Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
11 Recenzí / komentářů
Lucie
15 února, 2016
To mám radost, díky moc že jste dala vědět 🙂
Libuše
6 dubna, 2016
Mandlovou mouku jsem neměla, dala jsem tedy více sezamu do směsi a navíc 1 stroužek česneku. Bylo to výborné, určitě ještě udělám. Děkuji
Lucie
7 dubna, 2016
Já díky za vyzkoušení receptu a pochvalu 🙂
maticka90
17 června, 2016
Výborné, výborné, výborné. Dáváme si v primal verzi s řeckým salátem.
Lucie
17 června, 2016
Díky, díky, díky 🙂 Mám radost, že chutná 🙂
Renata
3 dubna, 2017
Dobrý den, chci vyzkoušet recept a nevím, zda má být ta dýně nakrájená také na kostičky, nebo rozmačkaná na pyré. díky
Lucie
3 dubna, 2017
Upečená dýně se při zapracování s ostatními surovinami stejně rozpadne, takže spíše pyré, než vyloženě kostičky.
Jiri Pereverzov
3 září, 2019
Dobrý den, recept vypadá super, určitě vyzkouším.
Nejedeme u nás striktně žádný směr, spíše vaření ze základních potravin bez chemie a na těchto stránkách se dá najít spousta inspirace/variací na různé tradiční recepty – kombinuji s recepty z Vašeho kalendáře.
O to více mě ale zarazilo použití pomace oleje, jestli se tomu ještě dá říkat olej? No, on olej do auta je taky olej….
tady jen pro příklad první odkaz, který vyskočí na internetu:
https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Olivovy-olej,-kral-mezi-oleji__s10010x7873.html
určitě bych odebral označení paleo – pochybuji, že v paleu dokázali vytvořit takové podmínky jako v moderní továrně (tlak, teplota, rozpouštědla apod.)
Vím, že je těžké nalézt olej na majonézu, aby nebyl moc výrazný, ale toto není moc zdravé řešení….
Jiri Pereverzov
3 září, 2019
pěkný recept, jenom si nemyslím, že pomace olej by se měl konzumovat – je stejně rafinovaný jako ostatní levné oleje, nic dobrého. Je těžké najít olej na domácí majonézu, ale radši když má trochu příchuť než ty rafinované oleje…
jinak mám kalendář a tyto stránky jsou super inspirace 🙂
Lucie
3 září, 2019
Máte pravdu, že pomace olej není úplně nejlepší volba. Ano, je rafinovaný jako ostatní levné oleje, tudíž to není žádná výživová hitparáda 🙁 Na druhou stranu v paleu (a zapomeňme prosím na to, co by jedl pračlověk, protože ten by nepoužil i spoustu jiných surovin a kuchařských postupů) se přihlíží i k jiným aspektům, jako třeba poměr MUFA, PUFA, SAFA, omega 3 a 6. Nechci tvrdit, že pomace je super surovina. To určitě ne, ale jeho občasné použití na trošku majonézy za až tak špatné nepovažuji 🙂
Přesně jak píšete – je těžké najít optimální volbu oleje pro výrobu domácí majonézy. Osobně nejčastěji používám lehký olivový olej. Nicméně i ten je směsí panenského oleje a rafinovaného. Bohužel čistý panenský olivový olej (a spousta jiných za studena lisovaných olejů) mají natolik výraznou chuť, že pro většinu lidí je s nimi majonéza téměř nepoživatelná. Podrobněji o tom píšu v základním receptu na majonézu. Asi úplně nejlépe vychází tzv. high oleic slunečnicový olej. Nicméně ten byl až donedávna v Čechách téměř k nesehnání.
Každopádně moc děkuji za pochvalu receptu a mám velkou radost, že vás zaujal a plánujete ho vyzkoušet. Doufám, že si pochutnáte 🙂 Těší mě, že moje stránky a kalendář vám přináší inspiraci do kuchyně.
Děkuji za komentář <3
Katarina Strydom
15 února, 2016
Vyborny recept! Dakujeme, moc sme si pochutili:)