Jiří Sázel
Poslušně hlásím že jsem toto taky pekl. Tyčinky které jsem udělal pouze placaté se v troubě ještě více zplácli a byly takové vysušené. lepší mi přišlo tyčinky zatočit protože potom zůstaly na povtrchu křupavé a ve vnitř vláčné.
Poslušně hlásím, že jsem tyramisu dělal do formy s průměrem 25 cm, což je oproti Lucčině 17 cm, jeden a půl násobek. Při tomto poměru mi přišlo, že ve výsledném tiramisu bylo málo krému a doporučil bych udělat trochu více krému (pokud vím tak Mascarpone se prodává po 250 g a taky bych to udělal prostě ze třech balení v případě formy 25 cm).
Možná, že krému nebylo dost protože jsem jej neměl tak nadýchyný jako Lucka. Koukal jsem na internetu na různá videa, ale nikdo krém neumí dělat tak nadýchaný. Rád bych se Lucky zeptal jak je možné takto nadýchaný krém udělat?
Jinak můj výtvor zde: https://www.facebook.com/jiri.sazel/posts/10213226149280838
Ahoj Lucko, musím se přiznat že jsem pekl počtvrté v životě a tak možná budu mít trošku stupidní komentář, nicméně.
1. měl jsem problém vyložit misku krtinou, její sypkost způsobovala že tak držela pouze gravitačně, jinak řečeno na krajích byla vrstva velmi tenká. Má být krtina z pánvičky zcela sypká nebo se u má zachovat nějaká vláha tak tak potom šla tvarovat na misce.
2. Po tom co jsem nechal dort přes noc v lednici, jsem jej vyklopil část krtiny zůstala přilepené v misce. V misce zůstal přilepený kruh v její nejspodnější vodorovné části. Všiml jsem si, že krtina která zůstala v misce byl vlhká vlivem tekutin které asi v průběhu noci ztekli do nejspodnější části misky. Co jsem prosím posral že se mi to přileplo?
3. Nepochopil jsem jak mám použít želatinu. Důvodem je zdřejmě to že jsem pečící nováček. V návodu na želatinu bylo přivést tekutinu/smenatu do varu což se mi přiliš nezdálo a tak jsem tam želatinu jenom nasypal a náplň po uložení v ledničce byla potom podle očekávání. Dopočil bych to v recept trochu více specifikovat aby to bylo jasné i pro takové nuly jako já.
4. Krtinu jsem vyskládal na velmi tenko nakrájeným banánem, ale bohužel mě potom nepříjemně prakvapilo při krájení dortu, že překrojení banánu způsobilo propad propad krtiny níže do krému a tím zkažení pěkného vizuálního vzhledu jasného odělení krtiny od krému. Udělal jsem něco špatně co bych měl do příště vědět?
Jinak můj výtvor zde: https://www.facebook.com/jiri.sazel/posts/10213196646223280
Díky za provoz úžasného webu, moc si toho vážíme s celou rodinou (dokonce i dětí 🙂 )
Žádné oblíbené recepty.