Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
42 Recenzí / komentářů
Lucie
16 června, 2016
Ono to těsto je skutečně řidší. Krekry se vyloženě nekrájí, spíš se jen naznačují zlomy. Ale jsem ráda, že se podařilo a chutnalo 🙂
zuzana
19 února, 2017
Lucko, krekry jsou super!! Nedodrzela jsem tedy presne recept, protoze se mi vybil telefon, tak to bylo od oka. Ale krasne se testo napatlalo na pecak, nakrajeno a po upeceni se rozlamaly v rezu na kousky. Diky
Lucie
19 února, 2017
To já děkuju! Za vyzkoušení a hlavně za zprávu. Vždycky mě ohromně potěší, když někdo připraví nějaký můj recept a dá vědět, jak mu chutnalo. Je to jediný způsob, jak zjistit, který recept je dobrý. Nejen pro můj zmlsaný jazýček 😉
Lenka
24 března, 2017
Včera jsem upekla a dneska měla spolu s bílou ředkví ke škvarkové pomazánce. Jsou výborné – moc děkuji za recept a nejen za něj, ale i za celý tenhle web. Krásný den.
Lucie
24 března, 2017
Já děkuju za vyzkoušení receptu a za tuhle milou zprávu. Mějte se krásně 🙂
jana
23 září, 2017
hledam nejakou alternativu s mákem alá makové telky,slo by to nejak nakombinovat?
Lucie
23 září, 2017
Tohle nebude nejlepší varianta receptu. Spíš bych zkusila sezamové krekry s přidáním máku https://paleosnadno.cz/recept/sezamove-krekry/
Zuzka
23 listopadu, 2017
Upečeno a ihned snězeno. Vše v jedné osobě. Příště dělám 3x tolik, aby i něco zbylo na další den 🙂
Lucie
24 listopadu, 2017
Mám radost, že tak chutnalo 🙂 Některá jídla se v málo porcích nevyplatí vůbec připravovat 😉
Renata
18 února, 2018
Dobrý večer, pekla jsem podle receptu asi 35 minut, jedlé to je, ale bohužel ne křupavé. méla bych dobu pečení prodloužit? A ještě jeden dotaz, jak je pečivo trvanlivé v souvislosti s rychlým žluknutím lněného semínka? Děkuji za odpověď. Jinak vaše recepty teď zkouším poměrně intenzivně, jsou výborné. Díky
Lucie
19 února, 2018
Dobrý den, pokud krekry nevyšly křupavé, napadá mě pouze, že těsto nebylo dostatečně tenké. Pak bych, přesně jak píšete, zkusila prodloužit dobu pečení a možná krekry i v troubě rozlámat a otočit.
Co se týká trvanlivosti, žluknou čerstvě umletá semínka, a to v řádu několika dní, při uchovávání při pokojové teplotě. Tyhle krekry jsou ale určené spíše k okamžité spotřebě, protože při skladování přestanou být křupavé.
Mám radost, že vás recepty inspirují ke zkoušení, a samozřejmě úplně nejvíc z toho, že chutnají <3 Díky.
Bara
6 března, 2018
No tedy Lucko, co mi to delate, ty krekry jsou proste dokonaleeeee
Takze je jasne, ze ted je budu delat furt a aspon konecne najdu vyuziti pro ta lnena seminka 😀 moc dekuji a mam vyridit od meho muze, ze prej jako hodne dobrej “žerfurt” (tak obvykle u nas rikame vsemu, co kdyz zacnete jist, musite zrat furt )
Diky!
Lucie
7 března, 2018
To mám radost, že chutná! Žerfurt je super název 😀 Pozdravujte muže a moc děkuju za milý komentář 🙂
Katka
21 července, 2018
Tak mě tento recept nalákal, že sem ho zkusila i bez sezamu, za to se lžičkou chia, no asi chyba veliká, poněvadž po hodině a půl pečení byl sice povrch pevný, ale vnitřek blemcavý, šlo to do koše….
