 listopadu, 2020

Další z vašich skvělých jídel, nadchlo mě i to jak dobře se upečou v troubě, posypala jsem je navrchu sezamem. Přesto, že manžel brokolici nerad, tyhle karbanátky slupnul s chutí. Do tatarky jsem přidala sušená rajčata, jak to má rád. Myslím, že díky vašim receptům přejde se mnou na low carb stravu, ani si nevšimne. Jen musím vymyslet, co s vánocemi. Díky Petra

Lucka

18 listopadu, 2020

Jak mých? To vy vaříte, vám se daří skvělá jídla ❤️ Ale mám velkou radost, že jsem přinesla inspiraci 🙂 Sezam a sušená rajčata zní skvěle! Díky za tip. To musím někdy vyzkoušet.
Když manželovi neřeknete, že je jídlo “dietní” a nebude se jednat o nějakou “okatou napodobeninu”, nemá šanci zjistit, že jí jinak 😀 Třeba taková kachna se zelím a dýňovými placičkami – v mnoha restauracích by to dostal jako extra specialitu 😀
Vánoce bývají trošku oříšek. Ale třeba u nás doma se tak ujal dýňový salát a losos obalený v mandlových lupínkách, že klasiku tak trošku vytlačily ze štědrovečerní tabule. Nicméně si myslím, že (pokud není nějaké zdravotní omezení) jedna “tradiční” večeře nic nezkazí. Důležitější je, jak člověk jí zbývajících 364 dní 🙂

Vláďa

4 října, 2021

Opravdu a upřímně trochu nečekaně MOC dobré 🙂 Naservíroval jsem si je s květákovým pyré. Stonek brokolice jsem nakrájel na kolečka a osmahnul se šalotkou a česnekem – boží. Díky moc za recept 🙂

Lucka

5 října, 2021

Já moc děkuju za komentář 🙂 Mám velkou radost, že jste si pochutnal ❤️

Michaela Vrbinčíková

27 října, 2022

Hledala jsem, co z brokolice, maso bylo, tak jsem se na to vrhla a nelituji. Manžel pochvaloval, bylo to vážně výborné! Jen ještě musím příště koupit kapary a zkusit tu domácí tatarku :D.

Lucka

27 října, 2022

Mám velkou radost, že jste si doma pochutnali ❤️ I když kapary jinak nejím, jako ochucovadlo jsou vážně super. Určitě vyzkoušejte. Věřím, že budete příjemně překvapená 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0