Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
358 Recenzí / komentářů
Lucie
22 června, 2017
Hani, děkuju 🙂 Těstoviny jsou fakt skvělé. Už jsem je dělala několikrát a vždy s velkým úspěchem. Schválně dejte vědět, až je vyzkoušíte, jestli vám také tak chutnaly.
Zuzka
22 června, 2017
Luci, když jím jen kozí sýr, myslíš, že by to šlo i z něj? Jinak nádherná fotka a super nápad!! Palec nahoru 🙂
Lucie
22 června, 2017
Zuzi, to nevím, nezkoušela jsem. Ale mohlo by. Možná se budou jen trošku víc trhat. Pokud to budeš zkoušet, dej prosím vědět. Samotnou mě to zajímá.
Terka
22 června, 2017
Jsou úžasné! Pokud jednou nebudu líná se s nimi patlat, vyzkouším!
Lucie
23 června, 2017
Žádné složité patlání to není 🙂 Jsou hotové raz dva.
Line
23 června, 2017
Dobrý den, k čemu byste prosím přirovnala jejich chuť a konzistenci, je to skoro stejné jako těstoviny? Čtvrt roku žiju bez mouky a cukru a těstoviny a chleba mi chybějí nejvíc, ovšem jsem už poučena právě z pečení náhražek chleba, které vždy obsahovaly psylium a tu jeho konzistenci neumím popsat… když nabude, je takové slizské? Bez chuti, ale prostě klouzavé a mdlé? Psylium bych nejradši spálila 😀 Ovsem fotka vypada naadherne a pokud se to aapon zdalky bude blizit testovinam, na rukou Vas ponesu! 😀
Lucie
23 června, 2017
Dobrý den, dle mého je to opravdu hodně blízko klasickým těstovinám. Psyllium v tom není příliš znát, za mě vůbec. Je to ale opravdu nutné pečlivě vymixovat. Zatím jsem měla jen jednu negativní reakci, že někomu nechutnaly. Jinak mi všichni píší, že jsou nadšení. Vyzkoušejte si je připravit z poloviční dávky a uvidíte, jestli je zařadíte do jídelníčku nebo pro vás nebudou 🙂
Jana
24 června, 2017
Dobrý den Luci,
tak dnes jsem vyzkoušela i tyhle těstoviny.. Dopadly na výbornou!! žádná extra práce.. opět luxus 🙂 podle Vašich receptů je radost vařit.. mockrát děkuji
Lucie
26 června, 2017
Dobrý den, Jani. Mám velkou radost, že vám těstoviny chutnají 🙂 Díky moc za zprávu.
Lucie
28 června, 2017
Dobrý den, Lucko, právě jsme s manželem dojedli Vaše těstoviny. Jsou fantastické! A tak jednoduché Díky za recept!
Lucie
28 června, 2017
Dobrý den, Lucko. Mám velkou radost, že vám oběma těstoviny chutnají. Moc díky za zprávu 🙂
Andrea
29 června, 2017
Dobrý den Lucko, mám hloupý dotaz, ty těstoviny vyndané z trouby se pak klasicky vaří ve vodě?
Lucie
29 června, 2017
Dobrý den, Andreo, ne, po upečení už jsou hotové a připravené k jídlu 🙂
Jana B.
1 července, 2017
Hezký den, Lucie. Dnes si mě našel Váš recept na Těstoviny bez mouky. Tvářil se jednoduše a chutně a protože jsem potřebné suroviny doma měla, hned jsem ho vyzkoušela. Musím říct, že se jednoduše a chutně nejen tváří, ale skutečně takový je. Během pár minut jsem si k dnešnímu obědu připravila senzační přílohu, kterou s radostí přidávám ke svým oblíbeným 😀 Díky moc!
Lucie
1 července, 2017
Dobrý den, to mám velkou radost, že recept chutná 🙂 Moc děkuju za milý komentář.
Eva
10 července, 2017
Dobrý den, je možné psyllium něčím nahradit? Děkuji.
Lucie
10 července, 2017
Dobrý den, vím, že to někdo dělal s rozemletým lněným semínkem, nebo kompletně bez ničeho, jen s menším množstvím vajec na 1 mozzarellu. Osobně se ale za použití psyllia přimlouvám. Udělá to tu správnou konzistenci. Psyllium seženete snadno, v každé lékárně.
Michal Arnošt
10 července, 2017
Jsou jednoduché na přípravu a chuťově fantastické. Jednou jsem do nich zapomněl dát mozzarelu – drží to pohromadě dobře, jen nejsou tak příjemně vláčné. Do polívky dobrý a nebo to chce hodně oliváče. Každopádně je to varianta pro někoho, kdo nemůže mozzarellu.
Lucie
11 července, 2017
Bez té mozzarelly už to jsou spíš celestýnské nudle 🙂
Jitka
15 července, 2017
Luxusní záležitost…..vyzkoušeli jsme, boule za ušima…..snědl je i přítel, takže už jiné dělat nebudu 🙂 . Dííííky
Lucie
15 července, 2017
Já mám vždycky takovou obrovskou radost, když někdo vyzkouší můj recept a chutná mu! Díky moc za zprávu 🙂
Bru_čka
17 července, 2017
Recept vypadá skvěle, určitě brzy vyzkoušíme. Kolik porcí těstovin je prosím z tohoto receptu? A ještě prosím, jsou dobré i druhý den po upečení? Děkuji
Lucie
17 července, 2017
Počet porcí je vždy u receptu uveden. Z tohoto vyjdou přibližně 2 porce. Těstoviny vydrží v lednici zakryté (aby nevyschly) i 3 dny.
Bagetka
20 července, 2017
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ta mozzarela se má nějak nastrouhat nebo natrhat?
Děkuji 🙂
Lucie
20 července, 2017
Dobrý den, stačí roztrhat. Nemusí být nijak malé kousky. Mixér to v pohodě zvládne.
Daniela
25 července, 2017
Dobrý den ted jsem je udělala i snědla jsou vynikající fakt super.
Lucie
25 července, 2017
Dobrý den, to mám radost, že chutnaly. Díky za vyzkoušení receptu a za zprávu.
Simona W
26 července, 2017
SUPER****
Lucie
26 července, 2017
🙂
Míša
27 července, 2017
Stráášně dobrý :)! Díky za skvělý (z mnoha dalších skvělých) receptů!
Lucie
27 července, 2017
A já moc díky za super milou zprávu 🙂
Ruzena Krickova
31 července, 2017
Dekuji urcite vyzkousim.
Jarka
1 srpna, 2017
Absolutní bomba, lepší bezlepkové těstoviny jsem nejedla, kam se “hranou” ryžové nebo kukuřičné a hlavně opravdu super rychlé a jednoduše připravené
Lucie
2 srpna, 2017
Mám radost, že chutnalo <3
Aneta
4 srpna, 2017
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se těstoviny dají udělat do zásoby a nezkazí se. Případně jak je skladujete?
Lucie
4 srpna, 2017
Dobrý den, vyloženě do zásoby jako klasické těstoviny ne. Ale vydrží bez úhony několik dní zakryté v lednici, nebo v mrazáku zabalené i několik měsíců.
Matylda
14 srpna, 2017
Hihi a jenom mě z toho vylezl jakože chleba 😀 ale dobré to bylo aj tak
Lucie
15 srpna, 2017
Chleba v jakém smyslu? Bylo to moc vysoké, nebo tvrdé?
Jahu
21 srpna, 2017
Perfektní! Mohla bych je jist na milion způsobů a pořád
Kamila
22 srpna, 2017
Dobrý den,
myslíte, že je možné je ohřát? Myslím, kdyz udělám večer na druhý den k obědu do práce? Děkuji
Lucie
22 srpna, 2017
Upřímně? Já taky! 😀 Mám radost, že chutnají.
Lucie
22 srpna, 2017
Dobrý den, ano, určitě. V lednici vydrží z uzavřené nádobě i několik dní a dají se bez úhony ohřát. Dají se dokonce i zamrazit.
Klára
25 srpna, 2017
Parádní recept! Dnes jsem na něj narazila a jsem nadšená. Určitě vyzkouším, protože vajíčka miluju! 😀 Můžu je jíst pořád, hlavně míchaná ke snídani a nebo omelety 🙂
Jen mám otázku. Na co je potřeba/k čemu je dobré Psyllium? (jen jako zdroj vlákniny?) Doma nemám, nikdy jsem to nepoužívala. 🙂
Lucie
26 srpna, 2017
Jsem moc ráda, že se vám recept líbí a doufám, že vám bude i chutnat 🙂 Psyllium je důležitou složkou. Zahušťuje celé těsto, dělá z něj trochu víc než jen sýrovou omeletu a svými vlastnostmi mírně nahrazuje fungování lepku v klasické mouce. Dnes se už dá psyllium naprosto běžně sehnat v lékárnách.
Klára
30 srpna, 2017
Dobrý den, Lucie,
musím říci, že recept nepotěšil pouze mě, ale i mého přítele, který stihl udělat těstoviny dříve, než já. 😀 Povedly se mu opravdu skvěle a moc nám chutnají! Díky díky díky.
Helena
31 srpna, 2017
Dobrý den paní Lucie, včera jsem zkoušela, dnes mám v práci k obědu s rybou a na ochutnání pro kolegyně a opravdu jsou moc dobré, rychlé, jednoduché…. chutnají všem 🙂
Vaše web stránky mi poslala kamarádka a jsem z nich nadšená !
Mám dotaz: šlo by místo celých vajec použít jen bílky?
Děkuji a přeji klidný den,
Helena
Lucie
31 srpna, 2017
Dobrý den, Heleno, mám opravdu upřímnou radost, že vám těstoviny chutnají 🙂 Jen bílky bych určitě nepoužívala, to právě žloutky dodávají těstovinám tu správnou konzistenci.
Lucie
31 srpna, 2017
Dobrý den, Kláro, super zpráva! Lepší recenze receptu neexistuje, než že podle něj chutná 🙂
Bronislava
6 září, 2017
Dobry vecer Lucie,
chtela bych se jen zeptat,jestli je mozne to testo zpracovat v choperu, nejsem si jista,jak se to spravne pise, ptam se proto,ze mam jen ten a nebo nutribullet. Dekuji za odpoved, Brona
Lucie
6 září, 2017
Dobrý večer, jestli je to sekáček nebo mixér, tak to bude fungovat. I v tom Nutribulletu.
