Všechny objednávky fyzického zboží budou doručeny až po 2.1.2025 🚚

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí

  , ,   , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí
5.0 1

Není to rozhodně žádná „vysoká gastronomie“, ale je to zatraceně dobré.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

Cukeťáky

2 cukety

2 vejce

2 stroužky česneku

1 lžička majoránky

pepř

sůl

sádlo

Masová směs

400 g libového masa (krůtí, kuřecí nebo vepřové)

1 velká cibule

6 žampiónů

2 lžičky rajčatového protlaku

2 lžíce coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

1 paprika

špetka chilli

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Na cuketové „bramboráky“ si omyjte cukety a pak je nastrouhejte včetně slupky najemno .

Směs vložte do cedníku, osolte ji, nechte chvíli pustit vodu a několikrát opravdu pečlivě vymačkejte (a tady myslím opravdu extra poctivě, prostě dokud vymačkáte i trošek tekutiny), ať vám později při smažení nevzniknou trhance.

Vymačkanou cuketu smíchejte s vejci, majoránkou, pepřem a utřeným česnekem.

Pomocí polévkové lžíce tvořte na rozehřáté pánvičce malé placičky a ty osmažte na sádle z obou stran dozlatova.

S obracením nespěchejte. Nechte nejdřív zespodu placičky udělat křupavou hnědou kůrku, pak teprve opatrně obraťte.

Pro přípravu "cukeťáků" je ideální vyšší střední teplota (5.-6. stupeň z devíti). Pokud zvolíte vyšší teplotu, placičky se na povrchu rychle osmaží, ale vnitřek zůstane syrový a "cukeťáky" se vám budou při obracení trhat.

Na pikantní směs si nakrájejte na proužky krůtí, kuřecí či vepřové maso, cibuli, žampiony a papriku.

Vše osmahněte na pánvi na sádle, pak přidejte lžičku rajčatového protlaku (ne kečupu 😉 ) a pokud máte, tak i lžíci coconut aminos, osolte a opepřete podle chuti.

Lze přidat i trošku chilli pro milovníky extra pálivého.

Servírujte spolu s „cukeťáky“.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

3 Recenzí / komentářů

Adéla

15 září, 2017

Moc dobré, cukeťáky se naštěstí nerozpadly a ve směsi krásně vynikaly žampiony. Děkuji!

Lucie

17 září, 2017

Já díky za zprávu. Mám radost, že se cukeťáky povedly.

Michaela

25 června, 2018

Dobry den, mohu se zeptat čím bych mohla nahradit papriku? Bohužel mi nedělá dobře na žaludek

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0