Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečený losos s ananasovou salsou

Pečený losos s ananasovou salsou

  , ,   , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Pečený losos s ananasovou salsou
0.0 0

I když to na první pohled vypadá jako naprosto šílená a nesourodá kombinace, funguje skvěle. Pečený ananas se zázvorem svou nasládlou a zároveň příjemně pikantní chutí skvěle doplní maso ryby. K téhle kombinaci se ráda a často vracím.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 5 minut

    35 minut

    40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

800 - 1000 g lososa bez kůže

1 menší čerstvý ananas

cca 3 cm čerstvého zázvoru

1 limetka

1 hrst čerstvého koriandru nebo petrželky

olivový olej

chilli

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 5 minut

    35 minut

    40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Ananas oloupejte, nakrájejte na kolečka a odstraňte dřevnatý střed.

Plátky ananasu rozložte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby rozpálené na 180°C na cca 20 minut.

Během pečení ananas jednou obraťte.

Upečený ananas vyndejte z trouby a naopak do ní dejte péct porce lososa, které jste jen osolili, opepřili a lehce pokapali olivovým olejem.

Zvyšte teplotu na 200°C a pečte 10-15 minut. Přesná doba závisí na tom, jak máte vysoké jednotlivé porce lososa.

Během pečení rybu neobracejte.

Než se ryba upeče, připravte si ananasovou salsu.

Upečený ananas rozmixujte s nastrouhaným zázvorem, šťávou z limetky, lžící olivového oleje, solí, pepřem a špetkou chilli.

Na závěr omáčku smíchejte s drobně pokrájeným koriandrem, nebo petrželkou.

Podávejte samotnou rybu se salsou, nebo vše doplněné o květákovou rýži.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Eva

Leden 19, 2018

Zajímavá chuť. Zázvoru jsem dala méně, než uvádíte v reeptu a příště dám ještě o něco méně :-). Ale chutnalo nám.

Lucie

Leden 20, 2018

Mám radost, že chutnalo. Na někoho může mít zázvor příliš výraznou chuť, hodně také záleží na jeho čerstvosti.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Jaroslava Lysá nad Labem před 9 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Jana Velká Dobrá před 9 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Bobina Zlín před 10 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 2 Items
zakoupil/a: Radka Střížovice před 10 hodinami
 
Jídelníčky na hubnutí (e-kniha)
zakoupil/a: Monica před 11 hodinami
 
0