Slavomíra Randisová
28 září, 2017
Dobrý den,
Lucka cestoviny sú vyborné,(mixujem ich v nutribulletu) a ešte ich osmažim na slaninke a dávam na ne tvrdý sýr,no proste famoznééé, pekný den Slávka
Míla
28 září, 2017
Dobrý den,paní Lucie včera jsem vyzkoušela vás recept. Část jsem udělala se špenátem,část se sušenými rajčaty. K tomu kuřecí masíčko. Moc jsme si pochutnali.
Lucie
29 září, 2017
Dobrý den, Slávko. Moc díky za zprávu, mám radost, že těstoviny chutnají 🙂
Lucie
29 září, 2017
Dobrý den, no to věřím, že jste si pochutnali, protože to zní jako naprosto skvělá kombinace. Mám radost, že chutnalo.
Hana Breburdová
30 září, 2017
Luci, daji se grusetky udelat bez psyllia? Ja mu nejak nemohu prijit na chut. Uz jsem si s nim par veci “pokazila”
Lucie
30 září, 2017
Někdo to zkoušel i bez něj, či ho nahradil rozemletým lnem, ale za mě už to prostě není ono. Ztratí to takovou tu typickou “těstovinovou” konzistenci. Nepomůže to psyllium ani rozemlít extra najemno?
Alex Soudilová
5 října, 2017
Skvělé!! Chutnalo moc, jednoduché 🙂
Lucie
6 října, 2017
To mám radost, díky za zprávu 🙂
Ivana Suková
23 října, 2017
Vynikající chuť, jednoduchá a rychlá příprava (Y)
Iveta
23 října, 2017
Naprosto skvělý, jednoduchý a rychlý recept. Děkuji 🙂
Lucie
23 října, 2017
Já děkuju za zprávu 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Juli
29 října, 2017
Perfektní recept…
Lucie
30 října, 2017
To mám radost, děkuju
Jajda
30 října, 2017
Upřímně někdy žasnu, co se dá vymyslet Dnes jsem těstoviny poprvé dělala a při vkládání plechů do trouby jsem byla trochu skeptická. Ale povedly se, vypadají jako na obrázku a chutnaly skvěle (konzistence mi trochu připomíná palačinky ale to není na závadu) s rajčatovo-tuňákovou omáčkou, a navrch trošku goudy pro plnohodnotný pocit 😀 Nemůžu říct, že by mi těstoviny nějak extra chyběly, ale na zpestření jídelníčku super (a řekla bych že třeba do lasagní bude toto lepší než pšeničné pláty – myslím že to brzo otestuju)
Lucie
31 října, 2017
Mám opravdu upřímnou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly 🙂 S lasagnemi je to skvělý nápad, dejte vědět, jak se povedl.
Lucie
31 října, 2017
Mám radost, že se recept líbí a chutná podle něj.
Renča
10 listopadu, 2017
Právě jsem vyzkoušela a pecka! Těstoviny již jiné nechci, díky za recept 🙂
Lucie
11 listopadu, 2017
Já díky, za vyzkoušení receptu a za milou zprávu 🙂 Mám radost, že chutná.
Luc
14 listopadu, 2017
Těstovinky jsou luxusní… Dávám si je i s mákem a máslem a lahoda 🙂 Děkuji za recept!
Lucie
14 listopadu, 2017
To věřím, že to musí být dobrota 🙂 Já díky za vyzkoušení a za zprávu.
Lenka
20 listopadu, 2017
Milá Lucko ,těstoviny jsem zkusila dneska poprvé a velmi se povedly – chuť naprosto skvělá,dávám mezi oblíbené recepty 🙂 Moc děkuji za recept. Lenka
Lucie
20 listopadu, 2017
To já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za milou zprávu. Mám radost, že chutnalo.
Veronika M
4 prosince, 2017
Nejlepsi testoviny!
Lucie
4 prosince, 2017
To moc ráda čtu, díky 🙂
Veronika
7 prosince, 2017
Mne se nepodarilyByly po 8 min.porad vlhke a nesly sloupnout z pec.papiru. Asi mame spatnou troubu a chtelo to tam nechat dyl.
Lucie
8 prosince, 2017
To mě mrzí, že se nepodařilo 🙁 Na kolik plechů vám dávka vyšla?
Papír sloupávejte z těsta, ne těsto z papíru. To by mohlo jít lépe.
Vlasta
7 ledna, 2018
Jsou výborné, jednoduchý recept a povedlo se hned napoprvé. Určitě vyzkouším další recepty.
Gabina
8 ledna, 2018
Ze srdce Vám chci poděkovat, že jste mi vrátila chuť vařit. Vždy sem ráda vařila a když jsem se vrhla na změnu ve stravování myslela jsem si, že to bude hračka. Vyzkoušela sem jak jinak věci, které mi chyběly a to pečivo. Vše z netu a musím říct, že pro mne jen škoda vyhozenych surovin. Tak jsem se rozhodla vynechat náhražky. Dlouho jsem uvažovala, že zkusím grusetky ale po předešlých zkušenostech jsem neměla odvahu. Dnes jsem je ale zkusila a musím říct, že famózní. S cuketou na olivači s česnekem a parmazanem naprostý skvost. Někde jsem četla že se takto dají udělat i tousty, nebo se pletu?
Pavla Nesvadbová
12 ledna, 2018
Dobrý den,
děkuji za úžasný recept. Povedly se na jedničku.
Martina
14 ledna, 2018
Dobrý den chci se zeptat jestli je mohu udelat dnes ale pouzit je treba,az v tydnu jak je mam skladovat, aby vydrzely moc dekuji za,odpověď Martina
Pavlína
15 ledna, 2018
Vyzkoušeno o víkendu, těstoviny jsou opravdu luxusní a syté, se zelenými fazolkami a slaninou naprostá dobrota. Děkuji za recept, ukládám do svých stálic.
Lucie
15 ledna, 2018
To já děkuju! Za vyzkoušení receptu i milou zprávu. Mám radost, že chutná.
Lucie
16 ledna, 2018
Dobrý den, grusetky můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici bez problémů 2-3 dny, lze je také dlouhodobě zamrazit.
Lucie
16 ledna, 2018
Dobrý den, pochvala patří tomu, kdo je připravoval 🙂 Mám radost, že se povedly a chutnaly.
bobo
16 ledna, 2018
Ta porce se ma vylít na jeden plech nebo dva
Lucie
16 ledna, 2018
Pokud vaříte podle uvedeného množství surovin, vyjdou 2 porce, rozlité na 2 plechy. Tzn. 1 plech dotenka rozetřeného těsta = 1 porce
Lucie
16 ledna, 2018
To mám radost, že se recept povedl a chutnalo. Doufám, že budete podobně spokojená i s dalšími mými recepty 🙂
Lucie
17 ledna, 2018
Dobrý den, Gábino, mám velkou radost, že vás moje stránky inspirují a navrací chuť vařit. To je ta nejlepší pochvala moji práce 🙂
Ano, ve FB skupině Nízkosacharidového stravování grusetky někteří lidé používají na tousty. Pláty po upečení naplní podle chuti a zapečou v toustovači. Osobně jsem to ale ještě nezkoušela.
Monika
20 ledna, 2018
Dobrý večer, Lucie, dnes poprvé, jsou vynikají, snadné k přípravě. Fakt pecka! Jste moc šikovná, díky. Ať se vám daří.
Lucie
21 ledna, 2018
Dobrý den, Moniko, mám radost, že se těstoviny povedly a chutnaly. Šikovná jste vy, já u vás doma v kuchyni nestála 🙂
LenkaR
21 ledna, 2018
Nakrájené na čtverce, naplnit čímkoliv povoleným a zapéct v toastovači, mňam!! Díky za super recept.
Lucie
21 ledna, 2018
Já díky za sdílení skvělého nápadu na využití grusetek 🙂
IvanaP
23 ledna, 2018
Pani Lucko, prosim, jak jste docilika ty barevne varianty na obrazku?
Dekuji a zdravim!
Lucie
23 ledna, 2018
Zdravím, Ivano, tyhle konkrétně jsou s použitím špenátu a sušených rajčat.
Michaela
23 ledna, 2018
Mohu se prosím zeptat jaký používáte pro přípravu Grusetek mixér? Je mi jasné, že nejspíš stolní, ale jaký typ, aby tu výrobu ‘těsta’ zvládl 🙂 Jsem teprve LC a Paleo začátečník, ale vaše recepty vypadají velice chutně a tak si potřebuji dovybavit kuchyň pro jejich přípravu.
Děkuji za odpověď
Jitka K.
24 ledna, 2018
ÚŽASNÉ! Ostatně jako všechny recepty od paní Lucie. Já už vařím jen podle jejích receptů. 🙂
Lucie
24 ledna, 2018
Míšo, zrovna pro tento recept používám násadu s velkou nádobou pro ponorný mixér. Takovou tu s točícími se noži okolo středové osy, tzv. sekáček.
Lucie
24 ledna, 2018
Jitko, moc děkuju za tak úžasnou pochvalu! Hned mám krásnější ráno <3
Simona
24 ledna, 2018
Vynikající, povedli se a chuťově skvělé. Moc děkuji❤
Lucie
25 ledna, 2018
To já děkuju – za vyzkoušení receptu i milý komentář <3
Jana Lepšíková
28 ledna, 2018
Dobrý den Lucko,dneska jsem je zkusila poprvé,udělala jsem špenátové,jsou vynikající,děkuji moc za skvělý a opravdu rychlý a jednoduchý recept,je to mňamka a prostě bomba nápad .Velké díkyyy☺
Lucie
28 ledna, 2018
Dobrý den, Jano. To mám velkou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly. Se špenátem jsou skvělé 🙂 To já děkuju – za milou zprávu i za vyzkoušení receptu.
Irena
31 ledna, 2018
Ty grusetky! Bozinku, to je zradlo! 😀
Lucie
1 února, 2018
Mám velkou radost, že chutná!
Mirek
2 února, 2018
Díky za luxusní a jednoduchý recept. Dnes jsem je vyzkoušel s rajčatovou omáčkou a byly vynikající.
