Recept na cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

cuketaky-smes

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí

cuketaky-smes

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí

  , ,   , , ,   , , , ,

Srpen 20, 2014

Hodnotit recept
Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí
0.0 0

Není to rozhodně žádná „vysoká gastronomie“, ale je to zatraceně dobré.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Cukeťáky

2 cukety

2 vejce

2 stroužky česneku

1 lžička majoránky

pepř

sůl

sádlo

Masová směs

400 g libového masa (krůtí, kuřecí nebo vepřové)

1 velká cibule

6 žampiónů

2 lžičky rajčatového protlaku

2 lžíce coconut aminos *

1 paprika

špetka chilli

Postup

Na cuketové „bramboráky“ si omyjte cukety a pak je nastrouhejte včetně slupky najemno .

Směs vložte do cedníku, osolte ji, nechte chvíli pustit vodu a několikrát opravdu pečlivě vymačkejte (a tady myslím opravdu extra poctivě, prostě dokud vymačkáte i trošek tekutiny), ať vám později při smažení nevzniknou trhance.

Vymačkanou cuketu smíchejte s vejci, majoránkou, pepřem a utřeným česnekem.

Pomocí polévkové lžíce tvořte na rozehřáté pánvičce malé placičky a ty osmažte na sádle z obou stran dozlatova.

S obracením nespěchejte. Nechte nejdřív zespodu placičky udělat křupavou hnědou kůrku, pak teprve opatrně obraťte.

Pro přípravu "cukeťáků" je ideální vyšší střední teplota (5.-6. stupeň z devíti). Pokud zvolíte vyšší teplotu, placičky se na povrchu rychle osmaží, ale vnitřek tůstane syrový a "cukeťáky" se vám budou při obracení trhat.

Na pikantní směs si nakrájejte na proužky krůtí, kuřecí či vepřové maso, cibuli, žampiony a papriku.

Vše osmahněte na pánvi na sádle, pak přidejte lžičku rajčatového protlaku (ne kečupu 😉 ) a pokud máte, tak i lžíci coconut aminos, osolte a opepřete podle chuti.

Lze přidat i trošku chilli pro milovníky extra pálivého.

Servírujte spolu s „cukeťáky“.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation