📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Hovězí na brusinkách

Hovězí na brusinkách

  ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Hovězí na brusinkách
5.0 3

Hovězí maso, stejně jako zvěřina, svou typickou výraznou chutí přímo vybízí ke kombinaci s něčím jemně nakyslým. Proto se tato masa často připravují dušená v červeném víně. Tahle ingredience je ale ve Whole30 zakázána (i na vaření), tak jsem zkusila hovězí podusit spolu s brusinkami. Inspirací mi byl jelení guláš. A výsledek? Za mě rozhodně skvělý, ráda se k této kombinaci budu vracet 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin 30 minut
  • 10 minut

    3 hodin 30 minut

    3 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

700 g odblaněného a očištěného hovězího masa (kližka, líčka atd.)

5 lžic sušených brusinek (bez přidaného cukru, nesířené, např. z DM drogerie)

3 velké cibule

4 lžíce balzamikového octa (bez přidaného cukru a siřičitanů)

2 lžičky sušeného rozmarýnu

2 lžičky sušeného tymiánu

sůl

pepř

sádlo

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin 30 minut
  • 10 minut

    3 hodin 30 minut

    3 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Připravte si nádobu, ve které lze suroviny osmažit na sádle a pak ji vložit rovnou do trouby (já používám litinový hrnec s dobře těsnící poklicí).

Nakrájejte si maso na kostky cca 4×4 cm. Ty pak zprudka osmahněte na rozpáleném sádle.

Nechte maso zatáhnout, pak němu přihoďte cibuli nakrájenou na proužky, stáhněte trošku teplotu a cibuli opečte dohněda.

Do hrnce přisypte brusinky a všechno koření (tymián, rozmarýn, pepř), přidejte balsamico, trošku soli (finální dochucení nechte až nakonec, až se omáčka zredukuje), vše zalijte vodou a pečte v troubě zakryté cca 3 hodiny na 160°C (lze také samozřejmě péct v pomalém hrnci či dusit na plotně).

Občas obsah hrnce zkontrolujte, promíchejte a v případě potřeby dolijte trošku vody. S vodou to ale nepřehánějte, omáčka by měla být na závěr pěkně hustá, bez nutnosti jakkoliv zahušťovat.

Pokud je maso už krásně měkké (dá se doslova krájet lžící), ale omáčka je stále příliš vodnatá, hrnec odkryjte a nechte tekutinu co nejvíce vypařit (zredukovat).

Na závěr dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s vaší oblíbenou přílohou (např. květákovou „rýží“, pastiňákovým, petrželovým nebo celerovým pyré, mrkvovými nudlemi či cuketovými placičkami).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Katharina

8 května, 2017

Náš dnešní výtečný oběd a opět nelze než poděkovat za další skvělý recept! My jsme pomalili v našem “hrnečku vař” a prostě “nebe v hubě” :-))

Lucie

8 května, 2017

Použití pomalého hrnce je skvělá volba. Mám radost, že vám chutnalo 🙂

Katarína

9 dubna, 2018

Naprosto luxusní jídlo. Miluji Hovězí po burgundsku, a i když je tohle bez vína a mouky, na chuti to neubralo. Pochutnal si i manžel. Brusinky tomu daji úžasnou chuť.

Lucie

10 dubna, 2018

Brusinky a hovězí nebo zvěřina je skvělá kombinace, ta vyjde vždycky. Mám radost, že chutnalo 🙂

Petra

29 ledna, 2019

Myslite, ze se daji pouzit I cerstve nebo mrazene brusinky?

Lucie

29 ledna, 2019

Určitě dají. Jen pozor, ty bývají hodně kyselé, takže s nimi raději opatrně.

iva

23 února, 2022

Dobrý den,děkuji za recept,mohla bych se zeptat,zda dáváte balsamico ocet nebo krém?Děkuji za odpověd

Lucka

23 února, 2022

Dobrý den, používám klasický balzamikový ocet.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0