Lucie
3 února, 2018
Já díky za komentář. Vždycky mám velkou radost, když někomu chutná 🙂
eliska
4 února, 2018
dekuji za recept prave dodelano a mohu rict moc dobre budu tento recept delat dal
Lucie
5 února, 2018
Mám radost, že se vám recept líbí, chutná podle něj a budete se k němu vracet. To je totiž ta největší pochvala. Díky 🙂
Soňa
5 února, 2018
Grusetky se mi na poprvé nepovedly, byly stále polotekuté a to byly ve vyhřáté el.troubě na 160 horní i dolní ohřev 10 min. Pak mi bylo vysvětleno, že dva studené plechy odeberou velké množství tepla, zpomalí tedy začátek pečení a trvá déle, než plechy dosáhnou požadované teploty. Napodruhé jsem dávala po jednom a čas 8 minut sedí.
Namísto pečícího papíru, který se opravdu krabatí, jako čert, používám silikonový a grusetky jsou extra stejnoměrné. No a nakonec. Tahle dávka je u nás jen na jeden velký plech. Od kraje ke kraji.
Lucie
5 února, 2018
Díky za sdílení tipů. On je zádrhel v tom, že každá trouba je úplně jiná. Jinak peče, jinak distribuuje teplo, má jiný objem a tím i jinak velké plechy. Mně to v té mojí vychází přesně tak, jak jsem napsala do receptu 🙂
Silikonový plát na pečení je super, už jsem o něm slyšela. Velmi dobře ale poslouží i namočený a následně vymačkaný pečící papír (doplním tuhle fintu Pavly Hlavičkové do receptu).
Margit
7 února, 2018
Lucie, jsou fakt skvělé a zkusím je doporučit ve videu – samozřejmě s odkazem na tuto stránku, jak jsme se domluvily.
Lucie
8 února, 2018
Margit, od vás si pochvaly cením dvojnásob. Moc děkuju!
Katka V.
12 února, 2018
Vyzkoušeno. Velká spokojenost !! Děkuji za tento recept. Strašně mě baví ta jednoduchost a rychlost receptu:-)
Lucie
12 února, 2018
Já děkuju za vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám radost, že se vám líbí a chutná.
Bára Ryšková
14 února, 2018
Grusetky jsou úžasmý. Baví mě i zelenina jako příloha, ať už ve formě různých placek, zeleninové “rýže”, nebo i jen tak čerstvá. Ale občas se člověku zasteskne po těstovinách a toto je místo nich prostě super. Vlastně je to ještě lepší, protože člověk může ukojit chutě a přitom nezhřešit. 😉
Dělám je podle receptu, ale jednou se mi stalo, že jsem až při výrobě zjistila, že doma došla mozzarella. Protože si ale dělám domácí lučinu, tak jsem to zkusila udělat z ní. A výsledek byl taky výborný. V syrovém “těstu” sice byly i po rozmixování malé hrudky, při pečení se ale ztratily a grusetky byly hladké a dobré, stejně jako ty z originálního receptu. Myslím, že by fungoval i nějaký měkký sýr jako blaťácké zlato. Takže přidávám tip, co dělat, pokud u někoho nastane stejná situace, jako u nás. 🙂
Lucie
14 února, 2018
Báro, děkuji za super komentář. Mám radost, když někdo objeví sílu a obrovské možnosti zeleninových příloh.
Díky za sdílení tipu na úpravu receptu. Skvěle jste si poradila 🙂
Ladislav
25 února, 2018
Dobry den, dekujeme za recept jsou uzasne 🙂 ale mohu mit dotaz? Udelal jsem je dle vaseho receptu ale problem je ze je nemohu dostat z papiru doslova se mi na papir lepi a sloupnout je docela um. Mohu poprosit o radu? Dekuji predem.
Abes
25 února, 2018
Nejlepsi
Lucie
27 února, 2018
Dobrý den, Ladislave, to mě mrzí, že se úplně nedaří s těstem pracovat, jak by mělo. Někteří ale zmiňují stejný problém jako vy. Já se s tím osobně nesetkala, tak se mi velmi špatně odhaluje příčina. Nicméně tipla bych si pár drobných rad. Zkuste vyměnit papír za jiný druh, před namazáním těsta ho zmačkejte, namočte, vymačkejte a pak znovu rozložte, mírně prodlužte dobu pečení a otočený plát těsta před odlepováním papíru na pár vteřin zakryjte mírně navlhčenou utěrkou. Doufám, že něco z toho zabere 🙂 Dejte prosím případně vědět.
Lucie
27 února, 2018
To moc ráda čtu 🙂
Zdeňka
27 února, 2018
Těstoviny jsou úžasné, dělala jsem normální, pak se špenátem a s kurkumou…
Lucie
28 února, 2018
Mám radost, že chutná 🙂
MONIKA
4 března, 2018
Zdravím 🙂 taky jsem dnes zkoušela grusetky dala jsem si je jako přílohu k boloňské a mám i na zítra jsou opravdu vynikající 🙂
Lucie
4 března, 2018
Zdravím, Moniko. Mám radost, že se povedly a chutnaly. I já je dneska měla. Ale na zítřek mi bohužel nezbylo 😀
Jana
7 března, 2018
Dnes jsem udělala grusetkovou roládu..inspirovala mne kolegyně z práce..je vynikající..zatím nevím jak přidat foto..snad to nějak půjde 🙂
Jana
7 března, 2018
Ještě bych chtěla dodat, že je chyba, že nejnovější komentáře jsou až na konci diskuse..mělo by to být obráceně..
Lucie
7 března, 2018
Mám radost, že se roláda povedla a chutnala. Je to skvělá obměna na uvedený recept. Fotky vkládat nelze, pouze komentáře.
Lucie
7 března, 2018
Děkuji za vyjádření názoru. Osobně to jako chybu nevidím, zvolila jsem to takto záměrně. Přijde mi logičtější, když jsou komentáře seřazeny od nejstaršího k nejnovějšímu. Beru to jako určitou formu rozhovoru a přijde mi divné začínat čtením posledního příspěvku. Ale ani jeden přístup není fakticky špatně. Já se nicméně rozhodla pro tento.
Pepa
10 března, 2018
Zdravím, jak je prosím ohříváte když jsou studené?
Děkuji za odpověď.
Lucie
10 března, 2018
Buď s omáčkou krátce přímo na pánvi nebo v mikrovlnce.
Jana Jindáčková
19 března, 2018
Výborný a rychlý recept.Povedl se mi napoprvé a chutnal celé rodině 🙂 Díky,zatím,co jsem vyzkoušela bylo výborné ,vychucené.
Lucie
20 března, 2018
Mám radost, že chutnalo celé rodině. Moc děkuju za pochvalu receptů. Pokud se daří a chutnají, je to hlavně vaše zásluha 🙂
Zdenka
23 března, 2018
prvni pokus a testo mam cele prilepene na pecicim papire. Ten jsem i namocila a vymackala, testo nalila na nej a po upeceni vubec ani rozek nejde odlepit…..prikryla jsem po upeceni vlhkou uterkou ……. asi jsem nekde udelala chybu….. nevadi zkousim dale
Lucie
24 března, 2018
Zdeni, my jsme to asi společně řešily ve FB skupině. Podařilo se nakonec? Jak jsem tam psala, já tu poznámku o namočeném papíru nakonec smazala, protože i mě to na něm párkrát nevyšlo, tak ať to tu lidi nemate.
Iva N.
24 března, 2018
Dobry den, je mozne nahradit mozarelu za mascarpone? Recept me moc zaujal,ale nemam rada mozarelu. Dekuji
Lucie
25 března, 2018
Dobrý den, někdo to tak dělá. Za mě ale z toho vyjde už něco úplně jiného 🙂 Nicméně jsem přesvědčená, že chuť mozzarelly v grusetkách nepoznáte.
Irena
26 března, 2018
Vytecne! Pridavam svuj tip, plechy postrikam vodou z rozprasovace,potom polozim pecici papir a rozetru testo.Po upeceni smotam jeste horke i s papirem do rulicky a necham vychladnout tak, aby se s plackou pohodlne manipulovalo,pote stahnu bez problemu papir. Pridavam recept na nudle,ktere rada delam a pouzivam je jako prilohu. Potrebujeme 1 tucny mekky tvaroh (ne ten vanickovy), 5 vajec,sul. Z bilku udelame snih, zloutky rozetreme se soli a tvarohem, obe hmoty lehce promichame,rozetreme na pecici papir na 1 plech a vlozime do trouby predehrate na 180 st. Kdyz zacne povrch lehoucce zlatnout vyndame,smotame do rulicky,nechame prochladnout,sejmeme pecici papir,opet smotame do rulicky a nakrajime na platky. V lednici v uzavrene nadobe vydrzi az tyden.
Lucie
26 března, 2018
Díky za skvělý tip! To zní skvěle. Hodně to připomíná oopsie těsto.
Irena
26 března, 2018
Ano,je to testo na oopsie,jen forma je jina,vzniknou uhledni sneci,kteri dobre saji omacku nebo jsou neprkonatelni osmazeni na masle. Nicmene ty Vase nudle jsou vyjimecne.Vysoce ocenuji tento Vas blog,kam rada chodim pro inspiraci,jen tak dal :o)!
Aknel
8 dubna, 2018
S LC jsem začala tento týden a moc mi vyhovuje. Dnes jsem vyzkoušela Vaše těstoviny a je to naprosto úžasný ,jednoduchý,rychlý recept a hlavně skvěle chutnají. Vaši stránku jsem našla dnes ráno a jak jsem se dívala na ostatní recepty už se nemůžu dočkat dalších chuťových zážitků. Díky moc!!!
Lucie
9 dubna, 2018
Takovéhle zprávy čtu obzvlášť ráda 🙂 Pokud někomu dle mého receptu chutná a s nadšením se plánuje pustit do zkoušení dalších jídel, udělá mi to obrovskou radost. Moc díky 🙂
Iris
9 dubna, 2018
Děkuji za recept maso pečené v alobalu .Luxusní bylo.
Lucie
10 dubna, 2018
To mám radost. Díky za komentář 🙂
Jana Veselá
11 dubna, 2018
Cestoviny sú skvelé, skúsila som ubrať vajíčka a pridať vodu z mozzarely a vyšlo to :). skúsim z tohto “cesta” ešte varenú knedľu, myslím že nebude problém. Ďakujem za skvelé inšpirácie.
Lucie
11 dubna, 2018
Zajímavý tip. Dejte vědět, jak to vyšlo 🙂
Veronika
11 dubna, 2018
Luxusní, chutnají i manželovi a to je co říct !
Lucie
12 dubna, 2018
Super, to mám radost! Díky za komentář.