Lucie
23 července, 2018
To bohužel chia semínka dělají. Hodně nasáknou vodu a drží ji v sobě, takže to může dopadnout přesně jak píšete. Mrzí mě, že se krekry nepovedly 🙁
Didi
4 srpna, 2018
Krekry jsou opravdu vynikající. Dělala jsem je na večírek s nivovým dipem a naprosto luxusní! A jak paní psala, že nebyly křupavé, tam já jsem měla trochu vyšší vrstvu uprostřed, tam to taky ještě bylo vlhčí, odlomila jsem tedy okraje, zbytek vrátila do trouby a pekla ještě otočené. A co ze včerejška zbylo, jsem dnes hodila dopéct/rozpéct do toustovače a snědla jsem je jako přílohu k zeleninovému salátu. Dnes jdu dělat novou várku, opravdu moc díky za superjednoduchý recept. Skvělý způsob, jak tato zdravá semínka zařadit do stravy.
Lucie
7 srpna, 2018
Mám velkou radost, že se recept líbí a že krekry chutnají 🙂
Pavlína
23 srpna, 2018
Skvělý recept, dělám ho už po několikáté a začínám trošku více experimentovat. Dneska jsem nahradila 2 lžičky lněných semínek za 2 lžičky psyllia. Pekla jsem je asi o 10 min déle ale mám horší troubu takže issue může být někde úplně jinde. Přemýšlím, že bych do těsta přihodila třeba pažitku nebo petrželku, nebo nám dozrává spoustu chilli. Je fajn, že s pomazánkou nebo dipem to chutná všem a já tak nemusím řešit celiaky 🙂
Lucie
23 srpna, 2018
Mám radost, že chutná a že vás recept inspiruje k novým variantám 🙂 Bylinky i chilli budou skvělou volbou <3
Lenka
20 října, 2018
Dobrý den, kdybych chtěla nahradit lněná semínka lněnou moukou, kolik by bylo té mouky, děkuji
Lucie
21 října, 2018
Dobrý den, tu část lněných semínek, která se melou, lze nahradit cca 30-35 g lněné mouky.
Dora
7 listopadu, 2018
Dobry večer, dnes jsem krekry dělala a jsou moc dobre, jen priste udělám z většího množství. Testicko jsem nechala odležet 24 hod, jelikož jsem to bohužel drive nestihla. Ale protože mam strach z mletého lneneho semínka, tak se chci zeptat, zda by mohlo dojít ke žluknuti, kdyz jsem testicko nechala odležet tak dlouho pri pokojové teplotě? Dekuji za odpoved. Jinak vasi kuchařku si přeji od Ježíška.
Lucie
8 listopadu, 2018
Dobrý den, máte pravdu, že mleté lněné semínko žlukne rychle, ale ne v řádech hodin, takže bych se toho nebála. Mám radost, že krekry chutnaly 🙂
Doufám, že Ježíšek přání vyslyší a kuchařku pod stromeček nadělí <3
Lucka
8 listopadu, 2018
Dobrý večer Luci,
krekry jsou právě upekla a jsou super, připomínají mi moje oblíbene Low Carb krekry od Penamu, avšak tyhle jsou urcitě mnohem zdravější a rozhodně levnější 😉
Lucie
8 listopadu, 2018
Dobrý večer, Luci, to mám radost, že chutnají a že u vás (možná) vytlačí z jídelníčku ty od Penamu 🙂
Nina
26 ledna, 2019
Luci naprosto luxusní recept dělala jsem včera a dneska zase
Dělám teda z dvojité davky a povedly se na 1*
Lucie
27 ledna, 2019
To mám radost, že se krekry povedly a chutnaly 🙂 Moc díky za komentář.
Peťa
9 května, 2020
Tak tohle je nej recept na samožerky. Jediným problémem je, že opravdu nic nezbyde. Brzo peču znovu. Moc díky!
