📖 VOŇAVÁ KUCHAŘKA - skladem poslední kusy. DOTISK NEBUDE! Poslední šance získat tuto kuchařku.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Celerová rýže s houbami a tvarůžky

Celerová rýže s houbami a tvarůžky

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Celerová rýže s houbami a tvarůžky
0.0 0

Květákovou rýži s největší pravděpodobností už znáte. Zkusili jste ale někdy tu z celeru? Je skvělá! Osobně ji miluju ❤️ Úžasně si rozumí například s houbami a také všemi druhy sýru. Klidně i těmi chuťově extra výraznými, jako je gorgonzola, rokfór, niva a třeba i ryze české tvarůžky!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g celeru

25 g sádla, ghee nebo olivového oleje

100 g cibule

250 g hub (hlíva ústřičná, lesní houby nebo žampióny)

8 g česneku

1 zarovnaná lžička mletého kmínu

100 ml vývaru

100 g olomouckých tvarůžků *

2 hrsti čerstvé petrželky

sůl

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Celer oloupejte, nakrájejte na kostky a rozdrťte v elektrickém sekáčku nebo robotu na zrníčka velikosti rýže.

Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu tuk a dorůžova v něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.

Přidejte k ní na plátky nakrájené houby a jemně osolte. Zvyšte mírně teplotu plotýnky a za častého promíchání vyvařte šťávu, kterou houby pustí.

Přimíchejte rozdrcený česnek a mletý kmín. Krátce orestujte.

Do pánve nasypte rozdrcený celer a přilijte vývar. Směs zakryjte, stáhněte teplotu plotýnky na minimum a nechte dusit cca 15 minut.

Až bude celer příjemně měkký na skus, vmíchejte do něj nadrobno nasekané tvarůžky *. Sýr nechte za stálého míchání rozpustit a směs vyvařte do požadované hustoty.

Přimíchejte nasekané lístky petrželky a podle chuti osolte (opatrně, sýry bývají slané dost samy o sobě).

Podávejte jako lehké samostatné jídlo, nebo směs doplňte například uvařeným vejcem či kousky masa.

Jídlo uložené v lednici vydrží několik dní, pro zamrazení se spíše nehodí.

* Místo tvarůžků můžete použít například gorgonzolu, rokfór nebo nivu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota370 kcal / 1540 kJ
Sacharidy24 g
Tuky15 g
Bílkoviny25 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0