Ladislav
13 dubna, 2018
Ladislav
Únor 25, 2018
Dobry den, dekujeme za recept jsou uzasne ale mohu mit dotaz? Udelal jsem je dle vaseho receptu ale problem je ze je nemohu dostat z papiru doslova se mi na papir lepi a sloupnout je docela um. Mohu poprosit o radu? Dekuji predem.
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Omlouvám se, že reaguji až teď ale upravil jsem si teplotu trouby na 220° a 8min. Hlavně jsem použil nový papír pečící a jde to jak po másle. Už když otáčím papír tak mi těsto sjede. Papír jsem nyní koupil v Lidlu takový bílí a s ním to jde suprově.
Eva Šterclová
13 dubna, 2018
Dneska jsem zkusila Grusetky poprvé. Určitě napoprvé chyby, ale příště už budu vědět jak výborně chutnají, budu se víc soustředit na tvar. Ale chuť je skvělá. Děkuji. Je možné zasílat některé z vašich receptů na email. Pokud ano, tu možnost uvítám. Nyní od 1.1.2018 držím dietu KetoFit a u zhubla jsem přes 15kg. Neměla bych jíst vůbec celá vejce, ale po třech měsících udělám výjimku. Zdravím a děkuji.
Lucie
14 dubna, 2018
Dobrý den, super, to ráda čtu 🙂 Jen ta teplota mi přijde nějaká hodně vysoká. Ale je pravda, že hodně záleží na konkrétní troubě.
Lucie
14 dubna, 2018
To mám radost, že se povedly a chutnaly. S každou další přípravou budou lepší a lepší 🙂
Co prosím myslíte zasíláním receptu na mail? Pokud si chcete některý zaslat sobě do mailu, nebo někomu, můžete využít příslušné tlačítko nad a pod každým receptem. V případě, že byste měla zájem o zasílání upozornění ohledně nově zveřejněného receptu, stačí se přihlásit k jejich odběru pomocí ikonky zvonku v levém spodním rohu stránky.
Jana
16 dubna, 2018
Dobrý večer,
tak právě vyzkoušeno, a jsou dokonalé. Polovinu mi snědla dcera. Rozhodně zařazuji.
Lucie
16 dubna, 2018
Dobrý večer, Jano, takovéhle komentáře mám nejraději – když někomu recept chutná a rád se k němu vrátí. Protože to je ta největší odměna. Vědět, že to má smysl. Takže moc moc děkuju 🙂
Pavel Lukášek
18 dubna, 2018
Snadné, rychlé, luxusní 🙂
Lucie
19 dubna, 2018
Mám radost, že se recept líbí a chutná 🙂
Ivča
21 dubna, 2018
Jsou výborné, myslíte, že by se dala nahradit mozzarella za eidam nebo jiný sýr?
Alena
22 dubna, 2018
Tak jsem se po dlouhém váhání pustila do těstovin, bála jsem se toho, “vylejte” na plech, ale za mě všechny hvězdičky 🙂
Lucie
23 dubna, 2018
Mám radost, že chutnají 🙂 Za mě ne, už to bude mít jinou konzistenci a chuť, ale někdo to tak dělá.
Lucie
23 dubna, 2018
Mám radost, že se těstoviny i přes počáteční obavy podařily a chutnaly 🙂
Katka
26 dubna, 2018
Výborné, jsem opravdu nadšena. Nejen že krásně vypadají ale i chutnají. Už se těším zítra do práce, až se mě všichni budou ptát, co to mám 🙂
Lucie
27 dubna, 2018
Mám mega radost, že recept líbí a že grusetky chutnají 🙂 Moc mě zajímá reakce kolegů v práci! Dejte vědět 😉
Patricie
7 května, 2018
Lucko, chci moc poděkovat za úžasné nápady a recepty. Mám extrémně vybiravého muže a většinou u nových receptů remcá. Jídlo podle Vašich receptů zbožňuje a grusetky vyžaduje kdykoliv se zeptám na co má chuť. Jste neuvěřitelnou inspiraci a já tajně doufám, že si jednou Vašims receptama a nápadama budu listovat v tištěné kuchaře. Děkuji!
Lucie
7 května, 2018
Patricie, moc děkuju za komentář a pochvalu receptů 🙂 Jestli to nebude trošku tím, že mě učil vařit tatínek a tak vlastně malinko vařím jako chlap 😀
Na tištěné kuchařce pracuju. Bude. Ne hned, ale bude. Tak doufám, že vás potěší a recepty v ní se vám budou také líbit.
Ještě jednou moc děkuju za milý komentář, dobil mě pozitivní energií <3
Renáta
15 května, 2018
Dobrý den, Lucko…je možné grusetky připravit jinak než pečením v troubě? Maminka má jen mikrovlnku a ráda by je zkusila. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. PS: jste úžasná
Lucie
15 května, 2018
Dobrý den, Renáto, jinak než v troubě jsem je nezkoušela, takže přesně odpovědět neumím. Ale podle mého by MKW mohla fungovat, stejně tak i nějaká větší a rovná pánev.
Mika
21 května, 2018
Dneska jsem udělala poprvé, nedokážu si život bez těstovin představit, toto je úžasná (náhražka ) moc mi chutnají a mám dobrý pocit…..
Lucie
21 května, 2018
A já má zase velkou radost z vaší zprávy. Protože takovéhle komentáře jsou pro mě ta nejlepší odměna. Vždy mě ohromně potěší, když někomu podle mých receptů chutná 🙂
Jana
29 května, 2018
Dobrý den, musím pochválit, jsou luxusní
Lucie
29 května, 2018
Dobrý den, moc děkuju za pochvalu. Ta vždy potěší 🙂
Miloslava Podhradská
30 května, 2018
Lucko, Jsou skvělé a moc mi chutnají ,prostě nemají chybu děkuji za recept
Lucie
30 května, 2018
Miloslavo, to já děkuju za moc milý komentář. Vždycky mám velkou radost, když čtu, že někomu chutnalo 🙂
Lucie
31 května, 2018
Teda Luci!!! Ze jsou vsechny recepty co jsem zde zkousela vyborny, to uz me neprekvapuje.. ALE ty grusetky jsou naprosto famózní! Delala jsem k nim zampiony na smetane a peceny kureci stehna a olizuju se jeste ted!
Lucie
31 května, 2018
Luci, děkuju za super nadšený komentář! Ohromně mi zvednul náladu. Zbožňuju, když někomu chutná. Život je hned veselejší, no ne? 😀
Jarek
4 června, 2018
Dobrý deň
chcem sa opýtať čím by sa dala nahradiť tá mozzarela, nakoľko mám intoleranciu na mliečne výrobky.
Ďakujem Jarek
Lucie
6 června, 2018
Dobrý den, to si bohužel nemyslím. Mozzarella je základní surovina, bez ní už to nebude ono.
Kateřina
10 června, 2018
Trochu jsem se bála, že to bude složitá práce, ale opak je pravdou a výsledek skvělý. Špagety to tak úplně nejsou, ale oproti náhražce kupříkladu z konjaku naprostý luxus.
Lucie
11 června, 2018
Máte pravdu, klasické špagety to nikdy nebudou. Originál je prostě originál 🙂 Ale mám radost, že chutnají.
Jájina
30 června, 2018
Děkuji za skvělý recept! Leží mi tu před očima dva týdny a dnes jsem poprvé vyzkoušela!
rychlá příprava
nenáročné na nádobí – mixér, stěrka, nůž na nakrájení mozzarely a hotových “těstovin”
kromě soli a psylia zvládnu z vlastních zdrojů
Blanka Hadašová
30 června, 2018
Ahoj Lucko, za LC kopu zhruba 2 měsíce a jsem moc spokojená. Podle času a chutí postupně objevuji různé LC recepty. Před týdnem jsem poprvé zkusila grusetky a byla jsem zvědavá, jak mi budou chutnat – hlavně jestli je dobře upeču. Měla jsem k tomu připravený takový svůj kuřecí “myšmaš”, ala kuřecí na paprice. Výsledek byl skvělý. Vzala jsem ho kamarádce do práce a ta byla nadšená taky. Hlavně jsem ale v práci vzala asi 5 cm z jedné suché grusetky a dala ji ochutnat jednomu kolegovi-sportovci. Neřekla jsem mu, co to je. Chvíli koukal, potom opatrně ochutnal, přemýšlel a nakonec řekl: “To je jako těstoviny….”. A já mu říkám: “No právě” …a z čeho to je. Hned po mě loudil recept. Takže: ÚSPĚCH . ps. Zítra chci tento oběd (a chiapuding) “vyzkoušet” na svých rodičích ……
Lucie
1 července, 2018
Super zpráva! Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Lucie
1 července, 2018
Ahoj, Blanko, tohle je tak skvělý komentář, že jsem si ho s úsměvem od ucha k uchu četla několikrát <3 Mám velkou radost, že chutnalo a že mně a LC stravě obecně děláte takhle skvělou reklamu 🙂
buculinek
1 července, 2018
První grusetky z poloviční dávky jsou na světě a jsem velice mile překvapená 🙂 Děkuji!
Lucie
2 července, 2018
To já děkuju – za vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Alena
6 července, 2018
Také jsem dnes dělala a jsou opra du rychlé a dobré
Lucie
8 července, 2018
Mám radost, že se povedly a chutnaly. Děkuju za komentář 🙂
Erika
16 července, 2018
Take nám moc chutnají! Opravdu skvělý nápad! Dnes jsem dělala s malou obmenou pro zbytek rodiny z cedaru Natural a lahudkoveho droždí a bylo to fantastické! :)) děti pak chodily zobat i jen tak místo sladkosti 😀 takže jsem nadšená!
Lucie
16 července, 2018
Ta obměna zní super <3 Mám velkou radost, že chutná. Děkuji za komentář 🙂
Simona
19 července, 2018
Úžasné, dala jsem tam kromě soli thajské kari a příště bych se nebála okořenit i více. Miluji vývar s nudlemi a toto nemá chybu ! Moc děkuji za skvělý nápad 🙂
Lucie
21 července, 2018
Já díky za sdílení nápadu s thajským curry. Bomba nápad, musím vyzkoušet 🙂
Ola
13 srpna, 2018
Poprosim o zasielanie upozorneni na nove recepty. Su uzasne. Dakujem
Hanka
14 srpna, 2018
Poprvé jsem je dnes vyzkoušela a jsou opravdu vynikající. Děkuji za super rychlý a chutný recept.
