Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní
Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní
Hlavní jídla, Polévky Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal bylinky, česnek, chilli, cibule, cuketa, jarní cibulka, mleté maso, mrkev, ořechy, salát, vepřové
2014-10-11
Ohodnotit receptPokud máte rádi vietnamskou kuchyni stejně jako já, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kombinace kořeněného masa s kyselou pikantní omáčkou a hromadou zeleniny je naprosto úžasná! A nenechte se vyděsit množstvím a netradičností použitých surovin 😉
- Příprava: 8 hodin 20 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
8 hodin 20 minut
15 minut
8 hodin 35 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
2 cibule
10 loupaných nesolených mandlí nebo kešu ořechů
1 větší cuketa
4 lžíce rybí omáčky
3 stroužky česneku
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 8 hodin 20 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
8 hodin 20 minut
15 minut
8 hodin 35 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Nejlépe den předem si připravte pikantní zálivku, kterou Vietnamci běžně používají k dochucení svých jídel. Oproti standardnímu receptu jsem v ní ale udělala jednu zásadní změnu – nepoužila jsem třtinový cukr. Ve výsledné chuti mi to ani nepřišlo, sladkost částečně obstarala mrkev a smažená cibulka. Pokud vám ale zálivka bude připadat málo sladká, můžete (na vlastní zodpovědnost 😉 ) přidat lžíci medu nebo 2 lžíce kokosového cukru.
Přiveďte k varu 1/2 litru vody, odstavte z plotny a přidejte do ní 3 rozdrcené stroužky česneku, 4 lžíce rybí omáčky (používá se místo soli, koupíte v asijských prodejnách), 4 lžíce limetkové šťávy, 1 nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a 1 na kolečka nakrájenou mrkev.
Nalijte do uzavíratelné nádobky a uložte do lednice.
Na sádle si dohněda osmažte cibuli nakrájenou na proužky.
V misce si smíchejte mleté maso, 2 lžičky koření pěti vůní a 2 lžíce rybí omáčky. Dobře promíchejte.
Usmaženou cibulku vyberte z pánvičky a dejte stranou.
Na použitém sádle osmažte dozlatova kuličky masa, které si z masové směsi vytvořte pomocí navlhčených rukou.
Kuličky by měly být malé (cca 1-2 cm v průměru, z 300 g masa cca 30 kuliček).
Předem připravenou zálivku nalijte do menšího hrnce a přiveďte k varu.
Krátce (cca 2 minuty) v ní povařte cuketu a mrkev nakrájenou na nudličky (nudličky by měly být dostatečně slabounké, nejlépe se vám připraví pomocí julienne škrabky).
Na suché pánvi si opečte dohněda rozdrcené mandle nebo kešu ořechy.
Do hlubokého talíře vložte horké povařené zeleninové nudle se zálivkou, posypte na slabé proužky nakrájeným ledovým salátem, osmaženou cibulkou, přidejte opečené masové kuličky a na kolečka nakrájenou nať z jarní cibulky.
Vše posypte nahrubo pokrájeným čerstvým koriandrem a opečenými drcenými mandlemi.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..