Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
9 Recenzí / komentářů
Lucie
21 dubna, 2016
Vy jste nahradila mandlovou mouku kokosovou v poměru 1:1? To bohužel nefunguje, kokosová mouka mnohem víc saje. Je jí potřeba dát o polovinu méně.
Lucie
21 dubna, 2016
Ještě mě napadá, každá mouka je trošku jiná, jinak saje. Zkuste příště dát mouky výrazně méně a postupně přisypávat. Ale nejjistější výsledek budete mít s mandlovou moukou. Mrzí mě, že se dort nevydařil 🙁
Lucie Zagorová
24 dubna, 2016
V pořádku, já si to vyzkouším 🙂 taky mě napadlo snížit dávku stylem sypat co nejméně a postupně přidávat do požadované konzistence – takhle by to mohlo jít. A on se tak úplně ne nepodařil, chutnal všem a snědl se, takže já to beru jako odrazový můstek a možnost pro zlepšování 😉 A kokosové mouky jsem použila 70 g.
Lucie
24 dubna, 2016
Ona je kokosová mouka prevít savej 😀 A taky záleží na velikosti vajec. U mandlové mouky se to ztratí, ale u kokosové je znát každý gram. Zkuste jí příště výrazně ubrat a postupně přisypávat, anebo raději pořiďte mandlovou mouku. Ale hlavně, že dort chutnal, to je hlavní 🙂
Simona Penkalová
4 února, 2020
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda konzistence dortu umožní jeho rozkrojení a naplnění nějakou náplní? Budu péct dort pro svou dcerku ke třetím narozeninám a přemýšlím o nějakém zdravějším. Děkuji a přeji hezký den.
Lucka
4 února, 2020
Dobrý den, ano, to bude fungovat. Jen se možná už trošku ztratí ten efekt zebrování. Možná bych zkusila udělat zvlášť dva korpusy (každý jiné barvy) a ty pak spojila nějakým krémem.
Všechno nejlepší dcerce k narozeninám ❤️
Petra
18 dubna, 2020
Dnes upečeno 🙂 Musím říct, že kombinace s banánovou zmrzlinou je naprosto skvělá a bez ní by to opravdu nebylo ono. Těsto jsem ale také měla hodně husté i přesto, že jsem postupovala podle postupu. Vyšlehala jsem tedy navíc tři bílky, co jsem měla v lednici, a přidala je k těstu – potom už šlo vše hezky “vylít” do formy. Nevím tedy, kde byla chyba, ale výsledek byl každopádně moc dobrý, díky 🙂
Lucka
19 dubna, 2020
Ráda čtu, že se i přes počáteční obtíže nakonec povedlo a chutnalo 🙂
Ohledně problému s hustotou těsta mě napadá – nepoužíváte odtučněnou mandlovou mouku? Třeba tu z DM drogerie? Ta se chová jinak než klasická mandlová mouka z mletých ořechů.
Lucie Zagorová
21 dubna, 2016
Na tento dezert jsem se strašně moc těšila, ale nějak mi nevyšel, nebyla jsem schopná vyrobit hladké a hlavně řídké těsto, byla to spíš hustá hmota 🙁 použila jsem tedy kokosovou mouku a vejce navíc, bílky vyšlehány zvlášť. Kde by mohla být chyba?? Chtěla bych to příště zvládnout lépe 🙂