Lucie
14 srpna, 2018
Mám radost, že se povedly a že chutnají. Díky za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂
Lucie
14 srpna, 2018
Mám radost, že se recepty líbí a že vás zajímají nové. Pro zasílání upozornění se stačí přihlásit k odběru novinek pomocí ikonky zvonečku na stránce. S každým novým receptem vám pak na PC nebo na mobilu či tabletu vyskočí upozornění.
Lilly Franz
17 září, 2018
Dobrý den, Vaše těstovinky miluju, ale ted jsem dostala doporuceni omezit mléčné výrobky, tak tady přemýšlím, jak to udělat. Nenapadá Vás něco místo té mozzarelly, prosim? 🙂 Děkuji
Lucie
17 září, 2018
Dobrý den, to záleží na důvodu, proč vám bylo doporučeno vynechat mléčné výrobky. Šla by použít bezlaktózová mozzarella. Další variantou jsou tapiokové těstoviny, které mám v letní kuchařce. Ale pokud se stravujete low carb, vhodné nejsou. Osobně bych to nekomplikovala a dělala si “těstoviny” z cukety a dýně.
Jana Tichá
17 října, 2018
Úžasný recept. Dcera má 17 měsíců a miluje je
Lucie
19 října, 2018
Mám radost, že chutnají 🙂 Jen u malého dítěte opatrně s psylliem. Kontrolujte, zda dceři nezpůsobuje trávicí obtíže a dbejte na dostatečný pitný režim. Případně psyllium zcela vynechejte nebo jeho množství v receptu snižte.
Pavlína
27 října, 2018
Moje nejoblíbenější příloha, dělám z nich i toasty nebo slanou roladu 🙂
Lucie
28 října, 2018
Mám velkou radost, že chutná a že vás základní recept inspiroval k obměnám 🙂 Zní to úžasně <3
Anna
5 listopadu, 2018
Výborné, jednoduché, rychlé, prostě paráda. Mám drobnou vychytávku … pečící papír se fakt dost vlní, takže mám pak placky díravé … na druhý plech jsem použila silikonový pečící “papír” a roztírala jsem širokou cukrářskou střerkou a tím pádem mám grusetkovou placku krásně rovnoměrnou, tenoučkou. 😉
Anna
5 listopadu, 2018
… a už několik dní přemýšlím nad tím, jak vznikl asi tak název grusetky … Už se mi rozsvítilo!!! 😀
Marta
5 listopadu, 2018
Dnes jsem ke vyzkoušela s bezlaktózovou lučinou místo mozzarelly a funguje a chutná to sqele. Měly jsme je jako vložku do polévky ale určitě je zopakuji jako standartní těstoviny.
Lucie
6 listopadu, 2018
Díky za sdílení zkušenosti s obměnou receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂
Veronika
10 listopadu, 2018
Včera poprvé vyzkoušeno na večeři s kamarádkou. Obě jsme byly nadšené. Tento recept je zařazen do pravidelného jídelníčku, mňam. Určitě zkusím i na sladko. Lucie, jste prostě skvělá! 🙂
Lucie
11 listopadu, 2018
Jak já jsem skvělá? Vy jste vařily, vy jste skvělé <3 Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za milý komentář.
Katka
6 ledna, 2019
Výborné…..konzistence super. Jen jsem si zahrála na Babicu a místo psylia, které jsem doma neměla, jsem ta frkla mleté ořechy. Chutnaly tím pádem určitě úplně jinak, ale moc jsem si pochutnala. Díky moc za recept, tohle spojení surovin : vejce, mozzarela bych určitě z hlavy nevypotila.
Lucie
7 ledna, 2019
Varianta s mletými ořechy zní úžasně <3 Mám radost, že chutnalo. Díky za komentář 🙂
Kája
14 ledna, 2019
Opravdu vynikající.
Hanka
14 ledna, 2019
Dobrý den Lucie, strašně se mi líbí Vaše recepty, bohužel je ve spoustě nich sýr v nějaké podobě (krémový, mascarpone, ricotta, cottage, mozzarella), který nemohu. Jinak ale mléčné výrobky ano. Grusetky bych opravdu moc chtěla zkusit. Myslíte, že jde něčímnahraditmozzarella? Třeba domácím hustým tvarohem? Moc děkuji a srdečně zdravím.
Lucie
14 ledna, 2019
To mám radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář <3
Lucie
14 ledna, 2019
Dobrý den, Hanko, tvaroh by mohl fungovat. Ale nikdy jsem to osobně nezkoušela, takže to nemůžu 100% zaručit.
Pokud to vyzkoušíte, dejte prosím vědět. Moc děkuji 🙂
Conny
16 ledna, 2019
Vynikající…měla jsem trochu strach co z toho bude, ale můžu říct že lepší těstoviny jsem nejedla
Lucie
16 ledna, 2019
To mám radost, že se vaše obavy nevyplnily a že chutnalo 🙂 Díky za komentář.
Pavlína
24 ledna, 2019
Dobrý den, tak to hned vyzkouším. Už se těším. Děkuji vám za inspirace
Lucie
24 ledna, 2019
Dobrý den, doufám, že si pochutnáte 🙂 Děkuji za komentář.
Jitka
27 ledna, 2019
Dobrý den. Sestra udělala dle vašeho receptu grusetky. Byly velice dobré. Chtěla bych si je udělat také ale bohužel nemám troubu. Šly by grusetky udělat na indučním vařiči?? děkuji za odpověď
Lucie
28 ledna, 2019
Dobrý den, to moc ráda čtu, že vám grusetky chutnaly 🙂 Na pánvi udělat jdou. Osobně jsem to sice nezkoušela, ale hodně lidí to zmiňovalo, že je tak dělá.
Jana
4 února, 2019
Dobrý den,
na těchto těstovinách úplně ujíždím. Nejenže mi slouží jako těstoviny, ale jako tortilla, palačinka na sladko i na slano a dokonce jako těsto pro “šneky”, které se dělají z listového těsta (potřu rajčatovým protlakem, posypu oreganem, šunka, sýr, zarolovat a chvíli upéct). Dokonce i manžel, který je závislý na poličanu, hermelínu, brambůrkách a obecně na průmyslově zpracovaných potravinách, řekl, že mu šneky z tohoto těsta chutnaly více než klasické z listového 🙂 🙂 :-). A syn, který je sacharidový závislák – zejména těstoviny a chleba, byť jen kváskový (i když v životě neměl sladké pití ani žádný sladký koláč nebo bonbony, čokoládu), tento druh těstovin dlabe na všechny způsoby (příloha, v polévce, místo chleba). Bohužel mu je dva a čtvrt roku, tudíž mu je kvůli psylliu nemůžu dávat, ale obecně se opravdu jedná o laskominu a já moc děkuji za tento objev :-).
Lucie
5 února, 2019
Dobrý den, Jani, to já moc děkuju 🙂 Je fakt úžasný pocit číst nadšený komentář, jako jsou ty vaše. Mám z toho velkou radost, moc mě těší, že tak chutná <3
Soňa
5 února, 2019
Ahoj jsou dobré. Taková jiná omeleta. Fakt jak celestynske nudle. Fakt dobré. Budu dělat.☺️
Lucie
5 února, 2019
Ahoj, pravda – klasické těstoviny to nejsou 🙂 A ani nikdy bez klasické mouky, nebo nějakého škrobu, nebudou. Ale mám radost, že chutnalo a že se k nim plánujete vrátit. Díky moc za komentář <3
Marsi
8 února, 2019
Naprosto luxusní záležitost..děkujii Marsi
Lucie
8 února, 2019
To já děkuju <3 Mám radost, že chutnalo 🙂
Lucie
9 února, 2019
Marsi, to já děkuju <3 Mám radost, že chutnalo <3
Monika
17 února, 2019
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela grusetky a naprostá bomba. Rychlé, žádné patlání. Moc děkuju za recept a vaše stránky.
Lucie
18 února, 2019
Dobrý den, to mám radost, že se recept líbí 🙂 Moc díky za komentář <3
A. K.
18 února, 2019
Placky jsem použila na lasagně. Výborné.
Lucie
19 února, 2019
Super nápad! Mám radost, že chutnalo. 🙂
Martina
24 února, 2019
Lucko, díky vám jsem přešla na nizkosacharidovou stravu – vaše recepty začínám zkoušet – výborný – dnes jsem zkusila poprvé grusetky 1*
Lucie
24 února, 2019
Martino, jsem hrozně moc ráda, že grusetky chutnaly. 🙂 Budu držet palce, ať se nízkosacharidová strava daří i nadále.
Vendula Vítková
7 března, 2019
Luxusní záležitost :-). Na celém tomto vaření mě baví to, že neušpiním tolik nádobí :-). Stačí mi jen mixér, dva plechy.
Lucie
8 března, 2019
Že?! Taky z toho mám pokaždé hroznou radost. 🙂
Lukáš
10 března, 2019
Zkusil jsem ze tří vajec, vrchovaté lžíce psyllia a půlky mozzarely na jeden plech. Bylo to vynikající, ale nechal jsem to tam asi trochu déle, cca 10 minut, bylo to pořád měkké, krájelo se to dobře, ale výsledek byl trochu sušší než mám rád, takže jsem k tomu udělal omáčku a bylo to nakonec dobré, ale příště raději budu péct opravdu max 8 minut.
Lucie
10 března, 2019
Díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že nakonec přece jen chutnalo 🙂
Plát by měl zůstat stále měkký, neměl by ale lepit na dotek. Myslím, že těch 8 minut je plně dostačujících.
Hedvika
10 března, 2019
Snadné,rychlé,vynikající
Lucie
11 března, 2019
Jsem ráda, že chutná 🙂 Děkuji za vyzkoušení.
Iveta
11 března, 2019
Lucko,jste génius!Právě jsem objevila grusetky,jsou vynikající a nabízí se tolik možností.Už vím,že toto těsto použijju na lasagne a jako zavářku do vývaru místo klasického kapání.
Lucie
12 března, 2019
Žádný génius 🙂 Jen jsem měla okamžitý nápad, který náhodou vyšel. Mám velkou radost, že se vám recept líbí, chutná podle něj a inspiruje k dalším variantám <3.
Jiřina
28 dubna, 2019
Zkusila (jen vajíčka a mozzarellu, sůl) a už jiné vařit nebudu, vynikající, děkuji…..
