Recept na vietnamské vepřové kuličky pěti vůní » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-10-10-12-32-07

Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní

2014-10-10-12-32-07

Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní

  ,   , , , ,   , , , ,

Říjen 11, 2014

Hodnotit recept
Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní
0.0 0

Pokud máte rádi vietnamskou kuchyni stejně jako já, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kombinace kořeněného masa s kyselou pikantní omáčkou a hromadou zeleniny je naprosto úžasná! A nenechte se vyděsit množstvím a netradičností použitých surovin 😉

  • Příprava: 8 hodin 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 8 hodin 20 minut

    15 minut

    8 hodin 35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

300 g mletého vepřového

2 lžičky koření pěti vůní

2 lžíce rybí omáčky

2 cibule

sádlo

10 loupaných nesolených mandlí nebo kešu ořechů

5 listů ledového salátu

1 větší cuketa

1 menší mrkev

nať z jarní cibulky

čerstvý koriandr

4 lžíce rybí omáčky

3 stroužky česneku

1 chilli paprička

4 lžíce limetkové šťávy

1 malá mrkev

Postup

Nejlépe den předem si připravte pikantní zálivku, kterou Vietnamci běžně používají k dochucení svých jídel. Oproti standardnímu receptu jsem v ní ale udělala jednu zásadní změnu – nepoužila jsem třtinový cukr. Ve výsledné chuti mi to ani nepřišlo, sladkost částečně obstarala mrkev a smažená cibulka. Pokud vám ale zálivka bude připadat málo sladká, můžete (na vlastní zodpovědnost 😉 ) přidat lžíci medu nebo 2 lžíce kokosového cukru.

Přiveďte k varu 1/2 litru vody, odstavte z plotny a přidejte do ní 3 rozdrcené stroužky česneku, 4 lžíce rybí omáčky (používá se místo soli, koupíte v asijských prodejnách), 4 lžíce limetkové šťávy, 1 nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a 1 na kolečka nakrájenou mrkev.

Nalijte do uzavíratelné nádobky a uložte do lednice.

Na sádle si dohněda osmažte cibuli nakrájenou na proužky.

V misce si smíchejte mleté maso, 2 lžičky koření pěti vůní a 2 lžíce rybí omáčky. Dobře promíchejte.

Usmaženou cibulku vyberte z pánvičky a dejte stranou.

Na použitém sádle osmažte dozlatova kuličky masa, které si z masové směsi vytvořte pomocí navlhčených rukou.

Kuličky by měly být malé (cca 1-2 cm v průměru, z 300 g masa cca 30 kuliček).

Předem připravenou zálivku nalijte do menšího hrnce a přiveďte k varu.

Krátce (cca 2 minuty) v ní povařte cuketu a mrkev nakrájenou na nudličky (nudličky by měly být dostatečně slabounké, nejlépe se vám připraví pomocí julienne škrabky).

Na suché pánvi si opečte dohněda rozdrcené mandle nebo kešu ořechy.

Do hlubokého talíře vložte horké povařené zeleninové nudle se zálivkou, posypte na slabé proužky nakrájeným ledovým salátem, osmaženou cibulkou, přidejte opečené masové kuličky a na kolečka nakrájenou nať z jarní cibulky.

Vše posypte nahrubo pokrájeným čerstvým koriandrem a opečenými drcenými mandlemi.

Přeji dobrou chuť 😉

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation