Hlavní jídla, Omáčky, dipy, Ryby Bez lepku, Bez vajec, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 bylinky, ryby, zázvor
2014-11-25
Ohodnotit receptI když to na první pohled vypadá jako naprosto šílená a nesourodá kombinace, funguje skvěle. Pečený ananas se zázvorem svou nasládlou a zároveň příjemně pikantní chutí skvěle doplní maso ryby. K téhle kombinaci se ráda a často vracím.
5 minut
35 minut
40 minut
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
5 minut
35 minut
40 minut
Ananas oloupejte, nakrájejte na kolečka a odstraňte dřevnatý střed.
Plátky ananasu rozložte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby rozpálené na 180°C na cca 20 minut.
Během pečení ananas jednou obraťte.
Upečený ananas vyndejte z trouby a naopak do ní dejte péct porce lososa, které jste jen osolili, opepřili a lehce pokapali olivovým olejem.
Zvyšte teplotu na 200°C a pečte 10-15 minut. Přesná doba závisí na tom, jak máte vysoké jednotlivé porce lososa.
Během pečení rybu neobracejte.
Než se ryba upeče, připravte si ananasovou salsu.
Upečený ananas rozmixujte s nastrouhaným zázvorem, šťávou z limetky, lžící olivového oleje, solí, pepřem a špetkou chilli.
Na závěr omáčku smíchejte s drobně pokrájeným koriandrem, nebo petrželkou.
Podávejte samotnou rybu se salsou, nebo vše doplněné o květákovou rýži.
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
20 ledna, 2018
Mám radost, že chutnalo. Na někoho může mít zázvor příliš výraznou chuť, hodně také záleží na jeho čerstvosti.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Eva
19 ledna, 2018
Zajímavá chuť. Zázvoru jsem dala méně, než uvádíte v reeptu a příště dám ještě o něco méně :-). Ale chutnalo nám.