Lucie
4 května, 2019
Já děkuju za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutná 🙂
Monika
14 května, 2019
Výborný recept, děkuji
Monika
Lucie
14 května, 2019
Já děkuji – za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Eva
22 května, 2019
Dobrý den, několikrát jsem zkoušela grusetky a vždy to dopadlo fiaskem. Vůbec to nejde dolu z pečícího papíru a lepí se i na linku, kam papír obracím. Čím to může být? Jinak chuťově vynikající, ačkoliv je to vždy hromada čehosi 🙂 Dekuji za odpověď a taky za Vaše další úžasné recepty, které se mi zatim daří 🙂
Lucie
23 května, 2019
Dobrý den, to mě moc mrzí, že se grusetky nedaří 🙁 Zkuste trošku prodloužit dobu pečení (každá trouba peče malinko jinak), případně i vyměnit pečící papír (z některých jde těsto hůř dolů). Doufám, že to pomůže a těstoviny se podaří 🙂
Moc děkuji za komentář a pochvalu ostatních receptů <3
Markéta
24 května, 2019
Grusetky jsou perfektni, jednoduche na pripravu. Mam bezlepkovou dietu a od teto chvile nekupuji uz zadne predrazene bezlepkove testoviny 🙂
Lucie
24 května, 2019
To mám velkou radost, že se recept líbí a že podle něj chutná 🙂 Moc děkuju za komentář <3
Eva
28 května, 2019
Co mám dělat když nemůžu cítit vajcka a nemůžu je pak ani jist ? Jde to něčím zahnat ta pachuť vajíček ?
Lucie
29 května, 2019
Osobně bych se nesnažila pachuť vajec přebíjet (šlo by to asi bylinkami, nebo třeba česnekem), ale spíše bych si udělala “nudle” ze zeleniny 🙂
Alena
12 června, 2019
Dneska jsem je dělala úplně poprvé a jsou Musím přiznat, že jsem se bála, že se nepovedou, ale opak je pravdou a mile mne překvapilo jak jednoduché jsou. Děkuji za recept.
Lucie
12 června, 2019
To mám velkou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly 🙂 Děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář.
Simona
26 června, 2019
Zdravím Luci, je možné udělat grusetky bez psyllia? Děkuji za odpověď
Lucie
26 června, 2019
Zdravím, Simono 🙂 Někdo to tak dělá, že vynechává psyllium, jiní ho zase nahrazují rozemletým lnem nebo chia. Osobně jsem ale ani jednu variantu nezkoušela. Myslím si ale, “těstoviny” už pak budou mít trošku jinou konzistenci.
Martina
29 června, 2019
Pro sebe a pro dceru (2roky) už nedělám jiné “testoviny” 🙂 nejčastěji si je dáváme ke špenátu. A teď jsem je přidala i do vývaru, když jsem neměla žádné jiné nudle, a musím říct, že v polévce to také nebylo vůbec špatné 🙂 děkuji.
Lucie
1 července, 2019
To mám velkou radost, že se recept u vás setkal s úspěchem a že grusetky chutnají 🙂 Máte pravdu, že jejich uplatnění je mnohem širší než jen jako příloha. Moc díky za sdílení tipu na přidání do polévky.
Katka
3 července, 2019
Zdravím, dal by se místo mozzarelly použít cottage? Mám ho doma a chtěla bych grusetky vyzkoušet, ale nechce se mi jet extra pro mozzarellu, děkuji.
Lucie
3 července, 2019
Zdravím, Katko, nebude to úplně stejné, ale fungovat by to mělo. Jen bych slila tu smetanu, aby to nebylo moc řídké.
Luci
9 července, 2019
Jsou fakt výborné! 🙂
Lucie
9 července, 2019
To mám velkou radost, že chutnají 🙂 Moc díky za komentář <3
Barbora
23 července, 2019
Elegantné, jednoduché a veeeeeeeeeľmi chutné “cestoviny”, ktoré sú aj dostatočne pružné, môžem točiť na vidličku
Ďakujem za super recept, nech sa Vám darí
Lucie
23 července, 2019
Moc děkuji za milý omentář 🙂 Mám velkou radost, že se grusetky podařily a chutnaly <3
Zuzka
4 srpna, 2019
To je pro mě objev století!!!! díky moc,jsou skvělé,jednoduché ,bleskurychle připravené-konečně si můžeme užívat těstovin bez výčitků….mňam
Lucie
4 srpna, 2019
To mám velkou radost, že “těstoviny” chutnají <3 Moc děkuju za vložení komentáře a za tak skvělé hodnocení 🙂
Ivana
13 srpna, 2019
Dobrý den, recept výborný, vyzkoušela jsem 2x, jako náhradu sýru používám vaničkový tvaroh….drží perfektně pohromadě a chutnají skvěle. Ivana
Lucie
13 srpna, 2019
Dobrý den, to mám radost, že chutná a že vás recept inspiroval k obměně 🙂 Děkuji moc za komentář a za sdílení varianty s tvarohem <3
Dáša
18 srpna, 2019
Dobrý den Lucie, překvapila mě rychla příprava a vynikající chuť. Děkuji opravdu nemají chybu jsou super. Dáša
Lucie
18 srpna, 2019
Dobrý den, Dášo, moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že grusetky chutnají <3
Zuzka
15 září, 2019
Dobrý den, děkuji mnohokrát za recept, je vynikající. Hned si ho založím do receptáře 🙂
Lucka
16 září, 2019
Dobrý den, to já děkuji 🙂 Mám radost, že chutnalo a že se recept probojuje do oblíbených. To je vždycky čest <3
Lucie
5 října, 2019
Dobrý den, grusetky jsou výborné, měli jsme je dnes s hovězími nudličkami na zelenině, a opravdu neměly chybu. Navíc krásně nasají šťávu z masa. Zítra k omáčce zkusím v chlebičkove formě místo knedlíků.
Lucka
6 října, 2019
Dobrý den, moc děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo <3
Kristýna
17 října, 2019
Dobrý den, konečně jsem zkusila recept taky a musím říct, že mě vrátil do dětství. Přesně stejnou chuť měly i babbiciny vaječné omelety. Ale musím to ještě doladit, aby mi to víc připomínalo těstoviny (tenčí těsto). Děkuji za skvělý recept, brzy znovu a třeba se špenátem.
Lucka
17 října, 2019
Dobrý den, to mám radost, že recept vyvolal tak hezké vzpomínky 🙂
Máte pravdu, že těstu hodně pomůže, když je co nejtenčí. Kombinace se špenátem je skvělá volba <3
Michaela
22 října, 2019
Dobry den,
Mne SA to cesto neoodeluje od papiera.Skusila som aj omastit papier nepomohlo. Co by mohlo pomoct
Lucka
22 října, 2019
Nepoužíváte hnědý pečicí papír? Z toho to jde vždy hůř 🙁
Zkuste koupit bílý (osobně kupuju v Lidlu) a případně trošku prodloužit dobu pečení. Snad to pomůže 🙂
Maja
14 listopadu, 2019
Sice se mi nedaří tak tenké, ale je to skvělá alternativa, když zbytek rodiny si dává klasické testoviny
Lucka
15 listopadu, 2019
Zkuste těsto rozetřít opravdu co nejvíc do tenka, skoro až do průhledné vrstvy. Ono během pečení docela nabude, takže to chce opravdu slabounkou vrstvičku 🙂
Mám velkou radost, že vám podle receptu chutná ❤️ Moc děkuju za komentář.
Zdeňka
15 listopadu, 2019
Úplně super vyzkoušela jsem recept moc děkuji
Lucka
16 listopadu, 2019
Mám radost, že chutnalo 🙂 Děkuji za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře.
Sysa
11 ledna, 2020
No práve som sa pustila pečenia – akurát neviem, teda mne to na dva plechy vyšlo – ale že presvital papier tak som zvedavá po upečení čo to urobí. vo videu vyzerá že tá jedna dávka je na jeden plech.
Lucka
12 ledna, 2020
Jak to dopadlo? Věřím, že dobře, protože těsto by mělo být opravdu co nejtenčí. Dávka by měla vyjít na 2 plechy, to je správně. Ve videu jsem těsto kvůli ukázkám dochucení připravila mimo kameru ve větším množství a pak rozdělila na jednotlivé dávky podle receptu.
Tereza
12 ledna, 2020
Právě jsem je dodělala a jsem nadšená, opravdu k obyčejným těstovinám nemají daleko 🙂 byly hotové raz dva, 15 minut i s umytím nádobí 😀 moc děkuji, určitě vyzkouším víc Vašich receptů 🙂
Lucka
12 ledna, 2020
Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři 🙂 Mám radost, že chutnalo a že vás to navnadilo k vyzkoušení dalších jídel. Doufám, že si pochutnáte 🙂
Anča
10 února, 2020
Zdravím,
chtěla bych se zeptat na jednu věc Všimla jsem si, že často používáte místo mouky Psylium. Nemůže dojít ke zdravotním problémům při vysokém příjmu vlákniny? Máte u některých potravin uvedené i množství vlákniny? Každopádně recepty vypadají báječně a hned zítra mám v plánu některé vyzkoušet potřebuji rozšířit obzory ve zdravém stravování a Vaše stránka a recepty jsou pro mě poklad. Děkuji mnohokrát
Lucka
10 února, 2020
Zdravím 🙂
Máte pravdu, že psyllium je poměrně častá surovina. Nicméně se jedná o recepty, které by neměly tvořit základ jídelníčku. Jsou spíše v kategorii občas 🙂
Nicméně i tak, denní doporučená dávka vlákniny je někde okolo 30 g, což (myslím) žádný můj recept nepřekračuje. Ale přiznám se, že jsem to nikdy detailně nezkoumala. Většina lidí spíše řeší u vlákniny její nedostatek, než nadbytek.
Mám radost, že se vám recepty líbí, a moc doufám, že si podle nich pochutnáte.
Mějte se krásně a ať se vám dobře daří ❤️
Jitka
17 února, 2020
To je Mega nápad. Co nejdříve udělám 🙂
Lucka
18 února, 2020
Mám radost, že se recept líbí. Doufám, že si pochutnáte 🙂
Dagmar
17 března, 2020
Dobrý den Lucie,
tak jsem vyzkoušela vaše výborné nudličky. K nim kuřecí prsíčka v paprikové omáčce dle recepltu p. Paulese.
Papriková omáčka z čerstvých paprik je vynikající , proto přidám odkaz na recept k vyzkoušení .Kdo vyzkouší už nebude vařit jinak :-).
