Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí

Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí

  , ,   , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Cukeťáky (cuketové „bramboráky“) s pikantní směsí
5.0 1

Není to rozhodně žádná „vysoká gastronomie“, ale je to zatraceně dobré.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

Cukeťáky

2 cukety

2 vejce

2 stroužky česneku

1 lžička majoránky

pepř

sůl

sádlo

Masová směs

400 g libového masa (krůtí, kuřecí nebo vepřové)

1 velká cibule

6 žampiónů

2 lžičky rajčatového protlaku

2 lžíce coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

1 paprika

špetka chilli

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Na cuketové „bramboráky“ si omyjte cukety a pak je nastrouhejte včetně slupky najemno .

Směs vložte do cedníku, osolte ji, nechte chvíli pustit vodu a několikrát opravdu pečlivě vymačkejte (a tady myslím opravdu extra poctivě, prostě dokud vymačkáte i trošek tekutiny), ať vám později při smažení nevzniknou trhance.

Vymačkanou cuketu smíchejte s vejci, majoránkou, pepřem a utřeným česnekem.

Pomocí polévkové lžíce tvořte na rozehřáté pánvičce malé placičky a ty osmažte na sádle z obou stran dozlatova.

S obracením nespěchejte. Nechte nejdřív zespodu placičky udělat křupavou hnědou kůrku, pak teprve opatrně obraťte.

Pro přípravu "cukeťáků" je ideální vyšší střední teplota (5.-6. stupeň z devíti). Pokud zvolíte vyšší teplotu, placičky se na povrchu rychle osmaží, ale vnitřek tůstane syrový a "cukeťáky" se vám budou při obracení trhat.

Na pikantní směs si nakrájejte na proužky krůtí, kuřecí či vepřové maso, cibuli, žampiony a papriku.

Vše osmahněte na pánvi na sádle, pak přidejte lžičku rajčatového protlaku (ne kečupu 😉 ) a pokud máte, tak i lžíci coconut aminos, osolte a opepřete podle chuti.

Lze přidat i trošku chilli pro milovníky extra pálivého.

Servírujte spolu s „cukeťáky“.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




3 Recenzí / komentářů

Adéla

Září 15, 2017

Moc dobré, cukeťáky se naštěstí nerozpadly a ve směsi krásně vynikaly žampiony. Děkuji!

Lucie

Září 17, 2017

Já díky za zprávu. Mám radost, že se cukeťáky povedly.

Michaela

Červen 25, 2018

Dobry den, mohu se zeptat čím bych mohla nahradit papriku? Bohužel mi nedělá dobře na žaludek

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Top
0