Pavla Kovacova
9 května, 2020
Dobry vecer, Lucie, premyslim, zdali tim, ze se seminka pecou, docela na vysokou teplotu a nekteri i 2x, nic proti,… neztraceji prave ty omega mastne/zdrave kyseliny.. vzdyt se maji pouzivat ty oleje je ve studene kuchyni..a vubec nezahrivat.. vim, ze je to jen doplnek k jidlu… ale takto mi to prijde, ze finalni vyrobek jen projde traktem a doufejme, ze nic po sobe uvnitr tela zaporneho nezanecha.. chutove poharky a mysl jest ale urcite naplnena:)
Nicmene jsem z vas uplne nadsena… smekam pred vami, to jak jste vse vymyslela, pripravila, vylepsila… klobouk dolu. Budu Vas muset podporit a vymyslet, kterou tu Vasi „pokladnici“ si vyberu. Krasnou nedeli:)
Evalto
10 května, 2020
Jéééje, já zaměnila rozemleté lněné semínko za rozemleté chia 🙂 Ale vyšlo to taky a krekry byly výtečné. Díky Eva
Lucka
11 května, 2020
Peťo, to já moc děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář ❤️ Název Samožerky mě rozesmál 😀 Možná si ho někdy s dovolením půjčím 😀
Lucka
11 května, 2020
Dobrý den, Pavlo, on je malinko rozdíl mezi semínky a oleji lisovanými za studena 🙂 Ale máte pravdu, že každá tepelná úprava snižuje výživové hodnoty potravin a u extra vysokých teplot dochází dokonce k vytváření škodlivých látek. I proto se snažím, kde to jen jde, používat při pečení spíše nižší teploty.
Moc děkuji za pochvalu a vyjádření podpory ❤️ Mám radost, že se stránky líbí, a doufám, že podle nich bude i chutnat 🙂
Lucka
11 května, 2020
To myslím vůbec nevadí 🙂 I chia jsou skvělou volbou a v mnoha receptech se chovají obdobně jako len. Mám radost, že chutnalo ❤️
Gábina
4 ledna, 2021
Dobrý den, Lucko,
jakou konzistenci by mělo mít těsto? I po více než hodině jsem měla těsto dost řídké…spíše jako na lívance. Možná jsem použila moc malou lžičku, takže málo semínek… Bylo by možné uvést i gramáž? Ráda bych vyzkoušela znovu.
Děkuji.
Lucka
5 ledna, 2021
Dobrý den, Gábino,
těsto by mělo být spíše tužší, ne tekuté. Gramáž jsem doplnila. Doufám, že to napodruhé vyjde lépe ❤️
Gábina
6 ledna, 2021
Dobrý den, Lucko,
druhý pokus se vydařil 🙂 Krekry jsou skvělé!
Lucka
6 ledna, 2021
Dobrý de, Gábino, to moc ráda čtu, že se napodruhé povedly a chutnaly ❤️ Moc děkuju, že jste dala vědět 🙂
Monika Nemcova
23 května, 2022
Luci, chci vyzkouset tento recept, vypada moc lakave. Netusite, zda jsou krekry vhodne i pro 2-lete dite?
Lucka
24 května, 2022
Moni, bohužel asi nebudu umět úplně přesně odpovědět. Dceru už mám hodně velkou a dětskému stravování se nevěnuji. Takže přesně detaily a případná omezení se zaváděním surovin neznám.
Ale pokud bych se měla rozhodnout sama za sebe, nebála bych se je 2leté dceři dát. Samozřejmě jako u každé nové suroviny bych byla opatrná s možnou alergickou reakcí, ale jinak bych se použitých surovin neobávala.
Většinu lnu umelte opravdu hodně najemno, dodržte minimální čas namočení a také pro dítě nedávejte plnou porci hotových krekrů. Sledujte napoprvé, zda nedošlo k průjmu.
Martina
22 října, 2023
Dobrý den Lucko,
nezkoušela jste je v sušičce? Pokud ano, poradíte na kolik stupňů a cca jak dlouho?
Děkuji
Martina
Lucka
23 října, 2023
Dobrý den, Martino, přiznám se, že nezkoušela. Bohužel neporadím.
Katka
16 června, 2016
Dnes som ich robila, chuťovo sú výborné, len tej vody stačilo menej. Zmes síce po hodine napučala a tým pádom aj zhustla, ale stále to bolo dosť riedke, napríklad na krájanie. Takže aj piecť som to dala ako 1 kus – placku, ktorú som potom asi po 20 min. prekrojila, aby boli aj kraje chrumkavé. Inak super, ďakujem za recept.