Chtěla jsem se zeptat, zda je možné použít i mozzarelu v kg. balení , která není v nálevu. Nudle jsou skvělé a tato mozzarela na výrobu pizzy je mnohem levnější pro přípravu většího množství nudlí.
https://kuchynelidlu.cz/product/kruti-prsa-v-paprikove-omacce-se-sunkou
Zdravím a přejí krásné dny plné nových skvělých nápadů .
Lucka
18 března, 2020
Dobrý den, Dagmar,
děkuji za vyzkoušení receptu a za tip na paprikovou omáčku. Vypadá lákavě 🙂
Osobně jsem jiný druh sýru v receptu nezkoušela použít. Klasickou mozzarellu jsem volila záměrně pro její konzistenci po tepelné úpravě. Ta na pizzu je po upečení sušší, takže se výsledné nudle budou možná více lámat. Ale vím, že někteří používají i klasické tvrdé sýry typu čedar či gouda, takže by to fungovat mělo. Pokud pizza mozzarellu vyzkoušíte, budu moc ráda, pokud mi sem do komentáře dáte vědět. Děkuji ❤️
Martina
21 dubna, 2020
Dobrý den, chci se zeptat, zda jde použít něco jiného než psylium?
Lucka
21 dubna, 2020
Dobrý den, sama jsem nikdy psyllium nahradit nezkoušela, ale vím, že někdo ho vynechává, jiní ho zase nahrazují rozemletým lnem nebo chia. Nicméně si myslím si ale, “těstoviny” už pak budou mít trošku jinou konzistenci.
Gábina
29 dubna, 2020
Dobrý den chci upozornit na pečící papír DM drogerie profissimo – kompostovatelný. Super produkt ale nevjodný pro pečení nízkých teplot. Grusetky mi nešli sundat i po namočení papíru ze zadu. Celé vymazlene dílo letělo do koše :-(. Z jiným papírem se to nestalo . Dělám je často jsou u nas oblíbené.
Lucka
30 dubna, 2020
Dobrý den, děkuji za upozornění pro ostatní ohledně pečicího papíru. Je pravda, že některé druhy fungují hůře. Osobně mám nejlepší zkušenosti s bílým pečicím papírem z Lidlu.
Mám radost, že jsou grusetky u vás oblíbené, i když tentokrát nevyšly. Děkuji za komentář 🙂
Šárka
23 května, 2020
Recept jsem vyzkoušela. Přidala jsem chia semínka. Moc dobré i samotné a s nějakou omáčkou či do salátu fakt mňamka. Doporučuji, rychlé uděláno a dobré
Lucka
24 května, 2020
Děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám radost, že se povedlo a chutnalo ❤️
Alča.B.
27 května, 2020
Jsou opravdu skvělé. Přidala jsem si do nich trošku česneku a přidávám si je i do salátu. Děkuji za recept
Lucka
27 května, 2020
Já děkuji za komentář a za tipy na přípravu ❤️ Mám radost, že chutná 🙂
Věra
3 srpna, 2020
Zdravím Lucko, nezkoušela jste někdy nahradit v receptech psylium xantanovou gumou ? Myslíte, že by mohla fungovat u grusetek ?
Děkuji za odpověď a přeji plno skvělých nápadů.
Lucka
4 srpna, 2020
Zdravím, Věro. S xantanovou gumou bohužel neporadím, nepoužívám ji.
Moc děkuji za přání a pochvalu ❤️
Grusetky
17 srpna, 2020
Dobrý den, Lucko,
grusetky jsou naprosto dokonalé! Chutí i konzistenci bych je přirovnala k celestýnským nudlím. Hodí se ke všem omáčkám nebo místo nudlí do polévek. Mám jich několik v lednici i mražáku v různých tvarech, provedeních a chutích. Za mě nejlepší LC náhrada těstovin.
Lucka
17 srpna, 2020
Dobrý den, moc děkuji za komentář a pochvalu ❤️ Mám radost, že grusetky chutnají a našly si u vás v kuchyni svoje místo 🙂
Petra P.
25 srpna, 2020
Zdravím, Lucko.
Vyzkoušeno 🙂 Mile mne překvapilo, že jsou vlastně opravdu hotovy za chvilku, vypadají lákavě, a dobře i chutnají. Naprosto souhlasím s přirovnáním s celestýnskými nudlemi – zítra budou v hovězím vývaru mňamózní 🙂 Nedovedu si je moc představit s nějakou omáčkou nebo masem, ale rozhodně se to těším vyzkoušet 🙂 Děkuji za další vychytaný receptík. Petra
Lucka
26 srpna, 2020
Zdravím, Petro 🙂 Díky za vyzkoušení receptu❤️
Zkuste nudle připravit opravdu tenounké a ne upečené úplně do sucha. Pak se celestýnským nudlím (alespoň za mě 🙂 nepodobají. Třeba si je pak budete moct lépe představit s omáčkou.
Petra P.
26 srpna, 2020
Dobře, díky za radu, zkusím a uvidím 🙂
Bibi.B
5 září, 2020
Tak jsem dnes vyzkoušela grusetky a je to opravdu perfektní. Rychlé, snadné a chutné. Jsem na LC a nějaká změna za zeleninu už přišla vhod,takže velké díky. Skvělý nápad
Lucka
6 září, 2020
Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář. Mám radost, že nudle povedly a chutnaly vám ❤️
Petra P.
19 září, 2020
Někde zde v komentářích jsem zaregistrovala nápad, nechat těsto v celku a odělat z něj tousty – vyzkoušeno a musím uznat, že další alternativa tohoto receptu je super 🙂 Použila jsem polovinu – 1 z plechů, místo, abych těsto srolovala a pokrájela na nudličky, nechala jsem na rovno a rozdělila jsem ho na obdélníky, ty pak naplnila sýrem a kvalitní šunkou a zapekla na kompaktním grilu – určitě doporučuji 🙂
Lucka
20 září, 2020
Moc děkuji za sdílení nápadu na využití těsta pro přípravu toustů. Jenom to čtu a sbíhají se mi sliny 🙂
iwa
20 září, 2020
Ahoj, dnes jsem vařila kuře na paprice a k tomu tyhle grusetky. Přidala jsem špenát, aby to bylo pěkně barevné. Lupali úplně všichni, až se jim dělaly boule za ušima 🙂 manžel i všechny naše holky. Jsou super!
Lucka
21 září, 2020
Ahoj, úplně ty barevné talíře vidím a hned bych si s chutí dala ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Katka
7 listopadu, 2020
Já teda zkusila bez psyllia s goudou a mňam. Vaše recepty mě bavi.. jsou jednoduché a vážně zdravé.. a propo.. květáková kaše vůbec není jako květáková.. je to lahoda
Chci víc takových receptu z lc potravin
Ve 46 letech jsem našla o jsem hledala celý život díky ❤️ moc Luci
Lucka
8 listopadu, 2020
Moc ráda čtu, že vás moje recepty baví a že podle nich chutná ❤️ Neexistuje hezčí pochvala. Děkuju ❤️
Henrieta
23 ledna, 2021
Dobrý deň Lucka, recept vyzera skvele, určite vyskusam, cestoviny zboznujem ale tie stukovinove ani proteinove z obchodu mi moc nechutia:)
Zaujimalo by ma ešte ako by ste spravili plnene ravioli z tohto cesta (napr spenatom a syrom), dali by ste to predpiect a potom plnili a dopiekli alebo uvarili? Na zaciatku sa to asi neda, ze? Neviem si predstavit tu konzistenciu cesta..dakujem
Lucka
24 ledna, 2021
Dobrý den, Henrieto, zajímavý nápad ❤️ Myslím, že by to fungovat mohlo, ale nikdy jsem to nezkoušela, takže je to vážně jen odhad.
Pokud by se plát těsta po kratším pečení nakrájel, dokud je ještě jemně lepkavý, ale už se s ním dá pracovat, možná by se daly ravioly spojit vajíčkem a ještě krátce dopéct v troubě.
Pokud byste zkoušela, budu moc ráda, pokud dáte vědět 🙂
Jozef
31 ledna, 2021
Dobry den, tak dneska sme to vyskusali podla vasho receptu a bohuzial cestoviny boli strasne prilepene na papir, nedali sa vobec zoskrabat tak sme to museli cele vyhodit :(. Neviete nahodou v com mohla byt chyba? Dakujem pekne 🙂
Lucka
31 ledna, 2021
Dobrý den, to mě moc mrzí, že se těstoviny nepovedly 🙁 Každá trouba pracuje malinko jinak, proto je občas nutné si malinko pohrát s teplotou a/nebo dobou pečení.
Nejčastěji ale bývá problém v pečicím papíru. Neměli jste náhodou ten hnědý? Ten hodně často “zlobí”. Lepší je bílý pečicí papír.
Doufám, že další pokus vyjde mnohem lépe a bude chutnat ❤️
jirina.funderakova
16 března, 2021
Dobrý den Lucko. Grusetky jsou úžasné, moc nám doma chutnají a baví mě. Už jen to, že jsou rychle připravené, můžou se měnit přísady a pokaždé chutnají jinak. Za nás . Myslím, že by se dalo jíst i jako nádivka nebo slaná buchta, když by se přidala zelenina nebo kousek slaniny, atd.
Lucka
16 března, 2021
Dobrý den, Jiřinko, moc ráda čtu, že grusetky chutnají a našly si místo ve vašem jídelníčku ❤️
A moc děkuju za tip na jejich použití na styl nádivky. Máte pravdu, že takto lze základní těsto určitě použít. Hodně lidí z něj dělá třeba i různé záviny a pizzové šneky. Dokonce i ve sladké variantě (třeba s ořechovou nebo makovou náplní).
Stáňa
4 dubna, 2021
Dobrý den Lucko. Výborné, rychle udělané -zatím jsem zkusila základní verzi, ale určitě budu dál experimentovat s přísadami. Udělala jsem přesně podle receptu i s tím fíglem postříkat plech olejem a na to pečící papír. Krásně šly sundat a to jsem měla hnědý papír. Povedly se na 1*.
Lucka
5 dubna, 2021
Dobrý den, Stáňo, moc děkuju za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že se grusetky povedly a chutnaly ❤️ Doufám, že si podobně pochutnáte i na dalších variantách nebo i úplně jiných receptech. Mějte se krásně ❤️
Anna
29 dubna, 2021
Dobrý den,
mohu se zeptat, s čím např. grusetky jíte? Jsem zvyklá dělat si těstoviny s vajíčkem, ale v tomto případě už je tam vajíček až až 😀 Děkuji za tipy 🙂
Lucka
29 dubna, 2021
Dobrý den, máte pravdu, že s vejci už by to bylo moc 🙂 Ale třeba k pečeným rajčatům, lilku a tuňáku jsou skvělé. Hodí se i k bezmasé variantě boloňské omáčky nebo různým smetanovým omáčkám. Prostě jako klasické těstoviny, jen už asi s menším přídavkem bílkovin.
Eva Zikmundová
17 května, 2021
Děkuji za tento recept, doslova mě nadchl a už jsem ho vyzkoušela. Mixovala jsem s medvědím česnekem, vyšly krásně zelinkavé a s červenou řepou, taky pastva pro oči. Mám radost, že nemusím kupovat drahé hotové bezlepkové těstoviny. Navíc se žádné k těmto nemohou přirovnat. Ještě jednou velké poděkování.
Eva Zikmundová
17 května, 2021
V předchozím komentáři jsem zapomněla na ohodnocení receptu a tak to musím napravit, dávám pět hvězdiček. Upřímně nejlepší
Lucka
18 května, 2021
Evi, já mám radost s vámi ❤️ Nic mě netěší víc, než když si někdo projasní den u dobrého jídla, a ještě s takovým nadšením 🙂
Moc děkuju!
Lucka
18 května, 2021
Velký dík za návrat a vysoké hodnocení! ❤️
Mějte se krásně 🙂
Jana
27 května, 2021
Opravdu výborný recept. Včera jsem pekla, už se těším na dnešní oběd. Mě by takový recept vůbec nenapadl.
Lucka
28 května, 2021
Děkuji za pochvalu ❤️ Doufám, že jste si na obědě pořádně pochutnala ❤️
marcela
29 června, 2021
Hezký den 🙂 Náhodou sem narazila na tento recept protože sem ze zvědavosti hledala jestli existují těstoviny bez sacharidů a cuketové nerada 🙂 a a fakt sem myslela že se mi nic takového nepodaří najít. K obědu si klidně udělám klasické kupované celozrné, sacharidy jsou potřeba ale k večeři se snažím jim vyhnout a už mi dochází nápady to je samá zelenina masa a mléčné výrobky a tak ráda bych si chtěla udělat právě těstoviny na jakýkoliv způsob a ted konečně můžu 🙂 zítra hned běžím do krámu pro psyllium a udělám si skvělou večeři protože věřím že budou báječné a i díky vašemu receptu sem si přečetla co to vlastně psyllium je a budu ho užívat nejen v těstovinách moc děkuji za skvělý recept 🙂
Lucka
29 června, 2021
Hezký den přeji 🙂 Moc doufám, že si na grusetkách pochutnáte. Nečekejte vyloženě chuť a konzistenci klasických těstovin, stále je to náhražka a ne každému přidané psyllium vyhovuje. Ale určitě mají k těstovinám blíže než ty cuketové. I když ty, když se zbytečně dlouho tepelně neupravují, jsou také skvělé 🙂
Andrea
15 listopadu, 2021
Lucko moc vám děkuji za ten skvělý recept na grusetky. Rychlý, snadný a moc dobrý. Dnes jsem dělala poprvé a určitě ne naposled.
Lucka
15 listopadu, 2021
Andreo, já moc děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Jitřenka
27 března, 2022
Dobré poledne, Lucie. Právě jsem dopekla grusetky k dnešnímu obědu. Dělala jsem je poprvé. Manžel si je zrovna vychutnává s pečeným králíkem. Dělala jsem je z nízkotučné mozzarelly a neosolila jsem je, protože právě čistím tělo od usazených solí. Přestože nejsou osolené, jsou výborné!!! Opravdu skvělá a levná příloha. Manžel právě vylízal talíř se slovy mňam, mňam. Díky za skvělý recept, budu zařazovat velmi často!!!
Lucka
28 března, 2022
Dobrý den, děkuju za milý komentář. Mám velkou radost, že vás recept inspiroval k vyzkoušení a chutná vám ❤️ To vždycky hodně potěší 🙂
Doufám, že si podobně pochutnáte i nějakém dalším receptu. Budu se těšit na viděnou ❤️
Pavel
6 ledna, 2023
Hezký den, právě jsem dopekl moje první grusetkyd dle vašeho receptu a jsou super.
Lucka
7 ledna, 2023
Pěkný den, Pavle. Děkuji za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnal ❤️
Dagmar
15 ledna, 2023
Dobrý den Lucko, vaše geniální grusetky už jsem dělala mockrát. Vždy jsem však zápasila s tím zkrabaceným pečícím papírem. Včera jsem si vzpomněla na ten trik, kdy se předem papír zmačká, namočí, voda se vymačká a rozprostře se na plech a na takto připravený papír jsem rozetřela těsto. A musím napsat, že to funguje! Papír se již nekrabatil a práce s tím roztíráním je o mnoho příjemnější. A grusetky jako vždy opět vynikající :-)!
Lucka
15 ledna, 2023
Dobrý den, Dášo 🙂 Moc děkuji za pochvalu grusetek a sdílení vychytávky na zabránění krabacení pečicího papíru ❤️
Abych zabránila navlhnutí a krabacení těsta, jemně potírám plech olejem (ve videu). U namočeného zmačkaného papíru jsem měla malinko problém s tím, abych těsto rozetřela opravdu hodně do tenka. Ale zase se nemusí čistit plech 🙂
Marketa
1 dubna, 2023
Vynikajúci
Lucka
2 dubna, 2023
Mám radost, že jste si pochutnala ❤️
Markéta
14 června, 2023
Tyto těstoviny jsou luxusní, za mě plus, že se dají všelijak upravit, přidat špenát nebo co má kdo rád. Připravují je i z tvarohu a nelepí see. Skvělé také je z nich udělat “palačinky” na pánvi a pak naplnit jako tortillu. Syn má tyto tortilly raději než originál. Úžasné jsou i rolady ( upéct, naplnit šunka, sýr,……… srolovat, potřít vejcem, sypu semínky a ještě pár minut dopekam). Milion způsobu, milion chutí a vždy skvělý výsledek<3
Lucka
15 června, 2023
Děkuji za milý komentář plný tipů na různé super obměny, varianty a možnosti přípravy ❤️ Jedna lepší než druhá! Mám velkou radost, že vám chutná ❤️
Lubomír
28 září, 2023
Za naväčšie vynálezy považujem žiarovku, bycikel a grusetky Pani Lucka, majte pekný den
Lucka
28 září, 2023
Lubomíre, moc děkuju za milý komentář a pár minut života navíc ❤️ Udělal jste i radost a od srdce jsem se zasmála. Díky!
Lubomír
7 října, 2023
Pani Lucka…musel som sa ešte vrátiť…a úprimne nechcem sa “vtírkovať”…, ale grusetky sú famózne…opakujem famózne Nikdy som po mojej pred pár rokmi mojej dobrovolne “zavedenej nizkosacharidovej” nie diete…pretože to je spôsob života a stravovania…neveril, že niekedy budem môcť ochutnať cestoviny, ktoré som po celý život konzumoval v tonách Vám patrí moja poklona, že som objavil GRUSETKY. A kto ich ešte neochutnal…nevie čo je zdravé stravovanie SMEKÁM KLOBOUK (dúfam, že je to zrozumitelne aj česky). Pekný den…LH
Lucka
9 října, 2023
Lubomíre, ale to se klidně vracejte častěji, s takovou krásnou pochvalou ❤️ Těší mě, že vám chutná a že vám recept přinesl radost ❤️ Mějte krásný den!
Petra J.
11 října, 2023
Opravdu výborné!! Velmi jednoduché. Musela jsem dělat druhý den znovu. Jen se zaprášilo – jak přítel, tak i dcera prohlásili že jsou lepší než obyčejný těstoviny. A já jen souhlasím!
Lucka
12 října, 2023
Petro, děkuju za vyzkoušení receptu a tak milý komentář! ❤️ Mám velkou radost, že jste si doma pochutnali 🙂
Petr
17 prosince, 2023
Super, dnes jsem na Váš recept narazil a již jsem si to vyzkoušel, jsem rád, že můžu jídelníček obohatit i něčím jiným. Pokud máte další tak super nápady šup sem s nimi a nebo na můj email děkuji Petr
Lucka
19 prosince, 2023
Petře, tak to vás moc vítám u sebe na stránkách. Mám radost, že jste v receptu našel novou inspiraci.
Pokud se mnou budete chtít vyzkoušet nějaké další dobroty, nakoukněte do sekce Recepty https://paleosnadno.cz/recepty/ Věřím, že tam najdete spoustu nové inspirace a že si na nich pochutnáte 🙂
Těším se na další společné kouzelní v kuchyni ❤️
Věra
16 ledna, 2024
Dnes jsem zkoušela, výborné, psylium tam není cítit, ryckle hotové, zařazují do jídelníčku
Lucka
16 ledna, 2024
Věro, děkuji vám za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnala a že se hodláte k receptu vracet. Protože to je ta největší pochvala. Díky ❤️
Alice
7 března, 2024
Dnes jsem zkoušela poprvé a rozhodně ne naposledy, jsou výborné. Děkuji za to množství receptů, už jsem zkoušela několikátý za ten týden na LC a zatím vše super 🙂
Lucka
8 března, 2024
Alice, děkuji Vám za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že jste si pochutnala, a nejen na grusetkách ❤️
Vláďa
17 května, 2024
Dobrý den, hledám recept na low carb ravioli. Šlo by toto těsto použít, zkoušel někdo?
Lucka
18 května, 2024
Dobrý den, sice jsem nezkoušela, ale pokud se plát nedopeče a zůstane na povrchu jemně lepivý, aby se po přehnutí těsto k sobě lepilo, umím si použití na ravioli velmi dobře představit 🙂
Marie
10 srpna, 2024
Velmi dobré :). Vyzkoušela jsem místo špaget k boloňské omáčce i jako těstoviny do polévky. Určitě jsem si je nepřipracovala naposledy 😉
Lucka
10 srpna, 2024
Děkuju za milý komentář 🙂 Mám radost, že jste si pochutnala ❤️
Hanyma
22 června, 2017
Ještě jsem nezkoušela, ale už jen za ten nápad musím dát plný počet hvězdiček 🙂